Hopp til innhold

Pettersen reddet Vålerenga: – Så sjukt deilig

Keeper Guro Pettersen ble helten da Vålerenga avanserte fra første kvalifiseringsrunde til mesterligaen på bekostning av Celtic lørdag kveld. Det sto 1-1 ved full tid, 2-2 etter ekstraomgangene – og i straffesparkkonkurransen scoret Pettersen selv før hun reddet en Celtic-straffe.

– Det er så sjukt deilig. Det går nesten ikke an å beskrive det. Det er noe vi har drømt om så lenge, sier Pettersen til NRK.

At hun selv traff på sitt straffespark, takker hun sommerens VM-forberedelser for.

– Jeg har vært på fire teams-møter om hvordan jeg skulle gjøre det, så jeg visste akkurat hvordan jeg skulle gjøre det, sier hun med et smil.

Da avgjørelsen falt, hadde det først vært utvist en enorm treffsikkerhet i straffekonkurransen. Samtlige elleve Vålerenga-spillere hadde scoret på hvert sitt straffespark før Pettersen stoppet Celtics ellevte forsøk. Det var til slutt gjestene keeper, Kelsey Daugherty, som feilet fra krittmerket.

Dermed lever mesterligadrømmen for Vålerenga, stikk i strid med hva det så ut til rett før slutt i ekstraomgangene.

Med fire minutter igjen å spille gjorde Jennifer Smith 2-1 for Cetic, og det virket kjørt for hjemmelaget. Men to minutter på overtid av andre ekstraomgang ble Vålerenga tildelt straffespark, og der var veteranen Elise Thorsnes både heldig og sikker da hun satte den inn via stolpen.

Det var Olaug Tvedten som scoret Vålerengas første mål i kampen allerede etter fem minutter. Bare fire minutter senere utlignet Celtic ved Katherine Loferski.

(NRK/NTB)

7fo-0JpT94k
Foto: NTB

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Norske seilere viste storform

    Mina Mobekk og Line Flem Høst sørget for norsk 2.- og 3.-plass i OL-klassene brettseiling og laser i verdenscupen i Hyères i Frankrike denne helgen.

    Mobekk konkurrerte i brettseiling og sikret 2.-plass, mens Høst sikret bronsen i laser. Det er årsbeste for Høst denne sesongen.

    – Vi har ett sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-OL i Paris. Det kommer til å bli noen spennende uker i Marseille der seilingen skal foregå. Verdenscupregattaen i Hyères var svært krevende med skiftende forhold – fra vindstille til Mistral-vind (40 knop). Våre norske seilere taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, sier sportssjef i Norges Seilforbund Eirik Verås Larsen.

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Juel og Solbakken sikret femteplass i ro-EM

    Den norske duoen i dobbeltsculler endte på 5.-plass i en finale der rumenske Andrei-Sebastian Cornea og Marian Enache vant suverent.

    Tyskland tok sølv og Italia bronse. Det skilte vel elleve sekunder opp til seierspallen for Juel og Solbakken.

    De forsøker å feste grepet om den norske OL-plassen i dobbeltsculler foran lekene i Paris. Oscar Helvig og Kristoffer Brun kvalifiserte inn den norske båten, og per nå er det et jevnt løp mellom de to roduoene om hvem som skal til OL.

    I verdenscupregattaen i Varese tidligere i måneden var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    (NTB)

    Iuel og Solbakken
    Foto: Norges Roforbund
  • Helseth og Kavlie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

    Thea Helseth og Inger Seim Kavlie sikret historisk EM-gull i dobbeltsculler-klassen i Ungarn.

    – De seiler opp som en av favorittene i OL, kommenterte Pål Thomassen for NRK.

    – Det var strålende, helt utrolig. Jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator Lars Bjønness.

    Duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak Litauen ved 500 meter. Romania fulgte like etter. Disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. Norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til Litauen da det nærmet seg 1500 meter.

    De holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran Litauen. Romania sikret bronse.

    De norske jentene slo Romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. Romania har ikke har blitt slått siden 2019.

    Jenny Rørvik, som har rodd sammen med Helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. Dette ble gjort for å finne den beste båten til OL i Paris.

    – All ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. Det står det all respekt av, sier Bjønness.

    Roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. I forkant av EM uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i OL/PL i Paris»

    Kavlie og Helseth
    Foto: Norges Roforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal