NRK Meny
Normal

Ødela EM-festen for Norge

Uten tilskuere på tribunen senket Kroatia Norges håp om å komme til EM allerede i kveld. Og nå har Kroatia en langt lettere vei til mesterskapet enn Norge.

LUKA MODRIC

INGEN HJELP: Kroatia gjorde jobben hjemme mot Bulgaria og kontrollerte til seier.

Foto: ANTONIO BRONIC / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Kroatia måtte vinne mot Bulgaria for å unngå at både Norge og Italia skulle bli EM-klare i kveld. Og det var aldri særlig tvil om hvor seieren kom til å ende. Og det kan være dramatisk for Norges håp om å gå direkte til EM kommende tirsdag.

Lettere vei til EM

Resultatet betyr at Kroatia er to poeng bak Norge før den siste runden i EM-kvalifiseringsgruppen. Men det betyr også at dersom Kroatia vinner borte mot Malta, holder det ikke med norsk uavgjort borte mot Italia.

IVAN PERISIC

HER ØDELEGGES FESTEN: Ivan Perisic scoret allerede før tre minutter var spilt i Kroatia.

Foto: ANTONIO BRONIC / Reuters

Kroatia vant 5-1 hjemme mot Norge og til tross for Norges 2-0 seier hjemme blir kroatene best på innbyrdes oppgjør. Dermed må Norge vinne borte mot Italia dersom Kroatia gjør jobben på Malta. Klarer ikke Norge det venter play-off mot til nå ukjent motstand.

Straffet med tilskuernekt

Allerede under tre minutter ut i kampen ble håpet om bulgarsk poeng vesentlig svekket, da Bulgaria ikke var våkne på et kjapt slått frispark. Ivan Perisic ble frekt spilt gjennom og sendte kroatene opp i ledelsen.

Det tok likevel ikke av på tribunen. Hakekorsskandalen som endte med poengtrekk for Kroatia ga også straffen med tre kamper med tomme tribuner. Derfor gikk den utrolig viktige kampen uten tilskuere i Zagreb.

Ivan Rakitic svekket Norges EM-håp ytterligere da han satte inn 2-0 etter 42 minutters spill. Barcelona-spilleren fosset frem i store rom, sendte ballen til Kalinic som et hælspark igjen spilte Rakitic fri.

Kroatia-stjernen kunne sette ballen kontant i mål etter at de hadde utspilt Bulgaria med herlig angrepsspill. Og det var absolitt fortjent. Kroatia var nærmere 4-5 mål enn Bulgaria var nærmere redusering. Derfor var det helt fortjent at Kalinic satte inn Kroatias tredje mål og da var det definitivt over for alt håp om EM-fest for Norge allerede lørdag kveld.

Siste nytt

 • Rangers med målfest på hjemmebane

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 5-1 over Philadelphia Flyers på hjemmebane tirsdag. Mats Zuccarello fikk totalt 18 minutter og 17 sekunder på isen tirsdag. Han noterte seg for ett skudd på mål.

  Zucca
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Northug dropper Planica

  Petter Northug er fortsatt syk og står over verdenscupen i Planica, erfarer Adressa.no

  Dermed ryker siste kvalifiseringemulighet til OL for skikongen, som også måtte stå over NM på Gåsbu med forkjølelse etter Skandinavisk Cup-rennet i svenske Piteå.

  Langrenn, Petter Northug.
  Foto: Frilans / NTB scanpix
 • Balotelli tomålsscorer for Nice

  Mario Balotelli og Nice så lenge ut til å gå seirende ut av tirsdagens seriekamp mot Monaco.

  Balotelli scoret to og så lenge ut til å bli matchvinner, men like før slutt satte Radamel Falcao inn 2–2 for Monaco. Dermed endte kampen med poengdeling.

  Mario Balotelli (Nice) scoret to mål mot Monaco i tirsdagens seriekamp.
  Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn kortprogram (Ukommentert)