NRK Meny
Normal

RBK-Kåre: – Vi skal være den ubehagelige klubben

SAN SEBASTIAN/OSLO (NRK): Mike Jensen mener RBK nå bør kunne prege gruppespillet i Europaligaen. Kåre Ingebrigtsen vil ødelegge for de store som forventer avansement.

Europa League 2017: Real Sociedad - Rosenborg.

I SPANIA: Kåre Ingebrigtsen (i midten) møtte pressen i Spania onsdag kveld sammen med kaptein Mike Jensen (t.v.). Til høyre sitter tolken.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Det sier RBK-duoen på pressekonferansen i San Sebastian dagen før Europaligaen åpner med bortekamp mot Real Sociedad.

– De har vunnet tre av tre kamper i ligaen så langt. Det er brukbart det, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK og smiler.

Men trønderne har fått selvtillit etter å ha slått ut Ajax og tatt seg til gruppespillet for andre gang på tre sesonger. Mike Jensen forventer at RBK skal gjøre seg solid bemerket i puljen der også Zenit St. Petersburg og Vardar Skopje deltar.

– Vi kommer for å prege gruppen - ikke bare være med, sier kapteinen.

Skal plage de store

Trener Ingebrigtsen sier han håper laget har beholdt toppformen de la opp til foran møtene med Celtic og Ajax selv om han ikke syntes det så slik ut i 90 minutter mot Strømsgodset søndag.

– Vi kommer hit med senkede skuldre. Nå har vi seks kamper foran oss der vi skal finne ut hvor gode vi er. Vi skal være den ubehagelige klubben som skal ødelegge for de to som er veldig sikre på å gå videre.

Til Spania har Rosenborg tatt med seg trønder og tidligere Real Sociedad-spiller Bjørn Tore Kvarme.

– Han er mest med for å vise oss restauranter. De spillerne han spilte sammen med henger på veggene her. Selvfølgelig snakker vi med han, men det var mer før vi dro og handlet om byen og klubben, sier Ingebrigtsen.

Klar for løpetest

Mike Jensen sier RBK må være forberedt på å «løpe noen meter» torsdag kveld.

– De er så gode én mot én. Vi må ha masse dyktige andreforsvarere. Jeg tror det kan bli litt samme kampbilde som mot Ajax og Celtic. Sociedad vil ha mye ball, men vi håper på mange kontringer, sier dansken.

Han peker på at dersom Ajax, laget RBK slo ut, hadde vært med i gruppen i Europaligaen ville det trolig vært et av lagene trønderne ville fryktet mest.

– Vi må prestere opp mot vårt aller beste og samtidig ha litt flaks og marginer. Vi taper om vi spiller dårlige kamper, men vi er ikke skremt. av noen.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup kombinert, hopp
Vinterstudio
V-cup kombinert: Hopp
V-cup langrenn
Vinterstudio
V-cup langrenn: 10 km klassisk, kvinner
Vinterstudio
V-cup, langrenn
V-cup langrenn: 15 km klassisk, menn
Vinterstudio
V-cup: kombinert, langrenn