OL-heltene tror på gullrekord: – Vi spiser jo bløtkake hver dag!

OSLO/PYEONGCHANG (NRK): Med 41 øvelser igjen av OL, har Norge allerede tangert sin egen medaljerekord. Nå tror utøverne selv de tar gullrekorden fra Salt Lake City-lekene.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Stafett langrenn 4x10 km. Kakefeiring.

KAKEFEST: Johannes Høsflot Klæbo (midten), Martin Johnsrud Sundby (nr. to f.h.), Didrik Tønseth (t.h.) og Simen Hegstad Krüger feirer stafettgullet sammen med landslagssjef Vidar Løfshus.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg har sagt jeg tror 12 på gull, men nå får jeg si 14 da siden det vil være rekord. Det er ikke utopi i hele tatt, men det er langt igjen, sier Henrik Kristoffersen til NRK.

Hans storslalåmsølv var en av fire norske medaljer på nok en jubeldag i Pyeongchang søndag. Fortsatt gjenstår én uke og 41 øvelser, men Norge har allerede tangert sin egen medaljerekord på 26 satt på Lillehammer og tangert i Sotsji for fire år siden.

9 gull betyr at nordmennene er foran skjema til å slå rekorden på 13 fra Salt Lake City-lekene i 2002.

– Vi ligger godt an. På teamsprintene blant annet har vi sterke lag både på herre- og damesiden. Vi spiser jo bløtkake hver dag nede i lobbyen på utøverhotellet. Det er nye gull hver dag, sier Didrik Tønseth.

Håpet på 30 medaljer

1. november fortalte toppidrettssjef Tore Øvrebø at Olympiatoppen har mål om å ta 10 gull og totalt 30 medaljer i Sør-Korea. Det kan være i boks allerede om et par dager. Se bare her:

Mandag: Håvard Holmefjord Lorentzen en av favorittene på 500 meter skøyter, og det samme er hoppguttene i lagkonkurransen.

Tirsdag: Mixed-stafett skiskyting samt kombinert stor bakke og 10 kilometer.

Onsdag: Utfor med formsterke Ragnhild Mowinckel, lagsprint fri teknikk for begge kjønn i langrenn samt finale lagtempo på skøyter der Norge møter Nederland i semifinalen.

KAN TA MEDALJE: Marcus Kleveland er en av favorittene i Big Air-konkurransen.

Foto: Loic Venance / AFP

Torsdag: Slalåm menn, kombinert lagkonkurranse og skiskytterstafett for kvinner.

Fredag: 1000 meter skøyter for menn, skiskytterstafett for guttene, kombinasjon for kvinner i alpinbakken og Big Air-finale for kvinner der Silje Norendal sikter mot pallen.

Lørdag: OL-debutanten lagkonkurranse i alpint, den klassiske femmila, curlingfinale for herrer, fellestart 16 runder menn på skøyter pluss Big Air-finale for guttene der Marcus Kleveland, Ståle Sandbech og Torgeir Bergrem alle er medlajekandidater.

Søndag: Tremila for damer avslutter Norges medaljesjanser i OL.

Bråten tror på rekord

– Jeg har sagt vi tar 14 gull, så jeg holder på det. Kleveland, Sandbech og Bergrem kan alle ta medalje i Big Air-konkurransen. Silje Norendal også på jentesiden. Det blir spennende å se, sier gullvinner Øystein Bråten.

USA har medaljerekorden i OL med 37 pallplasseringer satt i Vancouver i 2010.

– Nå har vi vel klart flest medaljer? Det er utrolig bra. Gullet til Aksel (Lund Svindal) var utrolig kult. Maren Lundbys også. Jeg håper Johannes (Thingnes Bø) henter noe mer i skiskyting, Tarjei (Bø) kanskje, og det hadde vært fett om Klæbo vant femmila. Jeg heier på «Johannes'ene». Det er kule gutter, sier Henrik Kristoffersen.

– Det er mange øvelser igjen, men om vi klarer over 13 gull er vanskelig å svare på, sier Martin Johnsrud Sundby.

– Vi er i en veldig heldig situasjon nå. Det er mye som fungerer bra, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

Medaljeoversikt:

Medaljeoversikt

Nasjon

Gull

Sølv

Bronse

Totalt

Norge

14

14

11

39

Tyskland

14

10

7

31

Canada

11

8

10

29

USA

9

8

6

23

Nederland

8

6

6

20

Sverige

7

6

1

14

Sør-Korea

5

8

4

17

Sveits

5

6

4

15

Frankrike

5

4

6

15

Østerrike

5

3

6

14

Japan

4

5

4

13

Italia

3

2

5

10

OUR

2

6

9

17

Tsjekkia

2

2

3

7

Hviterussland

2

1

0

3

Kina

1

6

2

9

Slovakia

1

2

0

3

Finland

1

1

4

6

Storbritannia

1

0

4

5

Polen

1

0

1

2

Ukraina

1

0

0

1

Ungarn

1

0

0

1

Australia

0

2

1

3

Slovenia

0

1

1

2

Belgia

0

1

0

1

New Zealand

0

0

2

2

Spania

0

0

2

2

Kasakhstan

0

0

1

1

Latvia

0

0

1

1

Lienchtenstein

0

0

1

1

Siste nytt

 • LSK Kvinner tilbake på tabelltopp

  LSK Kvinner klatra forbi Rosenborg etter ein jamn kamp heime mot Arna-Bjørnar.

  LSK fekk ein draumestart på kampen når Emilie Woldvik kombinerte med Emilie Haavi etter ein corner. Førstnemnde sendte ballen opp i nettaket frå bortimot død vinkel, og sørga for at heimelaget leda til pause.

  I andre omgang slo Arna-Bjørnar tilbake etter at Kristian Erman fekk stå heilt aleine på ein corner og stonga ballen i mål.

  Men berre fire minutt seinare var Haavi nok ein gong på plass etter eit flott LSK-angrep, og sørga for at det enda 2–1 i LSK Hallen. Dermed klatrar LSK Kvinner til topps i Toppserien etter seks serierundar.

  LSK Kvinner - Emilie Haavi og Emilie Woldvik
  Foto: Fredrik Hagen
 • Molde møter finsk motstand

  Molde møter finske KuPS i første runde av mesterligakvalifiseringen. Kampene ble trukket søndag ettermiddag.

  Arne Erlandsen er trener for den finske klubben. Molde fikk hjemmekamp i kvalifiseringsrunden. Påp grunn av korona, skal det kun spilles én kamp. Kampen spilles 18. eller 19. august.

  Molde
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen
 • Supertalentet til spansk basket

  Harald Frey har herjet i den amerikanske college-basketen de siste årene. Nå har nordmannen skrevet under sin første profesjonelle kontrakt med den spanske klubben Oviedo Baloncesto, skriver han selv på Instagram.

  – Neste kapittel. Begeistret for å ha blitt en del av Oviedo-familien og signere min første proffkontrakt, skriver nordmannen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal