NRK Meny
Normal

– Vi skal spille hver kamp som om det gjelder livet

Etter nervepirrende sluttminutter kunne Norge juble for en sterk 3-2 seier over Sveits. Landslagssjefen mener fem poeng kan være nok for kvartfinaleplass.

Video e2b598d7-e161-4c2d-aeaf-ab582537baf5.jpg

Det var nervepirrende sluttminutter da Norge slo Sveits. (Bilder fra Viasat)

– Det er helt utrolig. Nå har vi fem poeng og er helt i toppen. Det er kjempeinnsats over hele linja. Jeg synes vi kontrollerer bra hele veien, men de trykker på og har sjanser. De scorer i overtall og da blir det litt press på oss når vi bare har ett mål å gå på, sier landslagssjef Roy Johansen til Viasat etter kampen.

De fem poengene Norge har etter kveldens kamp kan holde til kvartfinaleplass, mener Johansen.

– Det er mange teorier, men det kan være nok med fem poeng for en kvartfinaleplass. Hvis Sveits taper mot USA og Sverige kan det gå veien. Vi skal spille hver kamp som om det gjelder livet, sier han.

De andre lagene i Norges mellomspillgruppe møtes i morgen. Norge møter Canada på lørdag, mens Frankrike venter på mandag.

– En rå prestasjon av laget

ISHOCKEY-VM 2011

Landslagssjef Roy Johansen tror fem poeng kan holde til kvartfinale.

Foto: Sandberg, Fredrik / Scanpix

– Dette er en utrolig sterk prestasjon. Vi er slitne etter en tøff kamp i går, og møter et sveitsisk lag som har tatt steget opp i verdenstoppen. Dette er en rå prestasjon av laget, sier sporssjef på det norske landslaget Petter Salsten til NRK.

Det norske ishockeylandslaget tok et viktig steg mot VM-kvartfinale etter 3-2 seieren over Sveits.

– Vi har to kamper igjen, men dette er utrolig bra. Trenere, støtteapparat og spillere har gjort en utrolig prestasjon. Det har vært fullt fokus fra dag en. Laget har en holdning og en offervilje for hverandre som er helt beundringsverdig, sier Saltsen.

To mål i første periode

Norge fikk en strålende åpning på kampen, og kom til flere avslutninger enn Sveits i åpningsminuttene.

Etter ni minutter fyrte Jonas Holøs av et knallskudd for Norge. Pucken gikk via en sveitsisk spiller og i nettet bak Tobias Stephan. 1-0 til Norge.

NRK.no fulgte kampen

Sveits største sjanse i første periode ble beæret Kvein Lotscher etter en stygg feilpasning fra Anders Fredriksen. En god Lars Haugen sørget for at det fortsatt stod 1-0 til Norge.

Da 45 sekunder gjenstod av den første perioden fikk Norge muligheten i overtall. Norge brukte tiden godt, og fem sekunder før første hvile klinte Jonas Holøs til fra blålinja.

Per-Åge Skrøder dekket sveitsiske Stephan, og da pucken datt ned bak keeperen, var Skrøder først på og fikk sendt den i mål. 2-0 til Norge.

Sveitsisk redusering

Etter første pause var det Sveits som tok kommandoen. Tross noen store muligheter slet Norge med å komme ut av egen sone, og det ble travelt for Haugen.

Norges sisteskanse vartet opp med flere gode redninger, men ni minutter ut i andre periode måtte han gi tapt.

Thibaut Monnet skjøt på direkten da pasningen kom fra Julien Sprunger, og Haugen var sjanseløs da pucken smalt i mål. Sveits reduserte til 2-1.

Nervepirrende sluttminutter

Sveits åpnet med en kjempesjanse i tredje periode, men det var Norge som skulle få uttelling først.

Marius Holtet vant pucken for Norge og fintet seg frem til et skudd. Returen satte Kristian Forsberg i mål og Norge var igjen oppe i en tomålsledelse.

– Det var åpent mål og bare dytte den inn. Vi skal vinne de to neste kampene, så får vi se hvordan det går etter det. Canada er et bra lag, de vil kanskje ikke undervudere oss nå, men vi skal gå ut og gjøre vårt,sier Forsberg til Viasat etter kampen.

Sveits presset på for en ny scoring, og med godt skudd ble Diaz reduserte Sveits til 3-2.

For de som holdt med Norge ble siste del av tredje periode ulidelig lang, og Sveits jaget et utligningsmål. De kom til flere store muligheter, men gode redninger av Haugen og iherdig innsats fra utespillerne sørget for at Norge holdt ledelsen hele veien inn.

– Vi spiller tett i midten og er flinke foran Lars. Han tar førte skuddet og vi plukker returen, da går det som regel bra, sier Ole-Kristian Tollefsen til Viasat etter kampen.

Siste nytt

 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp
 • Warholms fjerde kongepokal

  Karsten Warholm ble søndag tildelt sin fjerde strake kongepokal. 22-åringen ble dobbelt NM-mester på Byrkjelo. – Dette er helt fantastisk, sier Warholm. Spydkasteren Sigrid Borge fikk kongepokalen for kvinner. Hun ble også norgesmester på lørdag.

  Friidrett, NM i Byrkjelo 2018.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Stjernen vant Toppidrettsveka

  Andreas Stjernen falt i åpningsrennet, men to strake rennseirer sikret Sprova-hopperen sammenlagtseieren i Toppidrettsveka. Stjernen vant rennene i Granåsen både lørdag og søndag. For første gang var hopp en del av Toppidrettsveka.

  Andreas Stjernen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo
NM-veka: Kajakkpolo
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka
4-4-2 Radiosporten