Mener Norge somlet for mye i skjebnekampen

ZAGREB (NRK): Håvard Tvedten mener Norge burde satset mer på raske angrep i sluttminuttene mot Sverige. Det gjorde de ikke og til slutt ble medaljedrømmen knust.

Bjarte Myrhol

SKUFFET: Norge slo Sverige 28 – 25, men finaledrømmen er knust for Sander Sagosen (t.v.), kaptein Bjarte Myrhol og resten av laget. Nå kan det i beste fall bli 5. plass.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er sjelden det lønner seg å ha det travelt i håndball, sier kaptein Bjarte Myrhol til NRK.

Han er uenig i at Norge burde stresset mer i de avgjørende sluttminuttene mot Sverige - selv om de da trengte ytterligere tre mål for å sikre håpet om avansement.

– Jeg ville satset mer på korte angrep for med 55 sekunder igjen har man ikke tid til å spille ball slik som de norske spillerne har gjort det siste halve minuttet, sa NRK-ekspert Håvard Tvedten da landslagssjef Christian Berge tok time out 55 sekunder før slutt.

– Norge har dårlig tid, men det ser ikke sånn ut, har de gitt opp?! De bruker massevis av tid. Vet de ikke at de må ha fem mål?, sa NRKs håndballkommentator Patrick Sten Rowlands da Norge ledet med to mål drøyt halvannet minutt før slutt.

Men verken spillerne eller landslagssjef Berge er enige med tidligere landslagsspiller Tvedten.

Berge hadde faktisk gitt opp da han tok den siste time outen.

– Vi klarer ikke å ta oss til fem nå. Vi har ikke mulighet, sa han.

Etter kampen forklarer han taktikken i sluttminuttene slik overfor NRK:

Jo mer vi stresser jo flere feil pleier det å komme. Jeg synes gutta fortjener ros for den jobben de gjør i dag, sier Berge.

Christian Berge

SINT: Christian Berge reagerer underveis i kampen mot Sverige.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Føles som et tap

For det var tross alt en god kamp av Norge. Berges menn rakk å score ytterligere ett mål i det siste minuttet slik at de til slutt vant 28 - 25.

Men det hjalp ingenting. For i Zabgreb onsdag kveld var det kun en femmålsseier som betydde noe.

– Det føles som et tap, sier Sander Sagosen til NRK.

Han var alt annet enn fornøyd med egen innsats.

– Jeg er skuffet. Skuffet over at vi ikke klarer det vi har drømt om. Vi hadde alle muligheter til å vinne med fem mål i dag, sier han.

Tvedten og Rowlands

KOMMENTATOR-DUO: Håvard Tvedten (t.v.) er NRKs ekspertkommentator på radio under håndball-EM i Kroatia. Her sammen med hovedkommentator Patrick Sten Rowlands.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Må trene mer

Etter kampen møtte den ene skuffede norske spilleren etter den andre pressen, med følgende konklusjon: Det var en sterk seier, men den betyr ingenting.

– Vi depper nå, sier kaptein Bjarte Myrhol.

– Det er blandede følelser, sier Christian O'Sullivan.

Keeperhelten fra VM i fjor, Torbjørn Bergerud, slo knallhardt tilbake i kampen mot Sverige etter et skuffende mesterskap og ble hyllet av både lagkamerater og motstandere etterpå, uten at det hjalp Norge til semifinalen.

– Vi hadde som mål å komme til en semifinale, men klarte ikke det. Da er det lov å være skuffet, sier landslagssjefen.

– Sier ikke noe negativt om Sander

Norge fikk aldri et større forsprang enn tre mål og da Sander Sagosen ble utvist fire minutter før slutt var det kjørt. Selv om Sagosen var selvkritisk etter en svakere kamp enn man er vant til fra han, nekter kapteinen å kritisere 22-åringen.

– Jeg skal i hvert fall ikke si ett eneste negativt ord om Sander for han har løftet det laget her gjennom hele turneringen, sier Bjarte Myrhol.

EM har vært stang ut for Norge. De tapte åpningskampen mot regjerende verdensmester Frankrike med ett fattig mål, men hadde fortsatt gode semifinalesjanser før møtet mot vertsnasjonen Kroatia i mellomspillet. Det endte med tap, og da ble veien tøffere.

NB! Selv med femmålsseier over Sverige hadde Norge vært avhengig av resultatet i den siste kampen mellom Kroatia og Frankrike for å nå en semifinale.

Siste nytt

 • Griezmann reddet uavgjort

  I mesterliga-debuten til begge lags trenere, Gennaro Gattuso og Quique Sétien, endte det med stillingskrig i Napoli.

  Etter en halvtime uten målsjanser og med størst ballinnehav av gjestene, slo Napoli nådeløst til. Dries Mertens fikk både plass og tid i 16-meteren og kunne tangere Marek Hamsiks scoringsrekord for Napoli med sin 121. scoring for de lyseblå.

  Men like etter at Mertens blir byttet ut svarer Barcelona. Napoli-spillerne fokuserer på Lionel Messi, og da får Nelson Semedo mulighet til å stikke gjennom. Får ballen servert på sølvfat av Sergio Busquets og slår direkte inn til Antoine Griezmann som sikrer resultatet til 1-1 på San Paolo i Napoli. Dermed har katalanerne sikret seg det beste utgangspunktet i mesterligaens åttedelsfinale.

  I sluttminuttene pådrar Arturo Vidal seg sitt andre gule kort og må dermed stå over returoppgjøret på Camp Nou om tre uker.

  Champions League - Round of 16 First Leg - Napoli v FC Barcelona
  Foto: Ciro De Luca / Reuters
 • Lewandowski-show i London

  Bayern München skaffet seg et strålende utgangspunkt fra det første oppgjøret i mesterligaens 8-delsfinale med en 3-0 seier borte mot Chelsea.

  En jevnspilt førsteomgang ble fulgt opp av en skikkelig ketchup-effekt for tyskerne etter pause. Tidligere Arsenal-spiller Serge Gnabry ble spilt fri av Robert Lewandowski ikke bare én gang, men to ganger på under fem minutter og gjør ingen feil.

  Så skulle Robert Lewandowski få seg en scoring. 19-åringen Alphonso Davies fosset fremover og serverte polakken sin ellevte scoring i årets mesterliga. Dermed gikk han forbi Erling Braut Haaland som toppscorer i turneringen.

  Vondt ble til verre for engelskmennene når Marcos Alonso fikk rødt kort med snaue ti minutter igjen å spille. Dermed kan tyskerne senke skuldrene noe før returoppgjøret spilles på Allianz Arena om tre uker.

 • Nytt Stavanger-tap

  Stavanger tapte tirsdag sin tredje kamp siden seriemesterskapet i ishockey ble sikret. Vålerenga vant 3-2 på hjemmebane.

  Stavanger sikret seriemesterskapet 2. februar, men siden har laget tapt tre av fem kamper.

  Magnus Brekke Henriksen ble matchvinner for Vålerenga med et snaut kvarter igjen av kampen.

  Stavanger jakter sin egen poengrekord fra 2012 med 112 poeng på 45 kamper. Med tre kamper igjen kan laget maksimalt få 115 poeng.

  Vålerenga - Stavanger
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal