NFF reagerer på trussel fra Qatar

Josimar er blitt truet med søksmål av neste års VM-arrangører i Qatar. Norges Fotballforbund forsvarer magasinet og vil ta saken videre i Fifa-systemet.

Det var i helgen at Josimar fikk et brev fra det norske advokatbyrået Simonsen Vogt Wiig på vegne av den lokale VM-komiteen i Qatar. Der ble magasinet bedt om å fjerne en kritisk artikkel fra sine nettsider.

Samtidig kom det varsel om mulige rettslige skritt hvis anmodningen ikke ble fulgt. Josimar står på sitt, og mandag opplyste de selv om søksmålstrusselen i sosiale medier.

NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt har hatt et anstrengt forhold til Josimar, men i dette tilfellet står han på parti med fotballbladet.

– Jeg kan ikke se at Josimar har gjort noe galt her. Jeg har lest saken, og det er en god kritisk journalistisk sak mot Qatar. I mine øyne er det ikke noe kritikkverdig her, sier Bjerketvedt til TV 2.

Han vil raskt ta opp saken gjennom fotballens egne kanaler.

Simonsen Vogt Wiik har ikke ønsket å uttale seg om oppdraget de utfører på vegne av de qatarske VM-arrangørene.

– Jeg har ingen kommentar til den pågående saken, sier advokat Ørjan Salvesen Haukaas til TV 2. (NTB)

Norges Fotballforbund med pressekonferanse
Foto: Terje Pedersen / NTB

Sportsnyheter

Pique

Barcelona blir latterleggjort etter meisterliga-exit: – Trist å sjå

Det spanske laget skal ikkje spele sluttspel i Meisterligaen for første gong på 17 år. Det blei rått parti mot Bayern München, som har vore fullstendig overlegne i gruppespelet.

Siste nytt

 • Chelsea stanget mot Juventus

  Guro Reiten og resten av Chelsea stanget og stanget mot Juventus onsdag kveld. Vertene fra London hadde en haug med sjanser, men de maktet ikke å overliste Juventus-keeper Pauline Peyraud Magnin. Dermed endte kampen 0-0, og spenningen i gruppa lever.

  Mesterliga, Chelsea, Guro Reiten
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • United rotet vekk seieren

  En perle signert Mason Greenwood gjorde at et svært reservepreget Manchester United tok ledelsen tidlig i mesterligakampen mot Young Boys onsdag kveld.

  Gjestene svarte imidlertid rett før hvilen, da Fabian Rieder limte ballen i vinkelen. Kampen endte 1-1. Det betyr exit for Young Boys, som måtte vinne for å ha mulighet til å avansere, men hjemmelaget fra Manchester var allerede klare for utslagsrundene.

  Hvem som slår følge med dem, blir avklart først torsdag, da snøkaos i Italia satte en foreløpig stopper for gruppens skjebnekamp.

 • Tottenham-kamp utsatt etter utbrudd

  Torsdagens serieligakamp mellom Tottenham og Rennes er utsatt på grunn av et koronautbrudd i London-laget. Det bekrefter klubben selv.

  – Vi har dialog med UEFA, og vi kommer med flere oppdateringer etter hvert, lyder meldingen.

  Tottenham Stadium
  Foto: TONY OBRIEN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal