NRK Meny
Normal

Mener Norge somlet for mye i skjebnekampen

ZAGREB (NRK): Håvard Tvedten mener Norge burde satset mer på raske angrep i sluttminuttene mot Sverige. Det gjorde de ikke og til slutt ble medaljedrømmen knust.

Bjarte Myrhol

SKUFFET: Norge slo Sverige 28 – 25, men finaledrømmen er knust for Sander Sagosen (t.v.), kaptein Bjarte Myrhol og resten av laget. Nå kan det i beste fall bli 5. plass.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er sjelden det lønner seg å ha det travelt i håndball, sier kaptein Bjarte Myrhol til NRK.

Han er uenig i at Norge burde stresset mer i de avgjørende sluttminuttene mot Sverige - selv om de da trengte ytterligere tre mål for å sikre håpet om avansement.

– Jeg ville satset mer på korte angrep for med 55 sekunder igjen har man ikke tid til å spille ball slik som de norske spillerne har gjort det siste halve minuttet, sa NRK-ekspert Håvard Tvedten da landslagssjef Christian Berge tok time out 55 sekunder før slutt.

– Norge har dårlig tid, men det ser ikke sånn ut, har de gitt opp?! De bruker massevis av tid. Vet de ikke at de må ha fem mål?, sa NRKs håndballkommentator Patrick Sten Rowlands da Norge ledet med to mål drøyt halvannet minutt før slutt.

Men verken spillerne eller landslagssjef Berge er enige med tidligere landslagsspiller Tvedten.

Berge hadde faktisk gitt opp da han tok den siste time outen.

– Vi klarer ikke å ta oss til fem nå. Vi har ikke mulighet, sa han.

Etter kampen forklarer han taktikken i sluttminuttene slik overfor NRK:

Jo mer vi stresser jo flere feil pleier det å komme. Jeg synes gutta fortjener ros for den jobben de gjør i dag, sier Berge.

Christian Berge

SINT: Christian Berge reagerer underveis i kampen mot Sverige.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Føles som et tap

For det var tross alt en god kamp av Norge. Berges menn rakk å score ytterligere ett mål i det siste minuttet slik at de til slutt vant 28 - 25.

Men det hjalp ingenting. For i Zabgreb onsdag kveld var det kun en femmålsseier som betydde noe.

– Det føles som et tap, sier Sander Sagosen til NRK.

Han var alt annet enn fornøyd med egen innsats.

– Jeg er skuffet. Skuffet over at vi ikke klarer det vi har drømt om. Vi hadde alle muligheter til å vinne med fem mål i dag, sier han.

Tvedten og Rowlands

KOMMENTATOR-DUO: Håvard Tvedten (t.v.) er NRKs ekspertkommentator på radio under håndball-EM i Kroatia. Her sammen med hovedkommentator Patrick Sten Rowlands.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Må trene mer

Etter kampen møtte den ene skuffede norske spilleren etter den andre pressen, med følgende konklusjon: Det var en sterk seier, men den betyr ingenting.

– Vi depper nå, sier kaptein Bjarte Myrhol.

– Det er blandede følelser, sier Christian O'Sullivan.

Keeperhelten fra VM i fjor, Torbjørn Bergerud, slo knallhardt tilbake i kampen mot Sverige etter et skuffende mesterskap og ble hyllet av både lagkamerater og motstandere etterpå, uten at det hjalp Norge til semifinalen.

– Vi hadde som mål å komme til en semifinale, men klarte ikke det. Da er det lov å være skuffet, sier landslagssjefen.

– Sier ikke noe negativt om Sander

Norge fikk aldri et større forsprang enn tre mål og da Sander Sagosen ble utvist fire minutter før slutt var det kjørt. Selv om Sagosen var selvkritisk etter en svakere kamp enn man er vant til fra han, nekter kapteinen å kritisere 22-åringen.

– Jeg skal i hvert fall ikke si ett eneste negativt ord om Sander for han har løftet det laget her gjennom hele turneringen, sier Bjarte Myrhol.

EM har vært stang ut for Norge. De tapte åpningskampen mot regjerende verdensmester Frankrike med ett fattig mål, men hadde fortsatt gode semifinalesjanser før møtet mot vertsnasjonen Kroatia i mellomspillet. Det endte med tap, og da ble veien tøffere.

NB! Selv med femmålsseier over Sverige hadde Norge vært avhengig av resultatet i den siste kampen mellom Kroatia og Frankrike for å nå en semifinale.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal