Norge stengte buret og slo Slovenia

Etter 740 dager uten hjemmekamp sendte de norske håndballjentene Slovenia i kne med 29-17 foran egne fans.

– Det var utrolig deilig å spille hjemmekamp igjen foran nesten full hall, sier Emilie Hegh Arntzen til NRK.

Norge hadde ingen problemer med å vinne kampen overlegent. Keeper Silje Solberg spilte en meget god førsteomgang på vei mot norsk 14-9-ledelse ved pause.

Katrine Lunde fulgte opp da hun fikk sjansen fra start av 2.-omgangen. Norge forsvant raskt helt unna slovenernes radar. Det sto 21-11 etter 43 minutter.

– Vi spiller til tider veldig bra, også svinger det selvfølgelig litt. Det nye som står sammen og det er lenge siden vi har stått sammen, men det er en godkjent kamp, sier Arntzen.

VM i Spania er lagets neste store mål etter OL-bronse i Tokyo i august. På vei dit skal Norge bare spille ytterligere fire kamper. En av disse kommer mot Slovenia i Ljubljana søndag. De tre andre spilles i Bergen i november.

 EHF EURO Cup Nadderud Arena
Foto: Vidar Ruud / NTB

Siste nytt

 • Hylgråt i teltet etter kuldesjokk

  Gyda Westvold Hansen var beste kombinertkvinne på Lillehammer fredag. Mari Leinan Lund ledet første del av langrennsrennet, men i andre halvdel tok Hansen brodden på Lund og så seg aldri tilbake.

  – Jeg gikk hardt ut. Da var det bare å gi alt. Det var moro som alltid, men det var kaldt. Jeg hylgråt i teltet i sted for å få tilbake varmen. Neste gang må jeg ha på meg varmere votter, sier Hansen etter seieren.

  Hun avslører at hun fikk hjelp før hoppdelen, for å få tilbake selvtilliten i bakken.

  – Jeg har trøblet en del i bakken og var usikker, men så fikk jeg en telefon fra lillebror som sa jeg måtte gjøre som jeg pleier å gjøre. Det var nok til at jeg senket skuldrene, sier Gyda Westvold Hansen.

  Dermed sikret Leinan Lund og Hansen dobbelt norsk i det som var det første kombinertrennet i verdenscupen på norsk jord.

  Gyda Westvold Hansen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sikret karrierens første pallplass

  Maja Dahlqvist var fullstendig overlegen i langrennssprinten i fri teknikk på Lillehammer fredag, men den aller største gleden var Tiril Udnes Weng som tok karrierens første pallplass. Amerikanske Jessica Diggins ble nummer to.

  – Det var utrolig gøy og en lettelse. Det har ikke vært en flytsttart på sesongen akkurat, med tanntrekking og alt som er. Nå er vi i gang.

  – Hvordan var dette?

  – Jeg begynner å bli gammel, og begynt å tvile på om dette er noe jeg får til. Jeg tror ikke jeg skjønner det helt. Jeg tror Lotta er mer glad enn meg, faktisk. Jeg må la det synke litt inn, sier Tiril Udnes Weng.

  Dermed har hun i praksis sikret plass på sprinten i OL i Beijing, mener ekspertene.

  – Hun har tatt det siste steget og det gir selvtillit, sier Fredrik Aukland.

 • Ingen restriksjoner for Glimt

  Bodø kommune innfører ingen lokale tiltak nå til tross for stigende smittetrend. Det betyr at søndagens kamp mellom Bodø/Glimt og Brann går for fulle tribuner. Ordfører Ida Pinnerød understreker på generelt grunnlag at de anbefaler munnbind på steder det er vanskelig å holde avstand.

  Sondre Brunstad Fet feirer mot CSKA Sofia glimt
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal