NRK Meny
Normal

Ødela EM-festen for Norge

Uten tilskuere på tribunen senket Kroatia Norges håp om å komme til EM allerede i kveld. Og nå har Kroatia en langt lettere vei til mesterskapet enn Norge.

LUKA MODRIC

INGEN HJELP: Kroatia gjorde jobben hjemme mot Bulgaria og kontrollerte til seier.

Foto: ANTONIO BRONIC / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Kroatia måtte vinne mot Bulgaria for å unngå at både Norge og Italia skulle bli EM-klare i kveld. Og det var aldri særlig tvil om hvor seieren kom til å ende. Og det kan være dramatisk for Norges håp om å gå direkte til EM kommende tirsdag.

Lettere vei til EM

Resultatet betyr at Kroatia er to poeng bak Norge før den siste runden i EM-kvalifiseringsgruppen. Men det betyr også at dersom Kroatia vinner borte mot Malta, holder det ikke med norsk uavgjort borte mot Italia.

IVAN PERISIC

HER ØDELEGGES FESTEN: Ivan Perisic scoret allerede før tre minutter var spilt i Kroatia.

Foto: ANTONIO BRONIC / Reuters

Kroatia vant 5-1 hjemme mot Norge og til tross for Norges 2-0 seier hjemme blir kroatene best på innbyrdes oppgjør. Dermed må Norge vinne borte mot Italia dersom Kroatia gjør jobben på Malta. Klarer ikke Norge det venter play-off mot til nå ukjent motstand.

Straffet med tilskuernekt

Allerede under tre minutter ut i kampen ble håpet om bulgarsk poeng vesentlig svekket, da Bulgaria ikke var våkne på et kjapt slått frispark. Ivan Perisic ble frekt spilt gjennom og sendte kroatene opp i ledelsen.

Det tok likevel ikke av på tribunen. Hakekorsskandalen som endte med poengtrekk for Kroatia ga også straffen med tre kamper med tomme tribuner. Derfor gikk den utrolig viktige kampen uten tilskuere i Zagreb.

Ivan Rakitic svekket Norges EM-håp ytterligere da han satte inn 2-0 etter 42 minutters spill. Barcelona-spilleren fosset frem i store rom, sendte ballen til Kalinic som et hælspark igjen spilte Rakitic fri.

Kroatia-stjernen kunne sette ballen kontant i mål etter at de hadde utspilt Bulgaria med herlig angrepsspill. Og det var absolitt fortjent. Kroatia var nærmere 4-5 mål enn Bulgaria var nærmere redusering. Derfor var det helt fortjent at Kalinic satte inn Kroatias tredje mål og da var det definitivt over for alt håp om EM-fest for Norge allerede lørdag kveld.

Siste nytt

 • Ruud utslått i Wimbledon-kvalik

  Casper Ruud er utslått av Wimbledon-turneringen i tennis. Franske Antoine Hoang ble for sterk i 1. kvalifiseringsrunde mandag. Kampen i London endte med Ruud-tap 4-6, 5-7, melder NTB.

  Casper Ruud
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Johaugs trener inn på landslaget

  Therese Johaugs private trener, Pål Gunnar Mikkelsplass, blir en del av landslagstrenerteamet som en ressurs på video og teknikk. – Jeg tror det blir veldig bra. Det er en jeg kjenner godt og har et godt forhold til, sier Johaug til NTB.

  Pressetreff med Therese Johaug
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Fikk medaljene tilbake

  Tidligere snøbrettkjører Andreas Ygre Wiig ble frastjålet medaljer tidligere i juni. Nå melder Oslo Politidistrikt på Facebook at medaljene har kommet til rette igjen. Politiet skriver at de «trolig ble egenhendig returnert av den angrede synderen».

  Mesternes mester, sesong 9
  Foto: Rubicon TV / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Russland og Saudi-Arabia - Egypt
4-4-2 Eliteserien: Odd - Brann
Fotball-VM: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
Fotball-VM: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018 Iran - Portugal og Spania - Marokko og eliteserien Odd-Brann 2.omgang