Seerne raste etter «twerke»-stunt mot Hegerberg

Det koker på sosiale medier etter at Ada Hegerberg ble bedt om å «twerke» av den franske DJ-en Martin Solveig under Gullballen-utdelingen. Nå beklager DJ-en.

SE SITUASJONEN: Ada Hegerberg fikk twerke-spørsmål etter å ha vunnet Gullballen.

Hegerberg, som mandag ble første kvinne til å vinne Gullballen, nektet imidlertid å gjøre som DJ-en ba om.

Twerking er en dansestil der det ristes på rumpen, og mange mener forespørselen var totalt malplassert under en sånn begivenhet.

Hegerberg hylles imidlertid for sin reaksjon.

– Dette er den dritten som kvinnelige utøvere må finne seg i hver dag over hele verden, skriver journalist Grant Wahl.

– Det er ikke OK

Journalisten Leah Harding reagerer også svært skarpt på det som skjedde under tildelingen.

– Norges Ada Stolsmo Hegerberg er den første kvinnen til å vinne en #BallonDor siden 1956. En stor prestasjon for kvinner og idretten. Og for å feire, spurte DJ-en henne om å twerke. Det er ikke OK. Noensinne. To trinn fremover. Flere skritt tilbake, skriver hun.

Hegerberg sier til TV 2 at DJ-en har beklaget spørsmålet i ettertid. Hun understreker at hendelsen ikke ødela kvelden.

– Han var veldig lei seg, for han tror at folk har tatt feil. Men jeg endte opp med en vals og vant Ballon d'Or, så jeg har ikke tenkt noe særlig mer på det, sier hun.

Mange reagerer etter at Ada Hegeberg ble bedt om å «twerke» av den franske DJ-en Martin Solveig. Hegerberg sier til NRK at hun der og da på scenen ikke tenkte over «twerke»-episoden. 
– Han var veldig opprørt da jeg snakket med ham etterpå, sier Hegerberg.

Mange reagerer etter at Ada Hegeberg ble bedt om å «twerke» av den franske DJ-en Martin Solveig. Hegerberg sier til NRK at hun der og da på scenen ikke tenkte over «twerke»-episoden. – Han var veldig opprørt da jeg snakket med ham etterpå, sier Hegerberg.

Beklager det som skjedde

DJ-en har i ettertid lagt ut en beklagelse på sin Twitter-profil.

– Min mest oppriktige unnskyldning til de jeg kanskje har støtt. Mitt poeng var: Jeg inviterer ikke damer til å twerke, men å danse til en Sinatra-sang, skriver Martin Solveig.

NRK møtte 23-åringens støttespillere like etter den historiske utdelingen.

– Hva skal man si. Det har vært en lang dag for henne. Det har vært mye trykk på henne. Og så leverer hun den talen som hun gjør. Den er dritbra. Hun er så stor den jenta der. Jeg har en klump i halsen. En stor, stor spiller og en stor person, sier søster Andrine Hegerberg.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Thingnes Bø overlegen i skisporet

  I motsetning til de norske skiskytterkvinnene som har slitt med å vinne i Hochfilzen, er de norske herrene vant til å vinne i den østerrikske landsbyen. Og hvorfor skal man bryte det som er en meget god tradisjon? På dagens sprint var det få som kunne måle seg med Johannes Thingnes Bø. Selv med ett bomskudd og en ekstra strafferunde gikk nordmannen raskest av samtlige i skisporet. Han kunne derfor slippe jubelen løs for sin 40. verdenscupseier. Thingnes Bø vinner 7,8 sekunder foran franske Simon Destieux og 14,6 sekunder foran russiske Alexandr Loginov. Tarjei Bø blir nest beste nordmann på en sjetteplass.

  De øvrige norske utøverne plasserte seg slik: Johannes Dale 12, Erlend Bjøntegård 15, Vetle Sjåstad Christiansen 22, Aleksander Fjeld Andersen 33. Dermed får samtllige stille til start på morgendagens fellesstart.

  Skiskytting, herrenes stafett 4x7,5
  Foto: Fredrik Sandberg/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix
 • 2. plass på Landmark Tandrevold

  Med fullt hus på både liggende og stående på dagens sprint i Østerrike tok Ingrid Landmark Tandrevold en knallsterk 2. plass. Hun gikk inn 5.9 sekunder bak dagens vinner Dorothea Wierer.
  – Kjempefornøyd med skytingen. Jeg prøvde å ta Wierer, men sprakk litt på slutten, sier Landmark Tandrevold etter rennet.

  Marte Olsbu Røiseland gikk inn til syvendeplass og Tiril Eckhoff til åttende.

  ingrid tandrevold
  Foto: Geir Olsen / Geir Olsen
 • Nederland videre til finalen

  Dersom Norge vinner over Spania senere idag, møter de Nederland i finalen i håndball-VM på søndag. Det ble klart etter en svært spennende semifinale mellom Russland og Nederland. Lagene fulgte hverandre tett, men i sluttminuttene var det de nederlandske damene som klarte å dra i land seieren 32-33. Dermed kan Norge få sin revansj i finalen, men først må de slå Spania i den andre semifinale som begynner klokken 12.30.

  Håndball VM kvinner Kumamoto Japan
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal