NRK Meny
Normal

RBK-Kåre: – Vi skal være den ubehagelige klubben

SAN SEBASTIAN/OSLO (NRK): Mike Jensen mener RBK nå bør kunne prege gruppespillet i Europaligaen. Kåre Ingebrigtsen vil ødelegge for de store som forventer avansement.

Europa League 2017: Real Sociedad - Rosenborg.

I SPANIA: Kåre Ingebrigtsen (i midten) møtte pressen i Spania onsdag kveld sammen med kaptein Mike Jensen (t.v.). Til høyre sitter tolken.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Det sier RBK-duoen på pressekonferansen i San Sebastian dagen før Europaligaen åpner med bortekamp mot Real Sociedad.

– De har vunnet tre av tre kamper i ligaen så langt. Det er brukbart det, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK og smiler.

Men trønderne har fått selvtillit etter å ha slått ut Ajax og tatt seg til gruppespillet for andre gang på tre sesonger. Mike Jensen forventer at RBK skal gjøre seg solid bemerket i puljen der også Zenit St. Petersburg og Vardar Skopje deltar.

– Vi kommer for å prege gruppen - ikke bare være med, sier kapteinen.

Skal plage de store

Trener Ingebrigtsen sier han håper laget har beholdt toppformen de la opp til foran møtene med Celtic og Ajax selv om han ikke syntes det så slik ut i 90 minutter mot Strømsgodset søndag.

– Vi kommer hit med senkede skuldre. Nå har vi seks kamper foran oss der vi skal finne ut hvor gode vi er. Vi skal være den ubehagelige klubben som skal ødelegge for de to som er veldig sikre på å gå videre.

Til Spania har Rosenborg tatt med seg trønder og tidligere Real Sociedad-spiller Bjørn Tore Kvarme.

– Han er mest med for å vise oss restauranter. De spillerne han spilte sammen med henger på veggene her. Selvfølgelig snakker vi med han, men det var mer før vi dro og handlet om byen og klubben, sier Ingebrigtsen.

Klar for løpetest

Mike Jensen sier RBK må være forberedt på å «løpe noen meter» torsdag kveld.

– De er så gode én mot én. Vi må ha masse dyktige andreforsvarere. Jeg tror det kan bli litt samme kampbilde som mot Ajax og Celtic. Sociedad vil ha mye ball, men vi håper på mange kontringer, sier dansken.

Han peker på at dersom Ajax, laget RBK slo ut, hadde vært med i gruppen i Europaligaen ville det trolig vært et av lagene trønderne ville fryktet mest.

– Vi må prestere opp mot vårt aller beste og samtidig ha litt flaks og marginer. Vi taper om vi spiller dårlige kamper, men vi er ikke skremt. av noen.

Siste nytt

 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters
 • Bekreftet: Får OL-bronsen lørdag

  Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten mottar sine bronsemedaljer lørdag, bekrefter IOC. Det er første gang noensinne at en medaljeseremoni blir arrangert for andre gang. Det skjer etter at russiske Aleksandr Krusjelnitskij ble tatt i doping. – Vi kunne ikke takke nei da IOC inviterte oss ned, sier Nedregotten til NRK.

  Magnus nedregotten og Kristin skaslien
  Foto: HENRIK MYHR NIELSEN / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skiskyting stafett menn og skøyter 1000 m
OL i Pyeongchang: Ishockey, semifinale
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin