Sjefens bønn før skjebnekampen: – Vi må bli mer desperate

HERNING/OSLO (NRK): Landslagssjef Petter Thoresen mener spillerne hans har mye å gå på før ishockey-VMs siste kamp mot Sør-Korea.

VM i ishockey 2018

DESPERASJON: Landslagssjef Petter Thoresen mener at nøkkelen til suksess mot Sør-Korea ligger i desperasjon foran begge mål.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi må våkne og være klare for å slå Sør-Korea, sa en frustrert landslagssjef til NRK etter at Norge tapte 3–9 for USA søndag kveld.

Tre poeng etter seks kamper er den beskjedne statistikken til Norge i årets ishockey-VM. Fredag brast kvartfinalehåpet mot Danmark. Om ikke Norge tar poeng mot Sør-Korea mandag rykker laget ned fra A-pulja.

Før skjebnekampen etterlyser landslagssjef Petter Thoresen mer vilje hos spillerne.

– Vi må bli mer desperate i de avgjørende øyeblikkene foran begge mål og vi må være mer nøye med puck fremover i banen.

Ukjent motstander

På andre siden av den danske isen i Herning står altså Sør-Korea. Laget har satset hardt mot sist vinters OL og spiller i år i sitt første VM i toppdivisjonen.

Likevel er Sør-Korea et relativt ukjent lag for de norske spillerne.

IHOCKEY-WC-2018-NOR-USA

BAKLENGS: 31 baklengsmål er nest flest i VM. Bare Sør-Korea har sluppet inn flere mål enn Norge så langt.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

– Jeg vet ikke så veldig mye. Jeg vet at de har noen eks nordamerikanere som har sørkoreansk pass. Vi skal ha respekt for dem på rett måte, sier landslagskaptein Jonas Holøs.

Statistikken er på Norges side. På fire forsøk har Norge vunnet alle kampene. Senest i november ble det 5–1-seier for Thoresens menn.

– Jeg synes vi er et bedre lag og skal slå dem på en normal dag. Samtidig har det vært et VM med litt nedturer, så vi må mobilisere og spille opp mot vårt beste, mener Mathis Olimb.

Tolv år i det gjeveste selskap

Der motstanderen spiller sitt første VM-sluttspill i det gjeveste selskapet er det for Norge sin del det trettende A-VMet på rad siden opprykket ble sikret i 2005.

– Det er ett poeng som gjelder. Vi har lyst til å være med de store gutta, og det er her jeg synes vi hører hjemme, sier kaptein Holøs.

IHOCKEY-OLY-2018-PYEONGCHANG-SLO-NOR

RESPEKT: Kaptein Jonas Holøs mener Norge må ha respekt for mandagens motstander.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Landslagssjef Thoresen rangerer kampen som en av de viktigere i norsk ishockeyhistorie.

– For alle i norsk hockey er det viktig at vi blir stående i A-pulja. Vi får tenke på det som en vanlig kamp, men vi får ofre det vi må for å få de poengene vi skal ha.

Siste nytt

 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP
 • Kolstad slo Haslum

  Kolstad slo Halsum 34-28 i herrenes eliteserie i håndball og topper tabellen. Elverum vant også i kveld med 36-25 over Follo. Kveldens tredje oppgjør i eliteserien endte med seier 30-29 til Drammen over Bækkelaget.

  Daniel Knudsen Brandmo i svevet for Kolstad Håndball
  Foto: Robert Magnussen / nidarosfoto.no

Sendeplan

Kl. Program Kanal