NRK Meny
Normal

Ni nordmenn klare for VM

Ni utøvere har klart kravet til å komme med i VM i friidrett i Berlin midt i august.

Andreas Thorkildsen
Foto: Thomas Kienzle / AP

Andreas Thorkildsen topper selvsagt listen, men det begynner å bli større bredde blant norske friidrettsutøvere.

Les også: jays fikk bare se på de beste

Christina Vukicevic

Christina Vukicevic

Foto: Eriksen, Per-Kristian / SCANPIX

Samboer Christina Vukicevic er klar etter å ha løpt korthekken på 12,74 sekunder og satt norsk rekord. Også sprinterne Jaysuma Saidy Ndure og Ezinne Okparaebo er klare for VM.

Det er også maratonløperen Kirsten Melkevik Otterbu sammen med kappgjengerne Kjersti Tysse Platzer, Erik Tysse og Trond Nymark.

Sportssjefen burde være fornøyd

For sportssjef Ronny Nilsen i Norges Fri-idrettsforbund må det være gledelig å se at så mange norske friidrettsutøvere har markert seg kjempegodt i innledningen av en VM-sesong som så vidt er kommet i gang.

I tillegg til de ni som er kvalifisert for VM i Berlin, kan Nilsen notere seg at 11 utøvere har klart kravet til U23-EM, 14 har vært under kravene til U20-EM, mens åtte utøvere er klare for U18-VM.

- Jo, det er tegn som tyder på at det virkelig blomstrer i norsk
friidrett, melder friidrett.no.

Siste nytt

 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

 • Nye pallplassar på lagsprinten

  Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal