Petter med fartsprøveseier nummer 400

Petter Solberg (36) vant sent i kveld sin 400 fartsprøveseier i rally-VM da han kjørte inn til bestetid på ss6 i Rally Argentina. Nå ligger Solberg på 2. plass i sammendraget etter første dag – 18,2 sekunder bak ledende Jari-Matti Latvala.

Petter Solberg

Petter Solberg kjører fort i Argentina.

Foto: DIEGO LIMA / Afp

Solberg jakter sin 14 VM-seier og har ikke kjørt raskere siden han vant sin siste seier for snart fem år siden.

Rally Argentina er ett av VMs mest krevende rally med lange fartsprøver som går på kombinert grus og asfaltveier. Dette er spesielt for nettopp dette ralliet.

- Jeg er kjempefornøyd med dagen. Jeg har vært knallgod på grusen, men har ikke testet nok på asfalt i år og tapte tid så fort vi kom på asfalt, sa Solberg til WRC-radio etter endt dag.

- Gleder meg

- Er du fornøyd med din 400 seier på en prøve?

- Ja, ja. Det var veldig morsomt, men jeg kan love enda flere seirer denne helga, fortsetter en svært godt fornøyd med Petter Solberg.

Ikke overraskende er det ulykkesfuglen Jari-Matti Latvala som var raskest på den første dagen. Finnen er den som kjører fortest i rally denne sesongen, men med høy risiko og flere ganger i år har han kjørt ut.

- Jeg gleder meg til å være først på veien og det skal jeg være hele helga, sier Latvala.

Petter Solberg ligger på 5. plass i VM-sammendraget før Rally Argentina, men er mer optimistisk etter 3. plassen i Rally Argentina.

- Verste jeg har opplevd

Mads Østberg

Mads Østberg ligger på 6. plass etter første dag.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

I dag var 36-åringen fra Spydeberg raskest av samtlige Citroen-førere og ligger bare 18 sekunder bak lederen og over minuttet foran VM-leder Sebastien Loeb foran de to siste dagene.

Det er nå kjørt sju av i alt 18 fartsprøver i Argentina.

Mads Østberg har aldri kjørt Rally Argentina tidligere og ligger på 6. plass etter første dag, snaue tre minutter bak Latvala. Østberg er best av Stobart-førerne og var godt fornøyd med første dag.

- Dette er det verste jeg har opplevd. Dekkene var overopphetet og jeg turde ikke kjøre fortere, sa Østberg etter å kjørt over mål på den siste fartsprøven.

Siste nytt

 • – Ny dopingsak i Sverige

  Den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at nok en svensk idrettsutøver har testet positivt for doping. Dette blir bekreftet av det svenske friidrettsforbundet. Fra før har også den svenske bryteren Jenny Fransson og løperen Robel Fsiha testet postivt for doping. Avisen nevner ikke navnet på utøveren, men det skal være en friidrettsutøver med medalje fra det nasjonale svenske mesterskapet. Utøveren er ikke svensk statsborger, men skal være medlem av en svensk klubb. Vedkommende testet positivt på en prøve 17. desember.

 • Bjøntegaard vraket fra normallaget

  Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dale utgjør den norske kvartetten på onsdagens normaldistanse i skiskytter-VM.

  Det betyr at Erlend Bjøntegaard er ute av laget til neste VM-distanse.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Johaug-rival bryt Ski Tour

  Natalja Neprjajeva, Therese Johaugs konkurrent i verdenscupsammendraget, bryter Ski Tour. Det sier trener Jurij Borodavko til NRK. Neprjajeva ble syk etter at hun måtte reise til Moskva for å søke om visum til USA. Hun lå på 12.-plass i Ski Tour.

  Natalia Nepryaeva
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal