Hopp til innhold

Utestengt etter nazihilsen - ønskes velkommen til Serie B-klubb

Giorgos Katidis (20) sjokkerte Fotball-Europa og ble utestengt fra gresk fotball etter nazihilsen. Nå er han nær en overgang til italiensk fotball.

Katidis1

Greske Giorgos Katidis er nær en overgang til italienske Novara. Klubbledelsen ønsker ham velkommen.

Foto: STR / Afp

– Vi vil gi ham en sjanse, sier Massimo De Salvo i ledelsen til den italienske klubben Novara.

Katidis2

Katidis ble utestengt fra gresk fotball etter denne hilsenen.

Foto: ICON / Reuters

De Salvo uttaler på klubbens hjemmeside at klubben ønsker midtbanespilleren.

– Vi er nær en overgang, sier klubbsjefen.

Tok avstand

Katidis er tidligere gresk juniorlandslagsspiller og ble i mars utestengt fra gresk fotball etter at han feiret en scoring med en såkalt nazihilsen.

Han hadde akkurat scoret det avgjørende 2-1-målet for AEK Aten mot Veria da han startet feiringen som ble en snakkis i hele Fotball-Europa.

Katidis dro av seg trøya, løp mot publikum og hevet sin høyre arm.

Etterpå beklaget han.

– Jeg er ikke rasist på noen måte og jeg avskyr fascismen. Jeg ville aldri ha gjort det om jeg visste at det betydde noe, uttalte han etter kampen.

– Har innsett alvoret

Feiringen skapte store reaksjoner og det greske fotballforbundet utestengte ham fra landslagsspill på livstid.

Senere fikk ikke Katidis fortsette i klubben AEK Aten - men nå melder den italienske Serie B-klubben Novara sin interesse. Novara ligger nordvest i Italia, vest for Milano.

Katidis3

Katidis er tidligere kaptein på U21-landslaget til Hellas.

Foto: Jarek Joepera / Afp

– Vi har møtt en gutt som ikke forstod hva han gjorde, men som nå har innsett alvoret i handlingen. Vi vil derfor gi ham en andre sjanse. Politikk har aldri betydd mer enn fotball, sier De Salvo.

Katidis har tidligere representert Hellas på U17, U19 og U21-nivå Han var i tillegg kaptein på U21-laget.

Fikk støtte

Etter episoden på den kontroversielle feiringen, fikk han støtteerklæringer fra treneren.

– Han er en unggutt som ikke har noe politisk ståsted. Han har trolig sett en sånn hilsen på internett eller et annet sted og gjorde det uten å vite hva det betyr, sa AEK- trener Ewald Lienen ifølge Daily Mail.

– Jeg er hundre prosent sikker på at Giorgos ikke visste hva han gjorde. Han gråt i garderoben da han så reaksjonene, sa den tyske treneren.

Siste nytt

 • Kaptein Mbappé herjet

  Kylian Mbappé feiret sin første kamp som kaptein for Frankrike med to mål da Nederland ble knust 4-0 i den første kampen i EM-kvalifiseringen i fotball.

  Mbappé scoret vertenes tredje mål allerede etter 20 minutter. Da hadde Antoine Griezmann og Dayot Upamecano sørget for 2-0-ledelse etter åtte minutter. Med tre minutter igjen av ordinær tid fintet Mbappé ut to Nederland-forsvarere før han hamret ballen i hjørnet.

  Paris Saint-Germain-stjernen ble nylig valgt ut som landslagets nye kaptein etter at keeper Hugo Lloris ga seg.

  Nederland slet stort og greide aldri å sette det franske forsvaret på nevneverdige prøver. På overtid fikk de straffe, men Memphis Depay ble stoppet av Mike Maignan. (NTB)

  France Netherlands Euro 2024 Soccer
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Lukaku-hattrick da Belgia slo Sverige

  Romelu Lukaku scoret alle målene da Belgia fikk en kjempeåpning i EM-kvalifiseringen i fotball med 3-0-seier over Sverige på bortebane fredag.

  Dermed fikk Domenico Tedesco en strålende debut som Belgia-trener. Tysk-italieneren tok over for Roberto Martínez, som ikke forlenget sin kontrakt etter et skuffende VM i fjor. Martinez trener nå det portugisiske landslaget.

  Lukaku stusset først inn 1-0 like før pause, før han tidlig i 2. omgang doblet ledelsen da ballen gikk via standfoten hans og i nettet. Begge gangene hadde Dodi Lukebakio målgivende pasning. Lukebakio var svært aktiv og god for Belgia fram til han ble byttet ut etter en times spill.

  Med ti minutter igjen fullbyrdet Lukaku hattricket etter å ha blitt spilt fri foran åpent mål. Spissen ble byttet ut like etterpå.

  Sverige slet med å komme à jour med Belgia i banespillet og skapte ikke de største sjansene. Til slutt ble det en komfortabel kvalifiseringsåpning for Belgia og Lukaku.

  Zlatan Ibrahimovic fikk spille de siste 20 minuttene mot Belgia. Veteranspissen har nylig kommet tilbake fra en kneskade og ble som 41-åring tidenes eldste til å spille i en EM-kvalifisering i fotball. (NTB)

  Romelu Lukaku
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Norge rett til semifinale i curling-VM

  Norges curlingkvinner slo Tyskland 6-3 og tok seg med det direkte til semifinalen i VM i svenske Sandviken.

  Med norsk seier, samt at Sverige tapte for Danmark, tok skip Marianne Rørvik og hennes lag den siste semifinaleplassen bak gullfavoritt Sveits.

  Norge hadde overtaket i store deler av kampen mot Tyskland og vant til slutt 6-3. VM-vert Sverige måtte tåle 4-9-tap for Danmark, og dermed kunne det norske laget juble for avansement til semifinale.

  Det norske laget består av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye.

  Etter to poengløse omganger tok Norge to poeng i den tredje omgangen. Tyskland tok ett i den femte, men Norge ledet 3-1 etter seks av ti omganger.

  Etter åttende omgang hadde det norske laget økt ledelsen til 5-2, og kampen var langt på vei avgjort.

  De to beste etter grunnspillet gikk rett semifinale. Lag tre møter lag seks, mens lag fire møter lag fem i kampen om de to siste semifinaleplassene. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste