Ny trenerduo for skiskytterjentene – skal gi tettere oppfølging

Patrick Oberegger og Sverre Waaler Kaas er den nye trenerduoen for det norske kvinnelandslaget i skiskyting.

Waaler Kaas og Oberegger

TRENERDUO: Sverre Waaler Kaas (t.v.) og Patrick Oberegger (t.h) er de nye trenerne for skiskytterjentene.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

– Små detaljer har tatt litt lengre tid enn jeg trodde, innrømmer idrettssjef i Norges Skiskytterforbund Odd-Bjørn Hjelmeset til NRK.

Nye trenere for de norske skiskytterjentene skulle etter planen være klar 1. mai. Over tre uker senere har, slik NRK erfarte tidligere denne måneden, Patrick Oberegger og Sverre Waaler Kaas signert.

– Da vi bikket over 1. mai tok vi oss enda bedre tid og fikk snakket i detaljer med spesielt Patrick, forklarer Hjelmeset.

Lover tettere oppfølging

– Vi får nå et trenerteam som vil følge oss tett opp og være til stede for oss hele tiden. Det har vært det viktigste ønsket vårt, sier Tiril Eckhoff i en pressemelding fra Norges Skiskytterforbund.

Italienske Oberegger vil ha hovedfokus på skyting, mens Waaler Kaas vil ha ansvaret for den fysiske treningen. Oberegger kommer fra det italienske kvinnelandslaget. Waaler Kaas har blant annet vært trener for juniorlandslaget i orientering.

Hjelmeset forklarer at skiskytterjentes ønske om tettere oppfølging utenfor landslagssamlinger har vært avgjørende i ansettelsesprosessen.

– Patrick kommer til å ha base i Oslo og ta vare på jentene som er her, og pendle til Lillehammer og ta vare på dem som er der.

Mangler bakgrunn fra norsk skiskyting

Da NRK tidlig i mai erfarte at nettopp Oberegger og Waaler Kaas skulle ta over ansvaret for skiskytterjentene reagerte flere sentrale personer i norsk skiskyting.

– Det er en fallitterklæring hvis ingen av elitetrenerne, eller ledelsen på sport kommer fra egne rekker. Det må være et varsku som vi må ta på alvor, sa tidligere idrettssjef og generalsekretær Alf Koksvik til NRK.

Oberegger kommer fra det italienske kvinnelandslaget. Waaler Kaas har blant annet vært trener for juniorlandslaget i orientering.

– Hvis det stemmer at Patrick Oberegger blir landslagssjef med Sverre Waaler Kaas som langrennstrener, så vil jeg si at det er overraskende, mente NRK-ekspert Ola Lunde.

Odd-Bjørn Hjelmeset er derimot ikke enig i kritikken.

– Det er masse kompetanse i norsk skiskyting. Jeg som idrettssjef baserer meg på at folk rundt meg har veldig god kompetanse. I gruppen er det mange med god kompetanse for norsk skiskyting.

Siste nytt

 • Atletico reddet poeng på overtid

  Juventus fikk en god start på årets mesterligasesong da de tok ledelsen 2–0 mot Atlético Madrid på bortebane, men hjemmelaget kom knallsterkt tilbake. Juan Cuadrado og Blaise Matuidi sørget en 2-0-ledelse til laget fra Torino, mens Stefan Savic reduserte til 2-1 20 minutter før full tid. På overtid sørget Hector Herrera for at det ble ett poeng til begge lagene i sesongdebuten. I den andre kampen i gruppen sørget Lokomotiv Moskva for en fin start på turneringen, da de slo Bayer Leverkusen 2–1 i Tyskland.

  X01622
  Foto: SUSANA VERA
 • Manchester City overlegne i Ukraina

  Manchester City vant komfortabelt 3–0 borte mot Sjakhtar Donetsk i første kamp av mesterligaens gruppespill. Riyad Mahrez, İlkay Gündoğan og Gabriel Jesus scoret målene for gjestene. I den andre kampen i gruppen slo Rosenborgs overmenn, Dinamo Zagreb, Atalanta hele 4–0.

  AFP_1KE5HM
  Foto: SERGEI SUPINSKY / AFP
 • Di Maria herjet med Real Madrid

  Tidligere Real Madrid-spiller Angel Di Maria stod for to av målene da PSG slo Real Madrid 3-0 i første kamp av mesterligaens gruppespill. Begge Di Marias mål kom i første omgang, mens Thomas Meunier økte ledelsen på overtid av den andre omgangen. Både Gareth Bale og Karim Benzema satt også ballen i mål, men scoringene ble annullert for henholdsvis hands og offside.

  X02011
  Foto: BENOIT TESSIER

Sendeplan

Kl. Program Kanal