Ruud møter Opelka i Laver Cup

Casper Ruud møter Reilly Opelka i den første av helgens tolv kamper mellom «Team Europe» og «Team World» i Laver Cup i Boston.

Nordmannen deltar i den prestisjetunge turneringen for første gang. Han spiller på lag med Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Andrej Rubljov og Matteo Berrettini. De ledes av Björn Borg.

Verdenslaget ledes av John McEnroe. Det består av Felix Auger-Aliassime, Denis Shapovalov, Diego Schwartzman, John Isner, Reilly Opelka og Nick Kyrgios.

Det spilles tre single-kamper og en double-kamp fra fredag, lørdag og søndag. Alle spillerne må spille minst en single-kamp lørdag eller søndag.

En seier er verdt ett poeng fredag, to poeng lørdag og tre poeng søndag.

Hvert medlem av vinnerlaget vil motta snaut 2,2 millioner kroner i premiepenger.

Sportsnyheter

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Gullballen gikk til Lionel Messi. Superstjernen sikret sin sjuende Ballon d'Or under mandagens prisutdeling. Ingen har vunnet prisen oftere enn argentineren.

Siste nytt

 • Vinter-universiaden avlyst

  Vinterleikane for studentar, vinter-universiaden i Luzern i Sveits, er avlyst som følgje av korona-varianten omikron.

  Universiaden er ein multi-idrettskonkurranse i vinteridrettar, som blir arrangert annakvart år.

  Årets skulle ha vore den 30. i rekke, og skulle eigentleg vore avvikla i januar, men blei utsett til desember på grunn av covid-epidemien.

  Arrangementet skulle opna 11. desember og pågått i ti dagar. Men på grunn av omikron og innstrammingar i reise til Sveits, er arrangementet no avlyst, mindre enn to veker før det skulle ha starta.

  Vinter-universiade
  Foto: MAXIM SHEMETOV / AFP
 • Granerud blei att for å trene

  Halvor Egner Granerud vart verande i Ruka for å trene etter å ha vorte einaste nordmann utan verdscuppoeng. No er han klar for revansj.

  – Halvor ville gjerne trene ein dag i Ruka og vart igjen saman med Andreas Vilberg (trenar) for å gjennomføre to økter. Hoppinga såg lovande ut, og Halvor er meir trygg på seg sjølv, seier landslagstrenar Alexander Stöckl.

  Granerud missa i begge kvalifiseringane i Finland.

  – Helga baud på få hopp, og sjølv om vi til søndag hadde ei god løysing, fekk eg ikkje moglegheita til å sjå korleis det faktisk fungerte. Eg gler meg til Wisla, fulle tribunar og forhåpentleg ein fin revansj, seier Granerud.

  Dei same sju hopparane som var i Ruka, får sjansen i Wisla i helga der det er lagkonkurranse laurdag og individuelt renn søndag.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: VESA MOILANEN / AFP
 • Kina: Omikron kan by på utfordring

  – Den nye korona-varianten omikron skaper utfordringar, men vi meiner likevel at gjennomføringa av OL vil gå fint, seier talsmann Zhao Lijian i det kinesiske utanriksdepartementet.

  Omikron gir litt ekstraarbeid med smittevern, men Kina meiner dei har kontroll.

  – Vi trur vi skal kunne avvikle OL etter planen, seier Lijian.

  Vinter-OL i Beijing skal gå frå 4. til 20. februar, og har allereie planlagt nokre av dei strengaste smittevernreglane som finst. Mellom anna skal leikane gå heilt utan utanlandske tilskodarar.

  OL i Beijing
  Foto: Mark Schiefelbein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal