Hopp til innhold

Ny trenerduo for skiskytterjentene – skal gi tettere oppfølging

Patrick Oberegger og Sverre Waaler Kaas er den nye trenerduoen for det norske kvinnelandslaget i skiskyting.

Waaler Kaas og Oberegger

TRENERDUO: Sverre Waaler Kaas (t.v.) og Patrick Oberegger (t.h) er de nye trenerne for skiskytterjentene.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

– Små detaljer har tatt litt lengre tid enn jeg trodde, innrømmer idrettssjef i Norges Skiskytterforbund Odd-Bjørn Hjelmeset til NRK.

Nye trenere for de norske skiskytterjentene skulle etter planen være klar 1. mai. Over tre uker senere har, slik NRK erfarte tidligere denne måneden, Patrick Oberegger og Sverre Waaler Kaas signert.

– Da vi bikket over 1. mai tok vi oss enda bedre tid og fikk snakket i detaljer med spesielt Patrick, forklarer Hjelmeset.

Lover tettere oppfølging

– Vi får nå et trenerteam som vil følge oss tett opp og være til stede for oss hele tiden. Det har vært det viktigste ønsket vårt, sier Tiril Eckhoff i en pressemelding fra Norges Skiskytterforbund.

Italienske Oberegger vil ha hovedfokus på skyting, mens Waaler Kaas vil ha ansvaret for den fysiske treningen. Oberegger kommer fra det italienske kvinnelandslaget. Waaler Kaas har blant annet vært trener for juniorlandslaget i orientering.

Hjelmeset forklarer at skiskytterjentes ønske om tettere oppfølging utenfor landslagssamlinger har vært avgjørende i ansettelsesprosessen.

– Patrick kommer til å ha base i Oslo og ta vare på jentene som er her, og pendle til Lillehammer og ta vare på dem som er der.

Mangler bakgrunn fra norsk skiskyting

Da NRK tidlig i mai erfarte at nettopp Oberegger og Waaler Kaas skulle ta over ansvaret for skiskytterjentene reagerte flere sentrale personer i norsk skiskyting.

– Det er en fallitterklæring hvis ingen av elitetrenerne, eller ledelsen på sport kommer fra egne rekker. Det må være et varsku som vi må ta på alvor, sa tidligere idrettssjef og generalsekretær Alf Koksvik til NRK.

Oberegger kommer fra det italienske kvinnelandslaget. Waaler Kaas har blant annet vært trener for juniorlandslaget i orientering.

– Hvis det stemmer at Patrick Oberegger blir landslagssjef med Sverre Waaler Kaas som langrennstrener, så vil jeg si at det er overraskende, mente NRK-ekspert Ola Lunde.

Odd-Bjørn Hjelmeset er derimot ikke enig i kritikken.

– Det er masse kompetanse i norsk skiskyting. Jeg som idrettssjef baserer meg på at folk rundt meg har veldig god kompetanse. I gruppen er det mange med god kompetanse for norsk skiskyting.

Siste nytt

  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal