Hopp til innhold

Ny buklanding for kombinertgutta

Nok en gang ble det nedtur for de norske kombinertgutta i Vancouver-OL.

Magnus Moan
Foto: Timo Jaakonaho

Norge må bare innse at kombinertlandslaget har levert et fiasko-OL. Petter Tande ble beste nordmann med et hopp på123,5 meter og endte på 10. plass. Han går ut 1 min 9 sekunder bak vinneren av hopprennet.

- Det kjentes som et bra hopp. nå må jeg samarbeide med Tod Lodwick i langrennet, så kanskje vi får til noe der, sier Tande til NRK.

Det var svært vanskelige forhold innledningsvis i storbakken i Whistler. Vindkast, regn og snøbyger gjorde sitt for at rennet tok omlag to timer, og lengdene ble svært varierende.

Den som mestret forholdene best av de 46 hopperne var Bernard Gruber med 134 meter. Østerrikeren går ut 34 sekunder foran nestemann Johnny Spillane fra USA. Janne Ryynänen tok tredjeplassen.

Magnus Moan sviktet i hopprennet og landet på sørgelige 112,5 meter. Det holdt til 28. plass, og trønderen går ut 2,21 min bak vinneren.

- Nå teller jeg til ti inni meg selv igjen. Dette er fire år rett i dass. 2 mimutter og 21 sekunder bak, det er for jævlig. Det er alt for langt bak. Men vi får slå til i langrennet, sier Moan til NRK.

Nest beste nordmann ble Espen Rian på 19. plass. Han hoppet 120,5 meter. Mikko Kokslien ble dårligste nordmann på nest siste plass med fattige 96,5 meter.

Mikko Kokslien ledet rennet før omstarten

Mikko Kokslien ledet rennet før omstarten.

Foto: Heiko Junge / Scanpix
Dobbelt norsk-omstart

Mikko Kokslien ledet hopprennet foran Espen Rian da juryen bestemte seg for å starte på nytt.

Nordmannen hoppet 124,5 meter i sitt første hopp, og hadde et fenomenalt utgangspunkt før langrennet. Likevel var det ingen bitre følelser hos Kokslien:

- Jeg er godt fornøyd med det jeg gjorde , det var en opplevelse for meg. Helt greit at det ble omstart, det var mye rare forhold, og jeg hadde faktisk flaks, så det er greit, sa Kokslien til NRK da omstarten var et faktum.

Bare én gang siden OL i Calgary 1988 har Norges kombinertlag reist hjem uten OL-medalje i bagasjen. Det skjedde i Salt Lake City i 2002.

Siste nytt

 • Foster klar for Wrexham

  Den tidligere Premier League-målvakten Ben Foster er klar for National League-klubben Wrexham.

  Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  – Mye har forandret seg siden jeg var her sist, men det er fint å være tilbake, også som spiller. Det vil bli interessant å se hvordan kroppen min er etter den første treningen i dag. Jeg ser fram til å komme i gang, sier Foster til klubbens nettsider.

  Den 39 år gamle målvakten tar på seg hanskene igjen 18 måneder etter han la opp. Avtalen til engelskmannen varer ut den nåværende sesongen.

  Klubbtrener Phil Parkinson er strålende fornøyd å ha Foster tilbake i klubben, spesielt siden førstekeeper Rob Lainton pådro seg en skade sist helg.

  – Med Laintons skade forrige helg, er det viktig at vi har dekning i hele troppen når vi går inn i den siste delen av sesongen, noe denne signeringer sikrer, sier han.

  Foster har tidligere spilt for klubber som: Manchester United, West Bromwich og Watford. Han har også vært i Wrexham på lån tidlig i sin karriere.

  Ben Foster
  Foto: Leila Coker / AP
 • Nederlandsk stjernefall etter virusutbrudd

  Det nederlandske fotballandslaget har blitt rammet av et virus før fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Frankrike. Fem syke spillere har måtte forlate troppen.

  Liverpool-spissen Cody Gakpo, Newcastles Sven Botman, Matthijs de Ligt fra Bayern München, PSV Eindhovens Joey Veerman og Anderlecht-keeper Bart Verbruggen er utilgjengelige til kampen på Stade de France.

  I en uttalelse sier trener Ronald Koeman at han har hentet inn Bayern Münchens Ryan Gravenberch, Kjell Scherpen fra Vitesse og Inter Milans Stefan de Vrij før Frankrike-kampen.

  De fem spillerne som er syke kan komme til å returnere til mandagens kvalifiseringskamp mot Gibraltar i Rotterdam, forutsatt at de blir friske igjen.

  Nederland spiller i gruppe B sammen med Hellas og Irland, i tillegg til Frankrike og Gibraltar. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group A - Netherlands v Qatar
  Foto: JOHN SIBLEY / Reuters
 • Killi sikret verdenscupen sammenlagt – Ruud vant slopestylecupen

  Friski-stjernen Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt allerede før lørdagens slopestylefinale i Silvaplana. I finalen får hun selskap av Sandra Eie.

  Killi satte standarden i sitt første forsøk i kvalifiseringen da hun fikk 83,80 poeng av dommerne. Hun klarte ikke å forbedre seg i det andre «runnet» og endte som nummer tre, 11,40 poeng bak canadiske Magan Oldham, som var best i kvaliken.

  25-åringen hadde allerede sikret seg seieren i slopestylecupen foran torsdagens renn, men vant også verdenscupen sammenlagt da sveitsiske Mathilde Gremaud ikke klarte å ta seg videre til finalen.

  Gremaud, som ligger 54 poeng bak Killi, var den eneste som kunne ta henne igjen i sammendraget som stilte på start i Silvaplana. Dermed er den norske jenta sikret sin andre krystallkule denne sesongen.

  Sandra Eie er også videre til finalen etter at hun endte som nummer ni i kvalifiseringen.

  Friski-gutta skal også ut i kvalifisering senere torsdag. Der stiller blant andre Birk Ruud til start, som torsdag morgen sikret seg slopestylekula. Sveitsiske Andri Ragettli var den eneste som kunne ta igjen nordmannen, men da han fikk konstatert ribbeinsbrudd etter et fall på trening onsdag, måtte sveitseren trekke seg fra kvalifiseringen.

  Dermed har Ruud sikret seg alle de tre krystallkulene i verdenscupen denne sesongen. Fra før hadde han vunnet både sammenlagttittelen og Big Air-kula. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Friski, slopestyle for kvinner
  Foto: Fredrik Varfjell

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste