Revansjelysten Johansen: – Vil vise folk at jeg er tilbake der jeg skal være

Etter en tyngre periode på fotballbanen fikk Stefan Johansen en personlig opptur etter innhoppet mot Finland. Æren gir han forloveden og parets kommende barn.

Johansen

HYLLEST: Suksess på hjemmebane har gjort at Stefan Johansen er i ferd med å finne tilbake til seg selv på banen også.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg har scoret så jævlig lite mål i det siste. Så jeg har ikke fått anledning til å gjøre det før.

Stefan Johansen ler og forklarer feiringen etter at han kjempen inn tirsdagens andre scoring på Ullevaal. En scoring som betydde ekstra mye - både sportslig og symbolsk.

– Ja, det gjorde den. Jeg og forloveden venter et barn i august. Så det skyldes gesten. Så når barnet blir litt eldre så kan jeg forhåpentligvis vise frem dette målet.

Johansen

SCORET: Stefan Johansen scoret tirsdag, og dedikerte målet til forloveden og deres kommede barn.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Når det er tyngre dager er det greit å tenke på

I det som var en tafatt fotballkamp fra det norske laget, viste Celtic-spilleren den innsatsen som han tidligere har vært kjent for, og som det norske laget manglet i store deler av kampen. Det resulterte i hans andre landslagsmål.

– Målet mitt er å bidra med flere målpoeng for landslaget. Vi trenger folk som tør å stikke nesa frem og si det. En ting er å si det, men man må mene det også, sier han.

Etter lenge å ha vært en av de ledende spillerne for både Norge og Celtic, har 25-åringen vært inne i en litt tyngre periode både på klubb- og landslag - da har også kritikken kommet.

Spesielt under de viktige kampene mot Ungarn i høst måtte han tåle kritikk, etter at han ikke var i nærheten av å levere det man hadde sett av han tidligere i EM-kvalifiseringen.

– Høstsesongen var jeg ikke fornøyd med. Men de siste månedene har jeg følt at jeg har vært på gang.

For som kommende pappa, har midtbanespilleren fått noe som kan sette ting i perspektiv.

– Når du har tyngre dager enn andre, så er det alltid godt å tenke på at du har en liten en på vei, smiler han.

– Vil vise folk at jeg er tilbake

Han mener imidlertid at innsatsen mot Finland er et lite bevis på at han er tilbake med de taktene som han ble hyllet for i starten av EM-kvalifiseringen.

– I dag prøvde vi ut litt nye spillere, men jeg fikk ganske mye tid, og jeg hadde lyst å vise meg frem fra min beste side. Jeg ville vise folk at jeg er tilbake der jeg skal være. Og det følte jeg at jeg fikk vist frem i dag, sier han.

Siste nytt

 • Reitan slo tilbake i Australia

  Etter å ha falt fra en delt ledelse til en 35.-plass under den andre runden av europatourturneringen ISPS Handa World Super 6 Perth, spilte Kristoffer Reitan seg opp igjen. Nordmannen endte som nummer tre etter slagspillet, klarte cuten, og er klar for turneringens siste dag. Der vil de spille fem vinn eller forsvinn-matcher.

  US Open Golf
  Foto: Carolyn Kaster / AP
 • Kristoff med seier i Oman

  Alexander Kristoff kunne innkassere sesongens første seier da han vant den første etappen i Tour of Oman. UAE-rytteren Kristoff henviste Bryan Coquard og Nacer Bouhanni til annen- og tredjeplassen i spurten på den 138,5 kilometer lange etappen.

  CYCLING-FRANCE/
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Første verdenscupseier

  Vetle Sjåstad Christiansen tok sin første verdenscupseier i karrieren, under sprinten fra amerikanske Soldier Hollow. 26-åringen kjempet en innbitt kamp med Simon Desthieux, men tok franskmannen med 1,3 sekunder. Johannes Thingnes Bø fikk fire bom på den stående skytingen, men kjempet seg inn til en femteplass.

  Sjåstad Christiansen.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal