Hopp til innhold

Østerriksk presse: – Folket vil ikke akseptere et tap mot dette laget

Knivene kvesses i Østerriksk fotballpresse før kampen mot Norge, og de omtaler landslaget sitt som «det latterligste laget i Europa hvis vi taper for det norske tredjelaget».

Austria Northern Ireland Nations League Soccer

TØFFE TAK: Stjernespiller Marcel Sabitzer og resten av de østerrikske spillerne slet med å slå Nord-Irland på søndag. Nå forventes det seier mot Norge i sesongens siste kamp i Nasjonsligaen.

Foto: Ronald Zak / AP

Østerrike leder sin gruppe i Nasjonsligaen og slo Nord-Irland sist kamp. Likevel forventer supporterne mer enn de har sett hittil.

– Laget vinner, men spørsmålet er om de vinner på en god måte? Folket vil se et lag som spiller bra. Mot Nord-Irland, spilte vi bra kun i ti minutter. Folket vil ha mer, sier Peter Klöbl til NRK.

Klöbl er fotballkommentator i landets største avis, Kronen Zeitung. Han sier lagets spillestil har vært et hett tema den siste tiden.

Når Norge i tillegg stiller med det han omtaler som «C-laget», blir ikke presset mindre.

– Når dere ikke har Sørloth eller Haaland eller noen av de andre spillerne, tenker vi at dette blir lettere og forventer seier.

Sterke reaksjoner

Klöbl forteller at landslaget kan vente seg kraftig kritikk dersom de taper mot Norge.

– Reaksjonen vil bli veldig hard. Vi kommer til å skrive at vi er det latterligste laget i Europa hvis vi taper for det norske tredjelaget, sier den østerrikske fotballkommentatoren.

Storavisen die Presse melder at presset er på hjemmelaget.

Kveldens kamp avgjør nemlig hvem som rykker opp til øverste nivå i Nasjonsligaen. Ifølge avisen har Østerrikes trener, Franco Foda, advart mot å ta for lett på oppgaven.

– Nykommerne spiller alle en viktig rolle i sine klubber, så det er et godt lag. Det som teller er at vi presterer slik vi gjorde i Norge, sa han ifølge die Presse på pressekonferansen før kampen.

Franko Fonda

PRESSET: Til tross for at Østerrike kun er noen få kamper fra ny seiersrekord kreves det bedre fotball av laget til Franco Foda.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Fem ganger så viktig

Kronen Zeitung skriver at dette er en fem ganger så viktig kamp som normalt.

Det som står på spill er gruppeseier, opprykk til øverste nivå i Nasjonsligaen, muligheten for en omspillsplass til VM, at man kan komme nærmere å slå rekorden i antall seiere på rad og at det er mange millioner å tjene på å vinne gruppa.

Sportsjournalist i avisen Kurier, Alexander Huber, forklarer at østerrikerne frykter det norske laget fordi man ikke kjenner til andre spillere enn Veton Berisha, som har en fortid i Rapid Wien.

– Alle sier at vi må vinne, fordi vi slo Norge sist gang, og nå er det kanskje C-laget som møter her. Samtidig vet alle at Norge ikke har press. I tillegg har ikke de siste kampene mot Nord-Irland og Luxemburg vært de beste, sier han.

Også Huber frykter reaksjonene dersom Norge skulle beseire Østerrike i kveld.

– Hvis vi taper kampen vil alle bli sinte. Det er kanskje greit å tape for Haaland, men folket vil ikke akseptere et tap mot dette laget, fastslår han.

Siste nytt

  • Foss fortsatt i ledelsen i Tour of the Alps

    Tobias Foss kom inn sammen med hovedfeltet på den andre etappen i Tour of the Alps tirsdag.

    Nordmannen vant åpningsetappen i rittet mandag og beholder ledelsen i sammendraget etter tirsdagens etappe.

    Den italienske veteranen Alessandro De Marchi vant etappen solo, mens også Patrick Gamper og Simon Pellaud kom inn før feltet.

    Foss ble nummer 13 på etappen, med Torstein Træen like bak på 23. plass.

    Rittet avsluttes fredag.

    Tobias Foss
    Foto: NTB
  • Jonas Vingegaard utskrevet fra sykehus etter skrekkvelten i Baskerland

    Sykkelstjernen Jonas Vingegaard er ute av sykehuset etter den stygge krasjen i Baskerland rundt for tolv dager siden.

    Vingegaards lag Visma opplyser om nyheten på X.

    Vingegaard takker i samme melding for all støtten han har fått siden velten.

    Dansken havnet på sykehus med omfattende skader for halvannen uke siden. i tillegg til kragebeinsbrudd og flere ribbeinsbrudd fikk Vingegaard også påvist punktert lunge og en betennelse i lungevevet.

    27 år gamle Vingegaard har vunnet Tour de France de to siste årene. Nå ser det ut til at den kommende perioden vil handle om å rekke årets utgave av Touren. (NTB)

    Jonas Vingegaard
    Foto: Team Visma-Lease a Bike/X
  • Norge medarrangør av VM 2031 for menn

    Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har tildelt håndball-VM for menn til Norge, Danmark og Island. Vertskapsbyer er ikke klart.

    – Det blir et mesterskap hvor vi viser fram bredden i nordisk håndball, kultur og folkeliv. Danmark har vi samarbeidet med flere ganger allerede, mens det blir spennende å utvikle vennskapet med Island på nye måter. Vi gleder oss, sier Norges håndballpresident Kåre Geir Lio.

    Norge er også medarrangør av VM i 2025 for menn. Mesterskapet da skal da arrangeres sammen med Danmark og Kroatia, med finale i Telenor Arena.

    EM i 2026 for menn skal også spilles i Norge, da med Danmark og Sverige som medarrangør.

    I tillegg skal EM i 2028 for kvinner spilles i Norge, Danmark og Sverige.

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal