Endelig lykkes Ulsrud og co.

De har prøvd og prøvd, men har tapt på oppløpssiden hver gang. Lørdag lykkes endelig Norges curlingherrer med å kapre sitt første, internasjonale gull.

CURLING/

Skip Thomas Ulsrud i dyp konsentrasjon i EM-finalen.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

- Det føles så vakkert, vi har vært i mange finaler siste årene, det er bare så deilig å endelig klare det, sier Thomas Ulsrud etter seieren.

De danske ungguttene ble for lette i EM-finalen i Champery, Sveits. Norge var storfavoritter, men lenge var det stillingskrig på isen.

Les også: Slik var finalen - omgang for omgang!

Les videre under videovinduet!

Video Curling: Se den siste steinen i Em-finalen

Her setter Ulsrud siste stein, som sikret norsk EM-gull i curling.

Curlingfest

Så – i den 7. omgangen – tok Norge kveldens første topoenger og gikk opp til 4-2-ledelse. Danskene klarte aldri å komme a jour igjen – og det første gullet for ”klovnebuksene” er en realitet. Norge vant til slutt 5-3 - etter at Torger Nergård kostet danskenes siste stein for kvelden ut av boet i 10. omgang. Ulsrud hadde da bare å sette sin siste stein rett i boet med fri bane, noe han klarte med glans.

- Nå skåles det i champagne her, så det blir nok et lite glass før vi tar kvelden, sier Torger Nergård til NRK.

Skip Ulsrud sier det litt mer rett ut:

- I natt skal vi feire stort, vi ville feiret stort med sølv også. Men med gull blir det ekstra feiring.

 • Send dine gratulasjoner til curliggutta nederst!

Les videre under bildet!

curling gull

Her har Ulsrud og co. endelig fått gullet rundt halsen.

Dermed fikk curlinglegenden Pål Trulsen rett, da han overfor NRK uttalte at det var trygt å sette penger på norsk finaleseier i EM.

På tide med gull

Laget har vært i mange finaler de siste årene, men gullet altså har latt vente på seg. Med Ulsrud som skip hadde Norge tre sølv og fem bronser i OL- , VM- og EM-sammenheng før lørdagens finale. Laget består av Christoffer Svae, Håvard Vad Petersson, Torger Nergård og skip Thomas Ulsrud.

- Dette var veldig gøy. Vi har mange sølvmedaljer, og det var på tide med gull nå, sier Nergård til NRK.

- Hvordan var det å gå til denne finalen som store favoritter?

- Vi følte det ikke slik, egentlig. Vi har egentlig spilt ganske dårlig så langt i EM, og har hele tiden følt vi har mer å gå på. Også i dag startet vi ganske rustent, men etter de to-tre første omgangene spilte hele laget bra, sier Nergård.

Siste nytt

 • Dumoulin hoppar av Vueltaen

  Tom Dumoulin var blant dei store favorittane i Vuelta a Espana. No kastar nederlendaren inn handkleet, står av rittet og avsluttar sykkelsesongen.

  Det stadfestar laget til nederlendaren, Jumbo-Visma, onsdag.

  Sju etappar er sykla i det som er årets siste store etapperitt. For Dumoulin har Vueltaen vorte eit gedigent vonbrot. 53.-plass, nesten 43 minutt bak samanlagt-leiar Richard Carapaz, var fasiten etter etappen på tysdag.

  Tom Dumoulin
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Utsetter EM-kvalifiseringskamp

  Som følge av virussituasjonen kommer ikke Latvia til Norge for å møte Sander Sagosen i den første kampen i EM-kvalifiseringen 4. november.

  Det europeiske håndballforbundet (EHF) har besluttet å utsette kampen på ubestemt tid, opplyser Norges Håndballforbund.

  Åpningskampen i EM-kvalifiseringen mot Latvia skulle vært spilt i Nadderud Arena onsdag 4. november.

  Sagosen
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Barcelona sa ja til superliga

  Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sa måndag ja til tilbodet om å spele i ein ny superliga. Det opplyste klubbpresidenten i går, sasmtundes som han trekte seg frå jobben.

  I førre veke blei det kjent at det er planer om ein ny europeisk superliga med 18 klubbar frå dei største fotballnasjonane. Det er dei amerikanske eigarane av Liverpool og Manchester United som skal vere dei største pådrivarane, og FIFA skal også vere positiv.

  Ryktet om slike planer har dukka opp med ujamne mellomrom i mange år. Men Barcelonas offisielle ja blir betrakta som ei bombe, ifølgje danske Ekstrabladet.

  Superligaen kan kome til å starte allereie i 2022. Kampane skal gå parallelt med dei heimlege ligaene, men vil vere eit stort trugsmål mot meisterliga og europaliga, ifølgje opplysningar i Sky Sports.

  Bartomeu opplyste også at Barcelona støttar FIFAs forslag om utvida klubb-VM med 24 lag kvart fjerde år.

Sendeplan

Kl. Program Kanal