Hopp til innhold

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Newcastle-sjefen bekrefter at keeperprofil må opereres: – Et stort tap for oss

  Eddie Howe og Newcastle må trolig klare seg uten førstekeeper Nick Pope i lang tid. Den engelske sisteskansen må gjennom en operasjon i skulderen.

  Det bekreftet Howe da han møtte pressen onsdag formiddag.

  – Nick har vært til undersøkelser hos ulike spesialister, men vi avventer en endelig bekreftelse på hva som skal skje med ham. Det er ingen tvil om at han vil behøve en operasjon, og at han dermed vil være ute en god stund, sa Howe.

  Pope har vært en sentral brikke i Newcastle-laget siden han ble hentet til klubben sommeren 2022. Senest mot Paris Saint-Germain forrige uke sto engelskmannen en glimrende kamp mellom stengene.

  – Det er et stort tap for oss, la Howe til.

  Newcastle vant 1-0 hjemme mot Manchester United i helgen, og laget befinner seg på 6.-plass i Premier League. Torsdag venter Everton på Goodison Park.

  (NTB)

  GPipGxVk8xY
  Foto: AP
 • Svømme-EM: Christiansen rett til finale på 1500 meter

  Henrik Christiansen (27) er klar for finale på 1500 meter i kortbane-EM i svømming etter 14.36,25 i kvalifiseringen. Tre andre nordmenn er semifinaleklare.

  Christiansen var nest raskest i forsøksheat nummer to, og også nest raskest totalt sett blant de 16 som var med i kvalifiseringen. Iren Daniel Wiffen var best med 14.34,50.

  Finalen på distansen går torsdag kveld.

  Ingeborg Vassbakk Løyning er videre til semifinalen på 200 meter rygg onsdag kveld. Hun oppnådde 2.07,44 og ble nummer seks i forsøksheat nummer to.

  Nicholas Lia er videre til semifinale på 50 meter fri etter 21,47 i kvalifiseringen. Det ga 6.-plass i det sjette av sju heat.

  Christoffer Haarsaker skal på sin side svømme semifinale på 100 meter bryst. 58,64 ga 7.-plass i det siste av fem heat.

  Semifinalene på 50 meter fri og 100 meter bryst går også onsdag kveld.

  Bjørnar Grytnes Laskerud er utslått på førstnevnte øvelse etter 22,15 i heat nummer fire.

  (NTB)

  Henrik Christiansen
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
 • Wozniacki tildelt wildcard til Australian Open

  ennisveteranen Caroline Wozniacki får innpass i Australian Open i januar. Den tidligere verdenseneren vant Grand Slam-turneringen i 2018.

  Danske Wozniacki gjorde tidligere denne sesongen comeback etter en lang periode utenfor tennissirkuset. 33-åringen er én av sju spillere som har fått wildcard til turneringen, opplyser arrangøren.

  Wozniacki viste solide takter da hun tok seg hele veien til 4. runde i US Open tidligere denne høsten, der det ble stopp mot Coco Gauff. Amerikaneren vant senere turneringen.

  Australian Open er den første av fire Grand Slam-turneringer i løpet av kalenderåret. Roland-Garros, Wimbledon og US Open er de tre andre.

  Turneringen i Melbourne varer fra 14. til 28. januar.

  (NTB)

  Y3diChk4sC8
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal