NRK Meny
Normal

Sjekk dette mamma-comebacket, Bjørgen

Danske Sara Slott Petersen har kommet tilbake etter fødsel, bedre enn noensinne. I dag kan hun ta VM-gull.

ATHLETICS-WORLD/ Slott Petersen of Denmark reacts as she competes in the women's 400 metres hurdles semi-final during the 15th IAAF World Championships at the National Stadium in Beijing

GLAD: Danske Sara Slott Petersen løp meget bra i semifinalen, og kan ta den første skandinaniske medaljen i VM.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Slott Petersen løp på 54,34 i semifinalen og kvalifiserte seg til VM-finalen på 400 meter hekk som en av favorittene. Det markerer et foreløpig høydepunkt i en friidrettskarriere som har blitt snudd på hodet dette året.

Den danske 28-åringen mener selv at tilværelsen som mamma er en viktig grunn til det. Hun forteller i et intervju med Danmarks Radio at hun hadde et sterkt ønske om å stifte familie men at hun følte at hun ble holdt tilbake på grunn av toppidretten.

– Det var derfor surt å være eliteutøver fordi det satte så store begrensninger på mitt liv. Jeg kan se nå hvor mye det påvirket meg. Nå har jeg en annen innstilling til trening og en lyst som jeg ikke hadde de siste årene før jeg ble gravid, forteller hun i intervjuet.

Hvordan Slott Petersen har kommet tilbake etter fødsel kan være god motivasjon for Marti Bjørgen. Norges beste skiløper har varslet at hun ønsker å satse videre etter å ha fått barn til vinteren.

Senket persen med halvannet sekund

I 2013 ble Slott Petersen mamma til Tobias, og i år har hun tatt steget inn i verdenseliten. Hun har senket sin egen danske rekord fra 55,68 til 53,99.

Bare Cassandra Tate og Zuzana Hejnova var raskere enn den danske yndlingen i semifinalene, og hun seiler dermed opp som en av de store utfordrerne.

Den tidligere landslagstreneren i Danmark, Lars Nielsen, sier til BT at kampen om medaljene vil bli jevn.

– Slik jeg ser det kan det bli alt mellom andre og sjetteplass. Hejnova er nok i en egen klasse, men etter det kommer Sara og fire andre løpere som er på samme nivå.

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: Danmark - Australia
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Frankrike - Peru
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio