Hopp til innhold

Ny stående-sprekk for Tandrevold: – Begynte å tenke

Ingrid Landmark Tandrevold gikk ut som nummer to på dagens jaktstart under verdenscuprunden i Soldier Hollow i USA, og tok også over ledelsen etter to fulle hus på liggende.

Men på stående ble det en ny sprekk for skiskytteren, med tre strafferunder – på begge serier.

– Det virker som det er et helt annet press på Ingrid når hun står på skive én, sa TV 2s ekspert Ole Einar Bjørndalen.

Dermed måtte Tandrevold nøye seg med en 11.-plass.

– Det skikkelig kjedelig. Jeg klarte liksom ikke helt å beholde roen i dag. Jeg hadde en del bevegelse i våpenet, men det har man i høyden, men i stedet for å senke skuldrene og søke etter blinken, begynte jeg å tenke litt og da begynte det å skjelve i beina, forklarer hun selv til TV 2.

Franske Lou Jeanmonnot vant, foran Lisa Vittozzi fra Italia. Julia Simon tok tredjeplassen, og dermed tapte Tandrevold – som leder verdenscupen – også poeng i sammendraget. Med tre renn igjen er hun 73 poeng foran Vittozzi.

– Kanskje tenkte jeg mer på det i dag, for jeg visste hvem jeg skjøt mot. Jeg har prøvd å skyve det vekk, for det gir meg ikke så mye positiv energi, sier Tandrevold til TV 2.

Karoline Knotten sikret en sterk fjerdeplass med 18 treff.

– Jeg har aldri funket i høyde før, men det har skjedd noe. Jeg kan pushe hele veien og føler jeg går litt smart også, sier hun til TV 2.

Av de øvrige norske ble Ida Lien nummer 23, Marthe Kråkstad Johansen nummer 25, mens Maren Kirkeeide var feilfri og gikk seg opp fra 56. til 30.-plass. Emilie Kalkenberg hadde en tung dag i høyden og ble nummer 52.

Siste nytt

 • Giroud gir seg på landslaget etter EM: – Skal nyte hvert øyeblikk

  37 år gamle Olivier Giroud spiller sine siste landskamper for Frankrike under sommerens EM i Tyskland. Veteranen ønsker å gi plass til yngre spillere.

  Det forteller Giroud i et intervju med den franske storavisen L'Equipe.

  – Jeg kommer selvsagt til å savne det utrolig mye, men jeg har samtidig vurdert det dit hen at min tid her er over. Jeg er nødt til å gi plass slik at unge spillere kan tre fram i rekkene, sier Giroud.

  Franskmannen har spilt 57 landskamper siden debuten i 2011 og var med på å ta VM-gull i 2018.

  – Det kommer til å bli mye følelser, og jeg har mange minner her. Likevel må jeg legge det bort, slik at jeg kan nyte hvert eneste øyeblikk. Følelsene kan ikke ta overhånd. Det er fortsatt én turnering igjen som vi er nødt til å vinne, sier Giroud, som nylig signerte for MLS-klubben Los Angeles FC.

  Giroud Frankrike
  Foto: NTB
 • Lagsjefen fortsatt usikker på Vingegaard-deltakelse i Tour de France: – Ikke satt noen tidsfrist

  Med en drøy måned igjen til Tour de France-start i Firenze hersker det fortsatt usikkerhet rundt hvorvidt Jonas Vingegaard deltar i prestisjerittet.

  Den danske dobbeltvinneren fra 2022 og 2023 pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter skrekkvelten i Baskerland rundt i april.

  7. mai gjennomførte 27-åringen sin første sykkeltur utendørs. I etterkant var dansken tydelig på at han håper å være klar til å forsvare nok en Tour de France-tittel i sommer.

  Sjefen for danskens lag, Richard Plugge, forteller i et ferskt intervju med Cyclingnews at det stadig går framover med Vingegaard.

  – Progresjonen er veldig god, og så er vi nødt til å se hvordan det utvikler seg. Vi har stor tro på at han blir klar, men vi ønsker samtidig å gi både han og oss selv tid til å ta en god avgjørelse. Vi har ikke satt noen tidsfrist. På et eller annet tidspunkt vil vi svar, sier han.

  Plugge antyder videre at Vingegaard trolig ikke stiller til start i noen ritt før Tour de France-start. 2. juni går startskuddet for oppkjøringsrittet Critérium du Dauphiné. (NTB)

  Jonas Vingegaard
  Foto: AP
 • Hergeirsson-forhandlingene: Ingen avtale før Paris-OL

  Håndballjentenes sjef Thorir Hergeirsson går løs på OL uten at en ny avtale er i boks for den erfarne treneren.

  – Dialogen pågår, samtalene er gode, og partene er enig om å fortsette forhandlingene til høsten, opplyser Lars Hojem Kvam til NTB.

  Han er leder for medier og kommunikasjon i håndballforbundet.

  I februar avslørte Hergeirsson overfor NTB at håndballforbundet ønsket å forlenge med ham. Islendingens kontrakt varer ut EM i år.

  – Det er fristende å vente til etter OL, men overfor meg selv og andre er det en fordel å få klarhet i dette. Men seinest etter OL, sa Hergeirsson i februar.

  Hergeirsson har vært med på 15 mesterskapsmedaljer med Norge siden 2009. Det er alt eller ingenting for ham.

  – Det handler veldig mye om å være klar for å stå i dette i fire år til. Jeg har stor respekt for denne jobben. Enten er det «all in» på alle områder hele tiden, eller så er det ikke det, sa han. (NTB)

  Thorir
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal