Ny buklanding for kombinertgutta

Nok en gang ble det nedtur for de norske kombinertgutta i Vancouver-OL.

Magnus Moan
Foto: Timo Jaakonaho

Norge må bare innse at kombinertlandslaget har levert et fiasko-OL. Petter Tande ble beste nordmann med et hopp på123,5 meter og endte på 10. plass. Han går ut 1 min 9 sekunder bak vinneren av hopprennet.

- Det kjentes som et bra hopp. nå må jeg samarbeide med Tod Lodwick i langrennet, så kanskje vi får til noe der, sier Tande til NRK.

Det var svært vanskelige forhold innledningsvis i storbakken i Whistler. Vindkast, regn og snøbyger gjorde sitt for at rennet tok omlag to timer, og lengdene ble svært varierende.

Den som mestret forholdene best av de 46 hopperne var Bernard Gruber med 134 meter. Østerrikeren går ut 34 sekunder foran nestemann Johnny Spillane fra USA. Janne Ryynänen tok tredjeplassen.

Magnus Moan sviktet i hopprennet og landet på sørgelige 112,5 meter. Det holdt til 28. plass, og trønderen går ut 2,21 min bak vinneren.

- Nå teller jeg til ti inni meg selv igjen. Dette er fire år rett i dass. 2 mimutter og 21 sekunder bak, det er for jævlig. Det er alt for langt bak. Men vi får slå til i langrennet, sier Moan til NRK.

Nest beste nordmann ble Espen Rian på 19. plass. Han hoppet 120,5 meter. Mikko Kokslien ble dårligste nordmann på nest siste plass med fattige 96,5 meter.

Mikko Kokslien ledet rennet før omstarten

Mikko Kokslien ledet rennet før omstarten.

Foto: Heiko Junge / Scanpix
Dobbelt norsk-omstart

Mikko Kokslien ledet hopprennet foran Espen Rian da juryen bestemte seg for å starte på nytt.

Nordmannen hoppet 124,5 meter i sitt første hopp, og hadde et fenomenalt utgangspunkt før langrennet. Likevel var det ingen bitre følelser hos Kokslien:

- Jeg er godt fornøyd med det jeg gjorde , det var en opplevelse for meg. Helt greit at det ble omstart, det var mye rare forhold, og jeg hadde faktisk flaks, så det er greit, sa Kokslien til NRK da omstarten var et faktum.

Bare én gang siden OL i Calgary 1988 har Norges kombinertlag reist hjem uten OL-medalje i bagasjen. Det skjedde i Salt Lake City i 2002.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM kunstløp: Friløp, par
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par