Hopp til innhold

Ny buklanding for kombinertgutta

Nok en gang ble det nedtur for de norske kombinertgutta i Vancouver-OL.

Magnus Moan
Foto: Timo Jaakonaho

Norge må bare innse at kombinertlandslaget har levert et fiasko-OL. Petter Tande ble beste nordmann med et hopp på123,5 meter og endte på 10. plass. Han går ut 1 min 9 sekunder bak vinneren av hopprennet.

- Det kjentes som et bra hopp. nå må jeg samarbeide med Tod Lodwick i langrennet, så kanskje vi får til noe der, sier Tande til NRK.

Det var svært vanskelige forhold innledningsvis i storbakken i Whistler. Vindkast, regn og snøbyger gjorde sitt for at rennet tok omlag to timer, og lengdene ble svært varierende.

Den som mestret forholdene best av de 46 hopperne var Bernard Gruber med 134 meter. Østerrikeren går ut 34 sekunder foran nestemann Johnny Spillane fra USA. Janne Ryynänen tok tredjeplassen.

Magnus Moan sviktet i hopprennet og landet på sørgelige 112,5 meter. Det holdt til 28. plass, og trønderen går ut 2,21 min bak vinneren.

- Nå teller jeg til ti inni meg selv igjen. Dette er fire år rett i dass. 2 mimutter og 21 sekunder bak, det er for jævlig. Det er alt for langt bak. Men vi får slå til i langrennet, sier Moan til NRK.

Nest beste nordmann ble Espen Rian på 19. plass. Han hoppet 120,5 meter. Mikko Kokslien ble dårligste nordmann på nest siste plass med fattige 96,5 meter.

Mikko Kokslien ledet rennet før omstarten

Mikko Kokslien ledet rennet før omstarten.

Foto: Heiko Junge / Scanpix
Dobbelt norsk-omstart

Mikko Kokslien ledet hopprennet foran Espen Rian da juryen bestemte seg for å starte på nytt.

Nordmannen hoppet 124,5 meter i sitt første hopp, og hadde et fenomenalt utgangspunkt før langrennet. Likevel var det ingen bitre følelser hos Kokslien:

- Jeg er godt fornøyd med det jeg gjorde , det var en opplevelse for meg. Helt greit at det ble omstart, det var mye rare forhold, og jeg hadde faktisk flaks, så det er greit, sa Kokslien til NRK da omstarten var et faktum.

Bare én gang siden OL i Calgary 1988 har Norges kombinertlag reist hjem uten OL-medalje i bagasjen. Det skjedde i Salt Lake City i 2002.

Siste nytt

 • Maradona-rettssak utsatt til oktober

  Rettssaken mot Diego Maradonas medisinske team kommer først i gang i oktober. Åtte personer er tiltalt for å ha medvirket til fotballikonets død.

  Maradona døde i november 2020. Kort tid i forveien hadde han vært innlagt på sykehus, der han ble operert for hjerneblødning.

  Argentinsk påtalemyndighet har tatt ut drapstiltale mot åtte medisinere for å ha medvirket til legendens død. Det er blant annet anført at helsepersonellet ikke gjorde forsøk på å redde Maradonas liv.

  Maradonas personlige lege Lepoldo Luque er blant de åtte tiltalte i saken.

  Opprinnelig skulle rettssaken starte kommende uke, men onsdag opplyste en dommer i Buenos Aires at det ikke skjer før i oktober. Grunnen skal være at det fortsatt gjenstår å få plass en del praktiske ting før høringene kan starte.

  De åtte medisinerne risikerer fengselsstraffer fra åtte til 25 år.

  Den samme dommeren besluttet onsdag å avvise deler av familiens forespørsel om å flytte Maradonas levninger fra en privat kirkegård til et mausoleum.

  (NTB)

  GJuZoXKupr4
  Foto: AP
 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Olympiakos skåret.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

 • Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord

  Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for Bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp.

  Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene.

  Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk.

  Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål.

  Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. Bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal