Sjekk dette mamma-comebacket, Bjørgen

Danske Sara Slott Petersen har kommet tilbake etter fødsel, bedre enn noensinne. I dag kan hun ta VM-gull.

ATHLETICS-WORLD/ Slott Petersen of Denmark reacts as she competes in the women's 400 metres hurdles semi-final during the 15th IAAF World Championships at the National Stadium in Beijing

GLAD: Danske Sara Slott Petersen løp meget bra i semifinalen, og kan ta den første skandinaniske medaljen i VM.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Slott Petersen løp på 54,34 i semifinalen og kvalifiserte seg til VM-finalen på 400 meter hekk som en av favorittene. Det markerer et foreløpig høydepunkt i en friidrettskarriere som har blitt snudd på hodet dette året.

Den danske 28-åringen mener selv at tilværelsen som mamma er en viktig grunn til det. Hun forteller i et intervju med Danmarks Radio at hun hadde et sterkt ønske om å stifte familie men at hun følte at hun ble holdt tilbake på grunn av toppidretten.

– Det var derfor surt å være eliteutøver fordi det satte så store begrensninger på mitt liv. Jeg kan se nå hvor mye det påvirket meg. Nå har jeg en annen innstilling til trening og en lyst som jeg ikke hadde de siste årene før jeg ble gravid, forteller hun i intervjuet.

Hvordan Slott Petersen har kommet tilbake etter fødsel kan være god motivasjon for Marti Bjørgen. Norges beste skiløper har varslet at hun ønsker å satse videre etter å ha fått barn til vinteren.

Senket persen med halvannet sekund

I 2013 ble Slott Petersen mamma til Tobias, og i år har hun tatt steget inn i verdenseliten. Hun har senket sin egen danske rekord fra 55,68 til 53,99.

Bare Cassandra Tate og Zuzana Hejnova var raskere enn den danske yndlingen i semifinalene, og hun seiler dermed opp som en av de store utfordrerne.

Den tidligere landslagstreneren i Danmark, Lars Nielsen, sier til BT at kampen om medaljene vil bli jevn.

– Slik jeg ser det kan det bli alt mellom andre og sjetteplass. Hejnova er nok i en egen klasse, men etter det kommer Sara og fire andre løpere som er på samme nivå.

Siste nytt

 • Sørloth presentert for RB Leipzig

  Alexander Sørloth ble onsdag presentert som RB Leipzig-spiller på en pressekonferanse.

  – Jeg forventer å komme hit for å vinne kamper. Jeg har sett noen fra mesterligaen i fjor. Laget ser veldig bra ut. De vil angripe, vil presse høyt, det er min type fotball, sier Sørloth i et intervju med klubben.

  Den norske landslagsspissen har signert en kontrakt frem til 2025.

  Sørloth kan få sin debut for klubben i lørdagens bortekamp mot Bayern Leverkusen.

  Sørloth
  Foto: Bullen.TV
 • Graham Hansen blir undersøkt

  Caroline Graham Hansen fekk seg ein smell i ankelen under gårsdagens landskampen mot Wales. Etter halvspelt andreomgang blei ho stempla i ankelen, som førte til at ho fekk ein vriding i ankelen. Ifølge NFF har ho framleis smerter når ho går på foten. Barcelona-spelaren reiser til Spania i dag, og vil bli undersøkt nærmare av klubben.

  EM-kvalifisering, fotball kvinner: Norge - Wales
  Foto: Jil Yngland / NTB
 • Ruud vidare i Hamburg

  Casper Ruud slo ut Benoit Paire i den første runden i ATP 500-turneringa i Hamburg. Han vann første sett 6–4 og etter å ha gått opp i 2–0 i det andre settet, så trakk franskmannen seg. Neste runde møter han Fabio Fognini.

  Casper Ruud
  Foto: Riccardo Antimiani / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal