NRK Meny
Normal

Sarpsborg herjet med Vålerenga – klare for cupfinale

Krépin Diatta og Ole Jørgen Halvorsen scoret begge da de ødela Vålerengas åpningsfest for 10 dager siden. I dag gjorde de det samme og sendte Sarpsborg til cupfinale.

Ole Jørgen Halvorsen, Sarpsborg

KLARE FOR FINALE: Sarpsborg 08 er klare for cupfinalen for andre gang på tre sesonger.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en drøm, sier matchvinner Ole Jørgen Halvorsen like etter kampslutt.

– Veldig moro. Fantastisk. Helt rått. Kanonbra, legger tomålsscoreren til.

Han er nesten tom for superlativer når Sarpsborg-trener Geir Bakke gir han en klem etter sluttsignalet.

– Utrolig deilig. Det er klart det. Vi er glade og slitne nå. Det blir moro å komme til Ullevaal, smiler Bakke, som har en fortid i Vålerenga.

– Og denne gangen skal vi vinne finalen, ler Halvorsen.

I den første for to år siden ble det 0-2-tap for Rosenborg. Denne gangen møter laget enten Molde eller Lillestrøm. Den andre semifinalen spilles i Molde torsdag.

Kritisk til Vålerengas spill

Selv om Vålerenga hadde kampens første sjanse, slet de med å komme inn i spillet. Sarpsborgs utrettelige press gjorde det ubehagelig for hjemmelaget, og ledermålet kom etter en gjenvinning av spissjuvel Diatta høyt på banen.

Vålerenga kom mer og mer inn i kampen, men uten å skape de store mulighetene. Der Vålerenga misset, var laget fra Østfold effektive.

Ole Jørgen Halvorsen doblet ledelsen med en perlescoring i andre omgang, før samme mann satte kampens tredje fra krittmerket.

– Det er total mangel på gjennombruddskraft i dette Vålerenga-laget. De må bli mye flinkere til å være direkte og spille ballen i bakrom, gjentok NRKs fotballekspert Tom Nordlie flere ganger på lufta.

Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.

HERJET: Se målshowet fra Vålerengas nye hjemmebane.

Deila: – Surt

Vålerenga spilte sin annen hjemmekamp på Vålerenga kultur- og idrettspark, og heller ikke denne gangen skulle det gå veien i Oslo øst.

– Det er surt. Gutta jobber steinhardt, men vi er ikke gode nok i dag. Vi møter et lag som er mer effektive enn oss, er Ronny Deilas oppsummering etter nederlaget i semifinalen.

Kjenner dere på nedrykksfrykten?

– Vi frykter ingenting, sier Vålerenga-treneren bestemt.

Lise Klaveness var lite imponert over det Vålerenga presterte på sin nye bane.

– Det er krisestemning nå. Dette var ikke bra nok av Vålerenga. Nå må de kjempe hardt resten av sesongen for å klare seg.

Siste nytt

 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Curling, finale
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter fellesstart
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune