Hopp til innhold

Klæbo avslutter fotballsesongen etter å ha blitt knust: – På tide å ta noen tak

HOLMENKOLLEN (NRK): 16.-plassen i Oslo Skishow gjør at Johannes Høsflot Klæbo avslutter fotballsesongen omgående. Nå må han i gang med kvalitetstrening.

Holmenkollen Skishow 2018

EN I FLOKKEN: Seiersvante Johannes Klæbo dominerer sjelden i rulleskisesongen. Det er et bevisst valg.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Simen Hegstad Krüger, olympisk mester på tremila i Pyeongchang, lekte med konkurrenten i Oslo Skishow og vant med 50 sekunders margin.

Da Johannes Høsflot Klæbo kom i mål i klynga bak, var det gått over et minutt.

– Det er ikke min tid på året eller mitt rulleskirenn, så for meg er det en veldig god hardøkt i banken og min første ordentlige hardøkt på rulleski. En brutal start, sier Klæbo til NRK.

For verdens beste langrennsløpere starter treningsåret 1. mai. At Klæbo ikke henger med de beste akkurat nå, skyldes ikke at han er stinn av trening.

Tvert imot har han, som han pleier, hatt en litt alternativ start på treningsåret.

Johannes Høsflot Klæbo

FORTVILER IKKE: Johannes Høsflot Klæbo hadde ukjente løpere foran seg på resultatlista i Oslo SKishow.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Finner gleden med fotball

– For meg er det viktig å heller ha det artig, gjøre litt av hvert, spille fotball, alt mulig rart. Det handler om å finne gleden ved å trene. Det har jeg gjort, og så gleder jeg meg nå til å komme i gang skikkelig og få lagt et godt grunnlag for det som skal skje til vinteren, sier Klæbo.

Den jobben begynner umiddelbart.

– Fram til nå har det vært fotball, nå må jeg selvfølgelig begynne å kjøre hardøkter. Planen er at jeg har spilt min siste kamp. Kanskje jeg slenger meg med på en til høsten hvis jeg får lov, men mest sannsynlig er den jeg spilte mandag den siste. Nå er det fullt fokus på det som skal skje til vinteren, og da må jeg trene rulleskiøkter og hardøkter på beina, sier Klæbo, som ikke har lagt skjul på at trenerne Aril Monsen og Kåre Høsflot er grunnleggende skeptisk til hele fotballspillinga.

Sju mål, null gule og ei lårhøne

– Hvordan har sesongen vært?

– Jeg er veldig fornøyd med sesongen, vi ligger vel på delt første, eller bak på målforskjell, sier Astor 2-spilleren.

– Hvor mange har du scoret?

– Jeg tror det er sju mål, så jeg er veldig fornøyd med det. Sju mål og null gule kort, det er jeg fornøyd med. Men nå må jeg få trent litt rulleski og den slags. Når du er 50 sekunder bak Krüger på 6 kilometer, så er det på tide å ta noen tak, konstaterer Johannes Høsflot Klæbo.

Og gladnyheten til trenerne: Klæbo har kommet seg igjennom forsommeren med ei lårhøne som eneste fotballskade.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal