NRK Meny
Normal

Sarpsborg herjet med Vålerenga – klare for cupfinale

Krépin Diatta og Ole Jørgen Halvorsen scoret begge da de ødela Vålerengas åpningsfest for 10 dager siden. I dag gjorde de det samme og sendte Sarpsborg til cupfinale.

Ole Jørgen Halvorsen, Sarpsborg

KLARE FOR FINALE: Sarpsborg 08 er klare for cupfinalen for andre gang på tre sesonger.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en drøm, sier matchvinner Ole Jørgen Halvorsen like etter kampslutt.

– Veldig moro. Fantastisk. Helt rått. Kanonbra, legger tomålsscoreren til.

Han er nesten tom for superlativer når Sarpsborg-trener Geir Bakke gir han en klem etter sluttsignalet.

– Utrolig deilig. Det er klart det. Vi er glade og slitne nå. Det blir moro å komme til Ullevaal, smiler Bakke, som har en fortid i Vålerenga.

– Og denne gangen skal vi vinne finalen, ler Halvorsen.

I den første for to år siden ble det 0-2-tap for Rosenborg. Denne gangen møter laget enten Molde eller Lillestrøm. Den andre semifinalen spilles i Molde torsdag.

Kritisk til Vålerengas spill

Selv om Vålerenga hadde kampens første sjanse, slet de med å komme inn i spillet. Sarpsborgs utrettelige press gjorde det ubehagelig for hjemmelaget, og ledermålet kom etter en gjenvinning av spissjuvel Diatta høyt på banen.

Vålerenga kom mer og mer inn i kampen, men uten å skape de store mulighetene. Der Vålerenga misset, var laget fra Østfold effektive.

Ole Jørgen Halvorsen doblet ledelsen med en perlescoring i andre omgang, før samme mann satte kampens tredje fra krittmerket.

– Det er total mangel på gjennombruddskraft i dette Vålerenga-laget. De må bli mye flinkere til å være direkte og spille ballen i bakrom, gjentok NRKs fotballekspert Tom Nordlie flere ganger på lufta.

Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.

HERJET: Se målshowet fra Vålerengas nye hjemmebane.

Deila: – Surt

Vålerenga spilte sin annen hjemmekamp på Vålerenga kultur- og idrettspark, og heller ikke denne gangen skulle det gå veien i Oslo øst.

– Det er surt. Gutta jobber steinhardt, men vi er ikke gode nok i dag. Vi møter et lag som er mer effektive enn oss, er Ronny Deilas oppsummering etter nederlaget i semifinalen.

Kjenner dere på nedrykksfrykten?

– Vi frykter ingenting, sier Vålerenga-treneren bestemt.

Lise Klaveness var lite imponert over det Vålerenga presterte på sin nye bane.

– Det er krisestemning nå. Dette var ikke bra nok av Vålerenga. Nå må de kjempe hardt resten av sesongen for å klare seg.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal