NRK Meny
Normal

Revansjelysten Johansen: – Vil vise folk at jeg er tilbake der jeg skal være

Etter en tyngre periode på fotballbanen fikk Stefan Johansen en personlig opptur etter innhoppet mot Finland. Æren gir han forloveden og parets kommende barn.

Johansen

HYLLEST: Suksess på hjemmebane har gjort at Stefan Johansen er i ferd med å finne tilbake til seg selv på banen også.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg har scoret så jævlig lite mål i det siste. Så jeg har ikke fått anledning til å gjøre det før.

Stefan Johansen ler og forklarer feiringen etter at han kjempen inn tirsdagens andre scoring på Ullevaal. En scoring som betydde ekstra mye - både sportslig og symbolsk.

– Ja, det gjorde den. Jeg og forloveden venter et barn i august. Så det skyldes gesten. Så når barnet blir litt eldre så kan jeg forhåpentligvis vise frem dette målet.

Johansen

SCORET: Stefan Johansen scoret tirsdag, og dedikerte målet til forloveden og deres kommede barn.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Når det er tyngre dager er det greit å tenke på

I det som var en tafatt fotballkamp fra det norske laget, viste Celtic-spilleren den innsatsen som han tidligere har vært kjent for, og som det norske laget manglet i store deler av kampen. Det resulterte i hans andre landslagsmål.

– Målet mitt er å bidra med flere målpoeng for landslaget. Vi trenger folk som tør å stikke nesa frem og si det. En ting er å si det, men man må mene det også, sier han.

Etter lenge å ha vært en av de ledende spillerne for både Norge og Celtic, har 25-åringen vært inne i en litt tyngre periode både på klubb- og landslag - da har også kritikken kommet.

Spesielt under de viktige kampene mot Ungarn i høst måtte han tåle kritikk, etter at han ikke var i nærheten av å levere det man hadde sett av han tidligere i EM-kvalifiseringen.

– Høstsesongen var jeg ikke fornøyd med. Men de siste månedene har jeg følt at jeg har vært på gang.

For som kommende pappa, har midtbanespilleren fått noe som kan sette ting i perspektiv.

– Når du har tyngre dager enn andre, så er det alltid godt å tenke på at du har en liten en på vei, smiler han.

– Vil vise folk at jeg er tilbake

Han mener imidlertid at innsatsen mot Finland er et lite bevis på at han er tilbake med de taktene som han ble hyllet for i starten av EM-kvalifiseringen.

– I dag prøvde vi ut litt nye spillere, men jeg fikk ganske mye tid, og jeg hadde lyst å vise meg frem fra min beste side. Jeg ville vise folk at jeg er tilbake der jeg skal være. Og det følte jeg at jeg fikk vist frem i dag, sier han.

Laster Instagram-innhold

Siste nytt

 • Klepp snudde og vant

  Tre mål på de siste 22 minuttene sørget for at Klepp avanserer fra NM-kvartfinalen.

  Karina Sævik gav hjemmelaget Kolbotn ledelsen til pause, før Tameka Butt utlignet midtveis i den andre omgangen. Susanne Vistnes og Elisabeth Terland scoret hver sin kamp i løpet av de siste fire minuttene, og dermed er rogalendingene klare for semifinale.

  Stor satsing på kvinnefotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Beckham får UEFA-utmerkelse

  I mai blir den tidligere fotballspilleren David Beckham tildelt UEFA-presidentens utmerkelse som belønning for hans innsats for fotballen både på og utenfor banen. UEFAs president Aleksander Ceferin sier 43-åringen har vært en global ambassadør for fotballen, og at han har markedsført spillet og alle dets verdier i alle hjørner av verden.

  David Beckham
  Foto: RHONA WISE / AFP
 • Mol og Sørum tjente inn rekord

  Sandvolleyballparet Anders Mol og Christian Sørum har tjent inn mer på fire turneringer enn noen andre i historien. Det melder det internasjonale volleyballforbundet. Duoen har hanket inn 2.6 millioner kroner. Den forrige rekorden, på 2.1 millioner i 1993/94, holdt Kiraly og Steffes fra USA.

  Christian Sørum og Anders Mol.
  Foto: Margret Helland

Sendeplan

Kl. Program Kanal