Hopp til innhold

Ødela EM-festen for Norge

Uten tilskuere på tribunen senket Kroatia Norges håp om å komme til EM allerede i kveld. Og nå har Kroatia en langt lettere vei til mesterskapet enn Norge.

LUKA MODRIC

INGEN HJELP: Kroatia gjorde jobben hjemme mot Bulgaria og kontrollerte til seier.

Foto: ANTONIO BRONIC / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Kroatia måtte vinne mot Bulgaria for å unngå at både Norge og Italia skulle bli EM-klare i kveld. Og det var aldri særlig tvil om hvor seieren kom til å ende. Og det kan være dramatisk for Norges håp om å gå direkte til EM kommende tirsdag.

Lettere vei til EM

Resultatet betyr at Kroatia er to poeng bak Norge før den siste runden i EM-kvalifiseringsgruppen. Men det betyr også at dersom Kroatia vinner borte mot Malta, holder det ikke med norsk uavgjort borte mot Italia.

IVAN PERISIC

HER ØDELEGGES FESTEN: Ivan Perisic scoret allerede før tre minutter var spilt i Kroatia.

Foto: ANTONIO BRONIC / Reuters

Kroatia vant 5-1 hjemme mot Norge og til tross for Norges 2-0 seier hjemme blir kroatene best på innbyrdes oppgjør. Dermed må Norge vinne borte mot Italia dersom Kroatia gjør jobben på Malta. Klarer ikke Norge det venter play-off mot til nå ukjent motstand.

Straffet med tilskuernekt

Allerede under tre minutter ut i kampen ble håpet om bulgarsk poeng vesentlig svekket, da Bulgaria ikke var våkne på et kjapt slått frispark. Ivan Perisic ble frekt spilt gjennom og sendte kroatene opp i ledelsen.

Det tok likevel ikke av på tribunen. Hakekorsskandalen som endte med poengtrekk for Kroatia ga også straffen med tre kamper med tomme tribuner. Derfor gikk den utrolig viktige kampen uten tilskuere i Zagreb.

Ivan Rakitic svekket Norges EM-håp ytterligere da han satte inn 2-0 etter 42 minutters spill. Barcelona-spilleren fosset frem i store rom, sendte ballen til Kalinic som et hælspark igjen spilte Rakitic fri.

Kroatia-stjernen kunne sette ballen kontant i mål etter at de hadde utspilt Bulgaria med herlig angrepsspill. Og det var absolitt fortjent. Kroatia var nærmere 4-5 mål enn Bulgaria var nærmere redusering. Derfor var det helt fortjent at Kalinic satte inn Kroatias tredje mål og da var det definitivt over for alt håp om EM-fest for Norge allerede lørdag kveld.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal