Seerne raste etter «twerke»-stunt mot Hegerberg

Det koker på sosiale medier etter at Ada Hegerberg ble bedt om å «twerke» av den franske DJ-en Martin Solveig under Gullballen-utdelingen. Nå beklager DJ-en.

SE SITUASJONEN: Ada Hegerberg fikk twerke-spørsmål etter å ha vunnet Gullballen.

Hegerberg, som mandag ble første kvinne til å vinne Gullballen, nektet imidlertid å gjøre som DJ-en ba om.

Twerking er en dansestil der det ristes på rumpen, og mange mener forespørselen var totalt malplassert under en sånn begivenhet.

Hegerberg hylles imidlertid for sin reaksjon.

– Dette er den dritten som kvinnelige utøvere må finne seg i hver dag over hele verden, skriver journalist Grant Wahl.

– Det er ikke OK

Journalisten Leah Harding reagerer også svært skarpt på det som skjedde under tildelingen.

– Norges Ada Stolsmo Hegerberg er den første kvinnen til å vinne en #BallonDor siden 1956. En stor prestasjon for kvinner og idretten. Og for å feire, spurte DJ-en henne om å twerke. Det er ikke OK. Noensinne. To trinn fremover. Flere skritt tilbake, skriver hun.

Hegerberg sier til TV 2 at DJ-en har beklaget spørsmålet i ettertid. Hun understreker at hendelsen ikke ødela kvelden.

– Han var veldig lei seg, for han tror at folk har tatt feil. Men jeg endte opp med en vals og vant Ballon d'Or, så jeg har ikke tenkt noe særlig mer på det, sier hun.

Mange reagerer etter at Ada Hegeberg ble bedt om å «twerke» av den franske DJ-en Martin Solveig. Hegerberg sier til NRK at hun der og da på scenen ikke tenkte over «twerke»-episoden. 
– Han var veldig opprørt da jeg snakket med ham etterpå, sier Hegerberg.

Mange reagerer etter at Ada Hegeberg ble bedt om å «twerke» av den franske DJ-en Martin Solveig. Hegerberg sier til NRK at hun der og da på scenen ikke tenkte over «twerke»-episoden. – Han var veldig opprørt da jeg snakket med ham etterpå, sier Hegerberg.

Beklager det som skjedde

DJ-en har i ettertid lagt ut en beklagelse på sin Twitter-profil.

– Min mest oppriktige unnskyldning til de jeg kanskje har støtt. Mitt poeng var: Jeg inviterer ikke damer til å twerke, men å danse til en Sinatra-sang, skriver Martin Solveig.

NRK møtte 23-åringens støttespillere like etter den historiske utdelingen.

– Hva skal man si. Det har vært en lang dag for henne. Det har vært mye trykk på henne. Og så leverer hun den talen som hun gjør. Den er dritbra. Hun er så stor den jenta der. Jeg har en klump i halsen. En stor, stor spiller og en stor person, sier søster Andrine Hegerberg.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Vidåpen trekning for Ruud

  Casper Ruud kan trekkes mot Novak Djokovic eller turneringens svakeste spiller når kampoppsettet i Roland-Garros kommer i kveld. I Grand Slam-turneringer er seedede spillere sikret å ikke møtes før i tredje runde. Ruud er på 63. plass på rankingen.

  Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • PSG-eier siktet for korrupsjon

  Den mektige medie- og fotballtoppen Nasser al-Khelaifi er siktet for å ha forsøkt å bestikke til seg friidretts-VM i i Qatar, ifølge franske medier. Han er mest kjent som styreleder og administrerende direktør i Paris Saint-Germain. (NTB)

  Nasser Al-Khelaifi
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Ny hovedtrener i Larvik

  Lars Wallin Andresen (36) overtar som hovedtrener i Larvik Håndballklubb, som er degradert til 1. divisjon. Det melder Østlands-Posten. 36-åringen forlater dermed Runars kvinnelag i 2. divisjon. Larvikingen har trenererfaring fra både norsk og dansk håndball.

Sendeplan

Kl. Program Kanal