Hopp til innhold

Pettersen reddet Vålerenga: – Så sjukt deilig

Keeper Guro Pettersen ble helten da Vålerenga avanserte fra første kvalifiseringsrunde til mesterligaen på bekostning av Celtic lørdag kveld. Det sto 1-1 ved full tid, 2-2 etter ekstraomgangene – og i straffesparkkonkurransen scoret Pettersen selv før hun reddet en Celtic-straffe.

– Det er så sjukt deilig. Det går nesten ikke an å beskrive det. Det er noe vi har drømt om så lenge, sier Pettersen til NRK.

At hun selv traff på sitt straffespark, takker hun sommerens VM-forberedelser for.

– Jeg har vært på fire teams-møter om hvordan jeg skulle gjøre det, så jeg visste akkurat hvordan jeg skulle gjøre det, sier hun med et smil.

Da avgjørelsen falt, hadde det først vært utvist en enorm treffsikkerhet i straffekonkurransen. Samtlige elleve Vålerenga-spillere hadde scoret på hvert sitt straffespark før Pettersen stoppet Celtics ellevte forsøk. Det var til slutt gjestene keeper, Kelsey Daugherty, som feilet fra krittmerket.

Dermed lever mesterligadrømmen for Vålerenga, stikk i strid med hva det så ut til rett før slutt i ekstraomgangene.

Med fire minutter igjen å spille gjorde Jennifer Smith 2-1 for Cetic, og det virket kjørt for hjemmelaget. Men to minutter på overtid av andre ekstraomgang ble Vålerenga tildelt straffespark, og der var veteranen Elise Thorsnes både heldig og sikker da hun satte den inn via stolpen.

Det var Olaug Tvedten som scoret Vålerengas første mål i kampen allerede etter fem minutter. Bare fire minutter senere utlignet Celtic ved Katherine Loferski.

(NRK/NTB)

7fo-0JpT94k
Foto: NTB

Siste nytt

 • Rivaloppgjør i Belgia uten bortefans til 2025

  Ingen bortesupportere får komme inn på stadion under oppgjørene mellom Standard Liege og Anderlecht i belgisk fotball i flere år fram i tid.

  Klubbene opplyser om beslutningen i sine mediekanaler mandag.

  Siden 2017 har fire kamper mellom lagene blitt stoppet grunnet supportertrøbbel. Sist torsdag skjedde det i åttedelsfinalen i cupen. I etterkant har klubbene måttet ta grep for å hindre at slikt skjer igjen.

  «Til tross for sikkerhetstiltak, endte «Clasico» med vold og store materialistiske ødeleggelser», heter det i uttalelsen mandag.

  Dermed har de bestemt at ingen bortefans får komme inn på stadion i kampene mellom lagene i hvert fall fram til slutten av 2024/25-sesongen. (NTB)

  Standard Liege - Anderlecht
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Mer trøbbel for Manchester United - stjerner syke

  Verken Marcus Rashford eller Anthony Martial var å se på mandagens Manchester United-trening. Det er dårlig nytt før tirsdagens skjebnekamp mot Bayern München i Mesterligaen.

  Ifølge flere journalister som er tett på de røde djevlene, deriblant Andy Mitten, glimret både Rashford og Martial med sitt fravær på mandagens økt. Årsaken skal være sykdom.

  Martial spilte fra start da Manchester United ble ydmyket hjemme mot Bournemouth lørdag ettermiddag. Rashford kom inn fra benken inn 0-3-tapet.

  Tirsdag skal Uniteds Mesterliga-skjebne besegles. De må slå Bayern München i den siste gruppespillskampen, og samtidig håpe på poengdeling i oppgjøret mellom FC København og Galatasaray.

  FILE PHOTO: Premier League - Manchester United v Manchester City
  Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters
 • Skiskytter testet positivt for korona - forlater samling

  Marthe Kråkstad Johansen har testet positivt for covid-19 og forlater landslagssamlingen. Hun går dermed ikke verdenscuprenn i Lenzerheide den kommende helgen.

  Det opplyser Norges Skiskytterforbund i en pressemelding mandag ettermiddag.

  – Det er selvsagt veldig kjedelig, og vi skulle gjerne hatt henne med videre til Lenzerheide, sier Per Arne Botnan, sportssjef i skiskytterforbundet.

  Johansen erstattes av Førde IL-løperen Karoline Erdal.

  – Karoline leder IBU Cup for kvinnene og har prestert veldig bra så langt i sesongen. Vi ser frem til å ønske henne velkommen inn i troppen og ønsker samtidig Marthe god bedring så lenge, sier Botnan.

  Juni Arnekleiv, Karoline Knotten, Marit Ishol Skogan, Emilie Kalkenberg og Ingrid Landmatark Tandrevold er de andre kvinnene som skal i aksjon i Lenzerheide den kommende helgen.

  Marthe Kråkstad Johansen
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal