Hopp til innhold

Sejersted mister alpin-VM

Alpinist Adrian Smiseth Sejersted er ute resten av sesongen på grunn av en kneskade og går dermed glipp av alpin-VM i St. Moritz. Sejersted ble tatt ut til VM onsdag, men bare timer senere fikk han den dårlige nyheten.

Adrian Sejersted
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Siste nytt

  • Thomsen klarte EM-kravet

    Marcus Thomsen leverte sitt beste kulestøt på over tre år lørdag.

    I stevnet Stora Turebergskastet i svenske Sollentuna, noterte han seg for et støt på 21,05 meter.

    Det skriver friidrettsbloggen Friidrett1 på X.

    Støtet er over EM-kravet på 20,85 og bare fire centimeter bak Thomsens personlige rekord på 21,09, satt innendørs.

    21,05 er Thomsens lengste kulestøt utendørs og det er kun fjerde konkurranse i karrieren at han har støtet over 21 meter, etter at han gjorde det to ganger i 2020 og én gang i 2021.

    Ifølge Friidrett1 er det også det beste kulestøtet av en norsk utøver utendørs på 38 år.

    Thomsen har fremdeles noen centimeter opp til OL-kravet på 21,50, men kulestøteren ligger foreløpig an til å kvalfisere seg til OL gjennom ranking.

    Marcus Thomsen
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Reiten mister enda en lagvenninne i Chelsea: – En utrolig reise

    Guro Reitens Chelsea mister også storscorer Fran Kirby, som har besluttet å gi seg i klubben etter ni år.

    Den annonserte Chelsea i et videointervju med en gråtkvalt Kirby.

    – Det har vært en utrolig reise med alle dere. Takk for at dere har tatt dere av meg siden dag én, gjennom både tunge og fantastiske tider. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det føles å spille foran dere, sier hun i videoen.

    Kirby er tidenes toppscorer for Chelseas kvinnelag med 115 mål på 205 kamper. På sin tid i klubben har hun vunnet 15 trofeer.

    Fredag ble det også klart at Maren Mjelde er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det er ikke kjent hva som blir neste stoppested for verken Mjelde eller Kirby. (NTB)

    Guro Reiten
    Foto: Reuters
  • Forsvareren om Gjert Ingebrigtsens trenerrolle: Skal holde seg i bakgrunnen

    I påvente av rettssaken akter Gjert Ingebrigtsen å fortsette som trener for utøverne han nå bistår, blant dem Narve Gilje Nordås.

    Friidrettstreneren er anklaget for mishandling i nære relasjoner. Tiltalen omfatter forhold knyttet til ett av friidrettsprofilens barn. Han erkjenner ikke straffskyld.

    Heidi Reisvang hos Elden Advokatfirma, som forsvarer Ingebrigtsen, sier friidrettstreneren i tiden som kommer vil fortsette trenergjerningen.

    – Så lenge utøverne presterer og opplever at samarbeidet i sum er mer positivt enn negativt, og de ønsker ham som trener, vil han fortsette å trene dem, sier Reisvang til NTB.

    Hun legger til at Ingebrigtsen vil forholde seg på en måte som er til det beste for utøverne i forbindelse med konkurranser og stevner og «i større grad være i bakgrunnen».

    – Han håper at så lenge han holder seg i bakgrunnen, vil mediene respektere det og ikke oppsøke han eller forfølge hans familie, legger hun til.

    Reisvang vil på spørsmål fra NTB ikke utdype ytterligere hva som ligger i at trenerprofilen skal holde seg mer i bakgrunnen, men sier:

    – Under stevnet i Spania (denne uken red.anm.) søkte han ingen oppmerksomhet, men holdt seg unna. Han ønsker at mediene nå skal la han og hans familie være i fred, respektere dette og ikke oppsøke på den måten som det er gjort hittil.

    På direkte spørsmål om Ingebrigtsen har vurdert å trekke seg som trener, svarer advokaten:

    – Ikke med mindre utgangpunktetene jeg har vært inne på endrer seg.

    Det er allerede kjent at Ingebrigtsen ikke vil få trenerakkreditering til sommerens to store mesterskap, EM og OL. (NTB)

    Gjert Ingebrigtsen
    Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal