NRK Meny
Normal

Rosenborg utklasset Vålerenga: – Vi blir herjet med

TRONDHEIM/OSLO (NRK): I én omgang lekte seriemester Rosenborg seg med Vålerenga. Nå er Oslo-klubben nærmere nedrykksplass enn på lenge.

Rosenborg

OKTOBERFEST: Rosenborgs Mushaga Bakenga omfavnes etter å ha satt inn 3-0 mot Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Allerede etter en halvtime ledet Rosenborg 3-0 mot et totalt utspilt Vålerenga.

– Vålerenga ser svakere ut en Mathis mot Brækhus i går, slo TV 2-kommentator Marius Skjelbæk fast.

For selv om Tore Reginussen styrte en ball i eget nett før pause, handlet alt om Rosenborg. De produserte et tonn av sjanser og vartet opp med sin form for oktoberbest. Men det varte bare i én omgang, for de siste 45 minuttene var målløse.

– Det er klasseforskjell. At det skulle være så stor forskjell trodde jeg ikke var mulig. Etter at målet kom ble vi herjet med, innrømmer VIF-trener Kjetil Rekdal.

– Vi har full kontroll, sier Helland til TV 2 etter kampen, før han hyllet de 19.500 fremmøtte.

– Rundspilling

Erlend Dahl Reitan

JUBEL: erlend Dahl Reitan scoret etter åtte minutter.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg fikk en pangåpning da Erlend Dahl Reitan dro seg fri på høyrekanten og banket ballen i mål fra nesten død vinkel etter bare fire minutter. 19-åringen stormet mot trener Kåre Ingebrigtsen og kastet seg om halsen på ham etter sin andre scoring for A-laget.

– For et mål han scorer. Det er en vanvittig flott prestasjon. Denne høyrebacken er klar til å ta over Jonas Svenssons plass, sa TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

– Nei, jeg er jo ingen målscorer, sier Reitan og flirer når NRK spør om han er lagets nye helt.

Scoringen var bare begynnelsen på maktdemonstrasjonen.

29 minutter ut i kampen var det Pål André Hellands tur til utnytte rommene på høyrekanten. Han avsluttet og ballen gikk i bue over keeper Marcus Sandberg og i mål. Jubelen hadde så vidt lagt seg på Lerkendal da Mushaga Bakenga banket inn Rosenborgs tredje.

– Det er rundspilling, sa Helland i pausa.

Nedrykkskamp

Før omgangen var over fikk også Vålerenga med seg en redusering - men også her var det Rosenborg som stod bak. Høyreback Rasmus Lindkvists innlegg gikk først via foten til Jørgen Skjelvik før den havnet i beina til Tore Reginussen, som ikke kunne unngå å styre ballen i eget nett.

Det roet seg etter pause. Hjemmelaget fikk riktig nok straffe da Lindkvist felte Mike Jensen etter 63 minutter. Bakenga gjorde derimot ikke jobben og Sandberg reddet, og forhindret flere mål.

Vålerenga blir stående med 30 poeng på 11.-plass, bare fire poeng foran Lillestrøm på nedrykksplass. Neste helg møter de Stabæk.

– Vi har vært i nedrykksstriden siden dag én egentlig, og er der ennå. Vi visste at 30 poeng ikke var nok. Nå nærmer det seg slutten, så det sier seg selv at resultatet mot Stabæk blir viktig, sier Rekdal til NRK.

Ingebrigtsen håper VIF overlever.

– Jeg både håper og tror de berger plassen. De har et bra toppnivå, sier RBK-sjefen.

Siste nytt

 • NM-sølvvinner funnet død

  Ronny Fredrik Ansnes ble mandag funnet død. Han ble 29 år gammel. I 2012 tok Ansnes NM-sølv på 15 kilometer i langrenn på Voss. Han gikk for Klæbu IL.

  Ronny Fredrik Ansnes
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Chamberlain kan miste neste sesong

  Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain måtte operere kneet etter en skade han pådro seg mot Roma i vår. Dermed gikk han glipp av VM for England. Nå sier manager Jürgen Klopp at midtbanespilleren også står i fare for å miste store deler av neste sesong.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Thomas ny mann i gul trøye

  Geraint Thomas vant den ellevte etappen av årets Tour de France og tar også over den gule ledertrøyen fra Greg Van Avermaet. På siste stigning stakk briten ifra. Lagkamerat Chris Froome kom i mål 20 sekunder bak Thomas, sammen med Tom Dumoulin.

  Geraint Thomas
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering