OL-heltene tror på gullrekord: – Vi spiser jo bløtkake hver dag!

OSLO/PYEONGCHANG (NRK): Med 41 øvelser igjen av OL, har Norge allerede tangert sin egen medaljerekord. Nå tror utøverne selv de tar gullrekorden fra Salt Lake City-lekene.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Stafett langrenn 4x10 km. Kakefeiring.

KAKEFEST: Johannes Høsflot Klæbo (midten), Martin Johnsrud Sundby (nr. to f.h.), Didrik Tønseth (t.h.) og Simen Hegstad Krüger feirer stafettgullet sammen med landslagssjef Vidar Løfshus.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg har sagt jeg tror 12 på gull, men nå får jeg si 14 da siden det vil være rekord. Det er ikke utopi i hele tatt, men det er langt igjen, sier Henrik Kristoffersen til NRK.

Hans storslalåmsølv var en av fire norske medaljer på nok en jubeldag i Pyeongchang søndag. Fortsatt gjenstår én uke og 41 øvelser, men Norge har allerede tangert sin egen medaljerekord på 26 satt på Lillehammer og tangert i Sotsji for fire år siden.

9 gull betyr at nordmennene er foran skjema til å slå rekorden på 13 fra Salt Lake City-lekene i 2002.

– Vi ligger godt an. På teamsprintene blant annet har vi sterke lag både på herre- og damesiden. Vi spiser jo bløtkake hver dag nede i lobbyen på utøverhotellet. Det er nye gull hver dag, sier Didrik Tønseth.

Håpet på 30 medaljer

1. november fortalte toppidrettssjef Tore Øvrebø at Olympiatoppen har mål om å ta 10 gull og totalt 30 medaljer i Sør-Korea. Det kan være i boks allerede om et par dager. Se bare her:

Mandag: Håvard Holmefjord Lorentzen en av favorittene på 500 meter skøyter, og det samme er hoppguttene i lagkonkurransen.

Tirsdag: Mixed-stafett skiskyting samt kombinert stor bakke og 10 kilometer.

Onsdag: Utfor med formsterke Ragnhild Mowinckel, lagsprint fri teknikk for begge kjønn i langrenn samt finale lagtempo på skøyter der Norge møter Nederland i semifinalen.

KAN TA MEDALJE: Marcus Kleveland er en av favorittene i Big Air-konkurransen.

Foto: Loic Venance / AFP

Torsdag: Slalåm menn, kombinert lagkonkurranse og skiskytterstafett for kvinner.

Fredag: 1000 meter skøyter for menn, skiskytterstafett for guttene, kombinasjon for kvinner i alpinbakken og Big Air-finale for kvinner der Silje Norendal sikter mot pallen.

Lørdag: OL-debutanten lagkonkurranse i alpint, den klassiske femmila, curlingfinale for herrer, fellestart 16 runder menn på skøyter pluss Big Air-finale for guttene der Marcus Kleveland, Ståle Sandbech og Torgeir Bergrem alle er medlajekandidater.

Søndag: Tremila for damer avslutter Norges medaljesjanser i OL.

Bråten tror på rekord

– Jeg har sagt vi tar 14 gull, så jeg holder på det. Kleveland, Sandbech og Bergrem kan alle ta medalje i Big Air-konkurransen. Silje Norendal også på jentesiden. Det blir spennende å se, sier gullvinner Øystein Bråten.

USA har medaljerekorden i OL med 37 pallplasseringer satt i Vancouver i 2010.

– Nå har vi vel klart flest medaljer? Det er utrolig bra. Gullet til Aksel (Lund Svindal) var utrolig kult. Maren Lundbys også. Jeg håper Johannes (Thingnes Bø) henter noe mer i skiskyting, Tarjei (Bø) kanskje, og det hadde vært fett om Klæbo vant femmila. Jeg heier på «Johannes'ene». Det er kule gutter, sier Henrik Kristoffersen.

– Det er mange øvelser igjen, men om vi klarer over 13 gull er vanskelig å svare på, sier Martin Johnsrud Sundby.

– Vi er i en veldig heldig situasjon nå. Det er mye som fungerer bra, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

Medaljeoversikt:

Medaljeoversikt

Nasjon

Gull

Sølv

Bronse

Totalt

Norge

14

14

11

39

Tyskland

14

10

7

31

Canada

11

8

10

29

USA

9

8

6

23

Nederland

8

6

6

20

Sverige

7

6

1

14

Sør-Korea

5

8

4

17

Sveits

5

6

4

15

Frankrike

5

4

6

15

Østerrike

5

3

6

14

Japan

4

5

4

13

Italia

3

2

5

10

OUR

2

6

9

17

Tsjekkia

2

2

3

7

Hviterussland

2

1

0

3

Kina

1

6

2

9

Slovakia

1

2

0

3

Finland

1

1

4

6

Storbritannia

1

0

4

5

Polen

1

0

1

2

Ukraina

1

0

0

1

Ungarn

1

0

0

1

Australia

0

2

1

3

Slovenia

0

1

1

2

Belgia

0

1

0

1

New Zealand

0

0

2

2

Spania

0

0

2

2

Kasakhstan

0

0

1

1

Latvia

0

0

1

1

Lienchtenstein

0

0

1

1

Sportsnyheter

TAYjBA1taNw

Jakobs stikk etter Gjerts kommentar: – Virker som han ikke kan så mye om  løping

Jakob Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å ta seg til OL-finalen på 1500 meter, og i stedet var det – som vanlig – da han og faren kom til intervjusonen det virkelig tok fyr.

Siste nytt

 • Molde slo tilbake tre ganger

  Molde ble kjørt kraftig, men viste stayerevne i 3-3-kampen borte tyrkiske Trabzonspor i kvalifiseringen til serieligaen. Etzaz Hussain berget uavgjort.

  Gjestene fra Romsdal kunne fort å ha gått på en stjernesmell i Tyrkia, men nektet å gi opp foran 17.000 tilskuere. To mål fra Ola Brynhildsen og en sen utligning fra Etzaz Hussain ordnet et sterkt utgangspunkt.

  Med den målrike uavgjortkampen lever Europa-håpet for MFK. Om en uke møtes lagene på nytt i Molde. (NTB)

  Turkey Soccer Europa Conference League
  Foto: AP
 • Tung Hovland-åpning

  Viktor Hovland klarte ikke å følge opp sin glitrende OL-avslutning da han var tilbake på PGA-touren i Tennessee. Han gikk åpningsrunden på tre slag over par.

  Nordmannen ligger i skrivende stund på 63.-plass av 66 spillere i turneringen. Hovland noterte ikke en eneste birdie på runden, og veien opp til teten er lang.

  Nylig ble Hovland nummer 14 i OL-turneringen i Tokyo etter å ha gått sisterunden på sju under par.

  Jim Herman (USA) og Carlos Ortiz (Mexico) er i delt ledelse i Memphis i skrivende stund. De gikk den første runden på seks slag under par. (NTB)

  Tokyo Olympics Golf
  Foto: Andy Wong / AP
 • Grealish klar for Manchester City

  Aston Villa-stjernen Jack Grealish er solgt til Manchester City for en rekordsum. Midtbanespilleren koster angivelig de lyseblå over 1,2 milliarder kroner.

  Manchester City bekreftet overgangen på sitt nettsted torsdag kveld. Grealish har signert en seksårsavtale.

  Kjøpssummen er 100 millioner pund, ifølge flere britiske medier, noe som tilsvarer over 1,2 milliarder norske kroner. Det gjør Grealish til det dyreste kjøpet i den engelske toppdivisjonens historie. (NTB)

  Euro 2020 - Final - Italy v England
  Foto: Laurence Griffiths / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal