Hopp til innhold

Petter med fartsprøveseier nummer 400

Petter Solberg (36) vant sent i kveld sin 400 fartsprøveseier i rally-VM da han kjørte inn til bestetid på ss6 i Rally Argentina. Nå ligger Solberg på 2. plass i sammendraget etter første dag – 18,2 sekunder bak ledende Jari-Matti Latvala.

Petter Solberg

Petter Solberg kjører fort i Argentina.

Foto: DIEGO LIMA / Afp

Solberg jakter sin 14 VM-seier og har ikke kjørt raskere siden han vant sin siste seier for snart fem år siden.

Rally Argentina er ett av VMs mest krevende rally med lange fartsprøver som går på kombinert grus og asfaltveier. Dette er spesielt for nettopp dette ralliet.

- Jeg er kjempefornøyd med dagen. Jeg har vært knallgod på grusen, men har ikke testet nok på asfalt i år og tapte tid så fort vi kom på asfalt, sa Solberg til WRC-radio etter endt dag.

- Gleder meg

- Er du fornøyd med din 400 seier på en prøve?

- Ja, ja. Det var veldig morsomt, men jeg kan love enda flere seirer denne helga, fortsetter en svært godt fornøyd med Petter Solberg.

Ikke overraskende er det ulykkesfuglen Jari-Matti Latvala som var raskest på den første dagen. Finnen er den som kjører fortest i rally denne sesongen, men med høy risiko og flere ganger i år har han kjørt ut.

- Jeg gleder meg til å være først på veien og det skal jeg være hele helga, sier Latvala.

Petter Solberg ligger på 5. plass i VM-sammendraget før Rally Argentina, men er mer optimistisk etter 3. plassen i Rally Argentina.

- Verste jeg har opplevd

Mads Østberg

Mads Østberg ligger på 6. plass etter første dag.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

I dag var 36-åringen fra Spydeberg raskest av samtlige Citroen-førere og ligger bare 18 sekunder bak lederen og over minuttet foran VM-leder Sebastien Loeb foran de to siste dagene.

Det er nå kjørt sju av i alt 18 fartsprøver i Argentina.

Mads Østberg har aldri kjørt Rally Argentina tidligere og ligger på 6. plass etter første dag, snaue tre minutter bak Latvala. Østberg er best av Stobart-førerne og var godt fornøyd med første dag.

- Dette er det verste jeg har opplevd. Dekkene var overopphetet og jeg turde ikke kjøre fortere, sa Østberg etter å kjørt over mål på den siste fartsprøven.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal