Østerriksk presse: – Folket vil ikke akseptere et tap mot dette laget

Knivene kvesses i Østerriksk fotballpresse før kampen mot Norge, og de omtaler landslaget sitt som «det latterligste laget i Europa hvis vi taper for det norske tredjelaget».

Austria Northern Ireland Nations League Soccer

TØFFE TAK: Stjernespiller Marcel Sabitzer og resten av de østerrikske spillerne slet med å slå Nord-Irland på søndag. Nå forventes det seier mot Norge i sesongens siste kamp i Nasjonsligaen.

Foto: Ronald Zak / AP

Østerrike leder sin gruppe i Nasjonsligaen og slo Nord-Irland sist kamp. Likevel forventer supporterne mer enn de har sett hittil.

– Laget vinner, men spørsmålet er om de vinner på en god måte? Folket vil se et lag som spiller bra. Mot Nord-Irland, spilte vi bra kun i ti minutter. Folket vil ha mer, sier Peter Klöbl til NRK.

Klöbl er fotballkommentator i landets største avis, Kronen Zeitung. Han sier lagets spillestil har vært et hett tema den siste tiden.

Når Norge i tillegg stiller med det han omtaler som «C-laget», blir ikke presset mindre.

– Når dere ikke har Sørloth eller Haaland eller noen av de andre spillerne, tenker vi at dette blir lettere og forventer seier.

Sterke reaksjoner

Klöbl forteller at landslaget kan vente seg kraftig kritikk dersom de taper mot Norge.

– Reaksjonen vil bli veldig hard. Vi kommer til å skrive at vi er det latterligste laget i Europa hvis vi taper for det norske tredjelaget, sier den østerrikske fotballkommentatoren.

Storavisen die Presse melder at presset er på hjemmelaget.

Kveldens kamp avgjør nemlig hvem som rykker opp til øverste nivå i Nasjonsligaen. Ifølge avisen har Østerrikes trener, Franco Foda, advart mot å ta for lett på oppgaven.

– Nykommerne spiller alle en viktig rolle i sine klubber, så det er et godt lag. Det som teller er at vi presterer slik vi gjorde i Norge, sa han ifølge die Presse på pressekonferansen før kampen.

Franko Fonda

PRESSET: Til tross for at Østerrike kun er noen få kamper fra ny seiersrekord kreves det bedre fotball av laget til Franco Foda.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Fem ganger så viktig

Kronen Zeitung skriver at dette er en fem ganger så viktig kamp som normalt.

Det som står på spill er gruppeseier, opprykk til øverste nivå i Nasjonsligaen, muligheten for en omspillsplass til VM, at man kan komme nærmere å slå rekorden i antall seiere på rad og at det er mange millioner å tjene på å vinne gruppa.

Sportsjournalist i avisen Kurier, Alexander Huber, forklarer at østerrikerne frykter det norske laget fordi man ikke kjenner til andre spillere enn Veton Berisha, som har en fortid i Rapid Wien.

– Alle sier at vi må vinne, fordi vi slo Norge sist gang, og nå er det kanskje C-laget som møter her. Samtidig vet alle at Norge ikke har press. I tillegg har ikke de siste kampene mot Nord-Irland og Luxemburg vært de beste, sier han.

Også Huber frykter reaksjonene dersom Norge skulle beseire Østerrike i kveld.

– Hvis vi taper kampen vil alle bli sinte. Det er kanskje greit å tape for Haaland, men folket vil ikke akseptere et tap mot dette laget, fastslår han.

Siste nytt

 • Viking slapp med skrekken

  Alle eliteserielaga som var i aksjon i cupens 1. runde søndag, gjekk vidare.

  Viking sleit mest, men slo Staal Jørpelands til slutt 3-2. Eks-Vikingspelar Even Østenstad utlikna Vikings leiing to gonger. Viking leia ved pause, men Østensen utlikna etter 53 minutt.

  Men gleda blei kortvarig, for Rolf Daniel Vikstøl sende Viking til 2-1 eit par minutt seinare.

  Sju minutt før full tid utlikna Østensen igjen, men på nytt svarte Viking på direkten ved Sebastian Sebulonsen.

  I Mo i Rana låg det an til cupsjokk i litt over ein omgang. Rana leia 1-0 ved pause mot Bodø/Glimt. Men etter sidebyte fekk Glimt opp tempoet og vann 4-1. Lasse Nordås scora tre av måla.

  Sarpsborg måtte også slite i Halden, der Kvik gav god motstand. Eit sjølvmål på overtid i første omgang og ei scoring fem minutt på overtid i andre omgang gav sarpingane 2-0.

  Rosenborg hadde ingen problem med Melhus, og vann 7-0. Dei tre siste måla kom på overtid.

  Vålerenga var klart best i lokaloppgjeret mot Lyn og vann 4-0.

  Sandefjord hadde heller ingen vanskar, og slo Pors 4-1. Mjøndalen vann 3-0 over Åssiden.

  Erling Braut Haalands fetter Albert Braut Tjåland scora siste målet då Molde slo Spjelkavik 4-1.

  Sebastian Sebulonsen
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Låg sju slag bak - vann i omspel

  Australske Minjee Lee låg sju slag bak koreanske Lee6 Jeongeun før siste runde i major-turneringa Evian Championship, men tok inn heile forspranget og vann etter omspel.

  Lee gjekk siste runden på sju under par, og tok dermed igjen den koreanske jenta.

  Jeongeun makta ikkje presset i omspelet, og slo i vatnet. Dermed var det duka for siger for Lee, hennar første major-tittel.

  Minjee Lee
  Foto: Philippe Desmazes / AFP
 • Første basket-tap for USA på 17 år

  Frankrike smelte ei skikkeleg bombe ved å slå USA 83-76 i mennenes basket. Det er USAs første OL-tap sidan 2004 og det sjette i heile OL-historia.

  USA leia 45-37 halvveges i kampen. Men så gjorde stjerna Kevin Durant sin fjerde feil og blei straffa med mange minutt på benken.

  Då Frankrike samstundes gira opp, tok dei leiinga med 62-56 etter det tredje kvarteret. USA kom tilbake og leia 74-67, men makta ikkje å svare på den franske innspurten.

  Frankrikes toppscorar var Evan Fournier med 28 poeng. Han spelar til dagleg i Boston Celtics i USA.

  – Det kjennest bra, var Fourniers lakoniske kommentar.

  Evan Fournier, Frankrike
  Foto: Charlie Neibergall / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal