NRK Meny
Normal

Sarpsborg herjet med Vålerenga – klare for cupfinale

Krépin Diatta og Ole Jørgen Halvorsen scoret begge da de ødela Vålerengas åpningsfest for 10 dager siden. I dag gjorde de det samme og sendte Sarpsborg til cupfinale.

Ole Jørgen Halvorsen, Sarpsborg

KLARE FOR FINALE: Sarpsborg 08 er klare for cupfinalen for andre gang på tre sesonger.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en drøm, sier matchvinner Ole Jørgen Halvorsen like etter kampslutt.

– Veldig moro. Fantastisk. Helt rått. Kanonbra, legger tomålsscoreren til.

Han er nesten tom for superlativer når Sarpsborg-trener Geir Bakke gir han en klem etter sluttsignalet.

– Utrolig deilig. Det er klart det. Vi er glade og slitne nå. Det blir moro å komme til Ullevaal, smiler Bakke, som har en fortid i Vålerenga.

– Og denne gangen skal vi vinne finalen, ler Halvorsen.

I den første for to år siden ble det 0-2-tap for Rosenborg. Denne gangen møter laget enten Molde eller Lillestrøm. Den andre semifinalen spilles i Molde torsdag.

Kritisk til Vålerengas spill

Selv om Vålerenga hadde kampens første sjanse, slet de med å komme inn i spillet. Sarpsborgs utrettelige press gjorde det ubehagelig for hjemmelaget, og ledermålet kom etter en gjenvinning av spissjuvel Diatta høyt på banen.

Vålerenga kom mer og mer inn i kampen, men uten å skape de store mulighetene. Der Vålerenga misset, var laget fra Østfold effektive.

Ole Jørgen Halvorsen doblet ledelsen med en perlescoring i andre omgang, før samme mann satte kampens tredje fra krittmerket.

– Det er total mangel på gjennombruddskraft i dette Vålerenga-laget. De må bli mye flinkere til å være direkte og spille ballen i bakrom, gjentok NRKs fotballekspert Tom Nordlie flere ganger på lufta.

Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.

HERJET: Se målshowet fra Vålerengas nye hjemmebane.

Deila: – Surt

Vålerenga spilte sin annen hjemmekamp på Vålerenga kultur- og idrettspark, og heller ikke denne gangen skulle det gå veien i Oslo øst.

– Det er surt. Gutta jobber steinhardt, men vi er ikke gode nok i dag. Vi møter et lag som er mer effektive enn oss, er Ronny Deilas oppsummering etter nederlaget i semifinalen.

Kjenner dere på nedrykksfrykten?

– Vi frykter ingenting, sier Vålerenga-treneren bestemt.

Lise Klaveness var lite imponert over det Vålerenga presterte på sin nye bane.

– Det er krisestemning nå. Dette var ikke bra nok av Vålerenga. Nå må de kjempe hardt resten av sesongen for å klare seg.

Siste nytt

 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal