NRK Meny
Normal

Sarpsborg herjet med Vålerenga – klare for cupfinale

Krépin Diatta og Ole Jørgen Halvorsen scoret begge da de ødela Vålerengas åpningsfest for 10 dager siden. I dag gjorde de det samme og sendte Sarpsborg til cupfinale.

Ole Jørgen Halvorsen, Sarpsborg

KLARE FOR FINALE: Sarpsborg 08 er klare for cupfinalen for andre gang på tre sesonger.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en drøm, sier matchvinner Ole Jørgen Halvorsen like etter kampslutt.

– Veldig moro. Fantastisk. Helt rått. Kanonbra, legger tomålsscoreren til.

Han er nesten tom for superlativer når Sarpsborg-trener Geir Bakke gir han en klem etter sluttsignalet.

– Utrolig deilig. Det er klart det. Vi er glade og slitne nå. Det blir moro å komme til Ullevaal, smiler Bakke, som har en fortid i Vålerenga.

– Og denne gangen skal vi vinne finalen, ler Halvorsen.

I den første for to år siden ble det 0-2-tap for Rosenborg. Denne gangen møter laget enten Molde eller Lillestrøm. Den andre semifinalen spilles i Molde torsdag.

Kritisk til Vålerengas spill

Selv om Vålerenga hadde kampens første sjanse, slet de med å komme inn i spillet. Sarpsborgs utrettelige press gjorde det ubehagelig for hjemmelaget, og ledermålet kom etter en gjenvinning av spissjuvel Diatta høyt på banen.

Vålerenga kom mer og mer inn i kampen, men uten å skape de store mulighetene. Der Vålerenga misset, var laget fra Østfold effektive.

Ole Jørgen Halvorsen doblet ledelsen med en perlescoring i andre omgang, før samme mann satte kampens tredje fra krittmerket.

– Det er total mangel på gjennombruddskraft i dette Vålerenga-laget. De må bli mye flinkere til å være direkte og spille ballen i bakrom, gjentok NRKs fotballekspert Tom Nordlie flere ganger på lufta.

Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.

HERJET: Se målshowet fra Vålerengas nye hjemmebane.

Deila: – Surt

Vålerenga spilte sin annen hjemmekamp på Vålerenga kultur- og idrettspark, og heller ikke denne gangen skulle det gå veien i Oslo øst.

– Det er surt. Gutta jobber steinhardt, men vi er ikke gode nok i dag. Vi møter et lag som er mer effektive enn oss, er Ronny Deilas oppsummering etter nederlaget i semifinalen.

Kjenner dere på nedrykksfrykten?

– Vi frykter ingenting, sier Vålerenga-treneren bestemt.

Lise Klaveness var lite imponert over det Vålerenga presterte på sin nye bane.

– Det er krisestemning nå. Dette var ikke bra nok av Vålerenga. Nå må de kjempe hardt resten av sesongen for å klare seg.

Siste nytt

 • Christiansen klar for finale

  Henrik Christiansen svømte inn til tiden 14.35.41 og vant sitt forsøksheat på 1500 meter fri under EM i svømming kortbane torsdag. Han er dermed klar for fredagens finale.

  Nordmannen var 0.34 foran svenske Victor Johansson og Jan Micka fra Tsjekkia.

  – Det var en grei tid, men jeg kjenner at det tar på og at jeg trenger litt tid til å lade batteriene, sier han til SVT.

  Christiansen tok EM-bronse på 400 meter fri onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
 • Markus Lie videre til semifinale

  Markus Lie er klar for semifinale på 100 meter rygg under EM i svømming. Han svømte inn til tiden 51.51, noe som holdt til en 6.-plass i sitt heat.

  – Det var godt å komme i gang, sier han til SVT.

  Markus Lie under stevne i Herning.
  Foto: Claus Fisker / AFP
 • Ny Viking-trener presenteres snart

  Denne uken har både Bjarne Berntsen og Lars Bohinen blitt lansert som ny Viking-trener. Nå varsler Viking-ledelsen at en ny trener blir presentert innen kort tid. – Vi er klare til å oversende innstillingen vår til styrene. Der skal den endelige beslutningen tas, forteller daglig leder i Viking, Eirik Henningsen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
V-cup skiskyting: Sprint, kvinner
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Tiril Eckhoff
EM svømming