Hopp til innhold

Nyforlovet «Super-Svendsen» tilbake: – Kjærligheten svever man på

OBERHOF/OSLO (NRK): Emil Hegle Svendsen stråler etter å ha fått ja fra kjæresten Samantha Skogrand. Nå tror 31-åringen det kan hjelpe ham til å kjempe om topplasseringer fremover.

Emil Hegle Svendsen

FORMEN KOMMER: Emil Hegle Svendsen svever på kjærligheten og tror det vil hjelpe ham i sporet.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Det var kjedelig, men jeg var såpass dårlig at jeg måtte reise hjem, sier Emil Hegle Svendsen (31) til NRK.

Etter andreplassen på jaktstarten i Pokljuka tidlig i desember så det ut til at «Super-Svendsen» var tilbake. Men like før jul ble nordmannen forkjølet og sendt hjem fra Nove Mesto med feber.

Svendsen og Skogrand

NYFORLOVET: Emil Hegle Svendsen og Samantha Skogrand.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Julen har Svendsen brukt godt. Sykdommen er ute av kroppen og kroppen har respondert godt.

Svever på kjærligheten

En kropp som gir de rette signalene, kombinert med at Svendsen i julen fridde til kjæresten Samantha Skogrand og fikk ja, gir ham et nytt driv inn mot verdenscuprennene etter jul.

– Det er klart det. Kjærligheten svever man på. Jeg gleder meg til å gå skirenn, forteller Svendsen.

Før jul anslo skiskytteren at han var en måned unna toppformen. Han tror han nå er i form og stabil nok til å kunne kjempe om topplasseringer fremover og lover at bryllupsforberedelser ikke vil kommer i veien. En dato er enda ikke satt.

– Vi måtte først og fremst konsentrere oss om julefeiringen. Vi får se når det braker løs. Kjenner jeg henne rett er hun ivrig på å få det i gang, smiler Svendsen.

Syk Thingnes Bø

En som ikke er like pigg er Johannes Thingnes Bø. Torsdag ble det klart at nordmannen reiser hjem fra Oberhof etter å ha pådratt seg en forkjølelse.

Da han ankom Oberhof følte skiskytteren seg sliten.

– Jeg føler meg litt sånn slått ut av julen egentlig. Ikke fordi det har vært mange julefester eller selskaper. Med litt stengte fjelloverganger og tar det litt tid. Det er blitt litt ekstra kjøring og slikt, sier Thingnes Bø til NRK.

Johannes Thingnes Bø

SYK: Johannes Thingnes Bø er syk og ble sendt hjem fra Oberhof torsdag.

Foto: MICHAL CIZEK / Afp

Trolig er det en reaksjon på å gå fra hardkjøret i verdenscupen rett før jul - til å ha juleferie hjemme i Stryn som har satt ham ut.

– Jeg setter ekstra stor pris på å være hjemme. Jeg har ikke så lyst til å sove vekk ferien hjemme i Stryn, utdyper skiskytteren.

Til neste år kan Thingnes Bø vurdere å lade opp til verdenscuprennene etter jul med å ta julefeiringen i Mellom-Europa. Om han ikke får hjemlengsel.

– Det er andre som har gjort det med hell. Det er absolutt en mulighet, men jeg er ganske hjemmekjær. Jeg er ikke så ofte hjemme i løpet av året og julen er en fin mulighet til å dra hjem, avslutter nordmannen.

Sportsnyheter

Stina Nilsson manglet magasin

Her innser Nilsson kjempetabben – manglet magasin

Da Stina Nilsson kom inn på standplass under kvinnenes jaktstart i Kontiolahti, oppdaget den tidligere langrennsløperen at noe manglet.

Reagerer kraftig på at demonstranter sperret løypa: – Farlig og skummelt

Langrennsløpet på Lillehammer ble preget av klimaaktivister med banner og bluss. Politiet har kontroll på situasjonen, men nå reagerer utøverne.

Siste nytt

 • Blakstad-scoring i City-seier

  Julie Blakstad noterte seg for nok en scoring i engelsk superliga da hun og Manchester City slo Elisabeth Terlands Brighton 3–1 søndag.

  Kampens første nettkjenning satte Veatriki Sarri i eget bur i det ellevte minutt. Etter snaut 20 minutter stanget Blakstad inn 2–0.

  Det var hennes andre scoring på like mange kamper. Hun fant også nettet i 2-1-seieren over Everton sist. Noen minutter etter scoringen serverte hun Laura Coombs da hun la på til 3–0.

  På tampen reduserte Lee Geum-min uten at det hjalp for laget fra Sør-England. Elisabeth Terland forble ubenyttet reserve for Brighton.

  Amalie Eikeland og Reading slo Celin Bizet Ildhusøys Tottenham 1–0 tidligere søndag. Et selvmål av Tottenham-back Amy Turner ble avgjørende. Eikeland spilte hele kampen, mens Ildhusøy kom inn etter 69 minutter.

  Liverpool slo West Ham 2–0. Thea Kyvåg startet på benken for London-laget, men ble byttet inn etter 65 minutter.

  (©NTB)

  Julie Blakstad flyr inn mot mål
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • TV 2: Kåsastul klar for finsk toppklubb

  Etter kun tre kamper tilbake for Frisk Asker er landslagsbacken Christian Kåsastul klar for HIFK fra Helsinki, melder TV 2.

  – Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg i Liiga og det blir stort å få representere HIFK. Jeg setter stor pris på Frisk Asker, hver treningsøkt og mulighet hos de. Nå står Finland og Helsinki for tur og jeg er veldig klar, sier Kåsastul til TV 2.

  Tidligere i høst annullerte ishockeyspilleren kontrakten med amerikanske Ontario Reign.

  Kåsastul
  Foto: Tore Meek / NTB
 • Sola med sterk borteseier i kvalifiseringen til europaligaen – ett steg unna gruppespillet

  Sola nærmer seg gruppespill i europaligaen i håndball etter de vant 32-29 borte mot Gran Canaria i den tredje kvalifiseringsrunden søndag.

  Gjestene ledet 17-13 til pause og beholdt føringen hele veien ut. Da dommeren blåste av kampen vant Sola med tre mål.

  Kristina Novak ble kampens toppscorer med ti nettkjenninger. Marta Manué Gonzalez scoret ni mål for vertene.

  Vinnerne sammenlagt tar seg videre til gruppespillet. Dette starter på nyåret. Molde er allerede kvalifisert for gruppespillet i kvinnenes europaliga.

  Returoppgjøret spilles i Norge 11. desember.

  Europaligaen er på nivå to i EHFs turneringssystem, rangert bak mesterligaen. Europacupen er det tredje og laveste nivået.

  (©NTB)

  Kristina Sirum Novak
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste