Hopp til innhold

Sjekk dette mamma-comebacket, Bjørgen

Danske Sara Slott Petersen har kommet tilbake etter fødsel, bedre enn noensinne. I dag kan hun ta VM-gull.

ATHLETICS-WORLD/ Slott Petersen of Denmark reacts as she competes in the women's 400 metres hurdles semi-final during the 15th IAAF World Championships at the National Stadium in Beijing

GLAD: Danske Sara Slott Petersen løp meget bra i semifinalen, og kan ta den første skandinaniske medaljen i VM.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Slott Petersen løp på 54,34 i semifinalen og kvalifiserte seg til VM-finalen på 400 meter hekk som en av favorittene. Det markerer et foreløpig høydepunkt i en friidrettskarriere som har blitt snudd på hodet dette året.

Den danske 28-åringen mener selv at tilværelsen som mamma er en viktig grunn til det. Hun forteller i et intervju med Danmarks Radio at hun hadde et sterkt ønske om å stifte familie men at hun følte at hun ble holdt tilbake på grunn av toppidretten.

– Det var derfor surt å være eliteutøver fordi det satte så store begrensninger på mitt liv. Jeg kan se nå hvor mye det påvirket meg. Nå har jeg en annen innstilling til trening og en lyst som jeg ikke hadde de siste årene før jeg ble gravid, forteller hun i intervjuet.

Hvordan Slott Petersen har kommet tilbake etter fødsel kan være god motivasjon for Marti Bjørgen. Norges beste skiløper har varslet at hun ønsker å satse videre etter å ha fått barn til vinteren.

Senket persen med halvannet sekund

I 2013 ble Slott Petersen mamma til Tobias, og i år har hun tatt steget inn i verdenseliten. Hun har senket sin egen danske rekord fra 55,68 til 53,99.

Bare Cassandra Tate og Zuzana Hejnova var raskere enn den danske yndlingen i semifinalene, og hun seiler dermed opp som en av de store utfordrerne.

Den tidligere landslagstreneren i Danmark, Lars Nielsen, sier til BT at kampen om medaljene vil bli jevn.

– Slik jeg ser det kan det bli alt mellom andre og sjetteplass. Hejnova er nok i en egen klasse, men etter det kommer Sara og fire andre løpere som er på samme nivå.

Siste nytt

  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

    Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

    – Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

    Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

    LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

    Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

  • Berge og Burnley på vei ned etter stortap

    Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

    Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

    (NTB)

    Premier League - Burnley v Newcastle United
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters
  • Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

    Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

    Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

    I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

    (NTB)

    1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal