Skuffet Brann-trener etter tap mot marerittmotstander: – Historien gjentok seg

MJØNDALEN/OSLO (NRK): Brann har ikke slått Mjøndalen på 14 forsøk på bortebane siden 1975. Søndag gikk bergenserne på nok et tap i Buskerud.

Eliteserien fotball menn 2019, Mjøndalen-Brann.

SLÅTT IGJEN: Branns statistikk mot Mjøndalen er ikke særlig oppløftende.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er litt godt at statistikken opprettholdes, jeg må innrømme det, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til NRK etter kampen.

1975 er året hvor Brann sist slo Mjøndalen på bortebane. Søndag gikk det heller ikke for bergenserne. Bruntrøyene slo Brann 2–1 etter skåringer av Stian Semb Aasmundsen og Vetle Dragsnes. Daouda Bamba skåret for Brann.

– Det var en kjempedeilig seier. Vi trengte den, sier matchvinner Vetle Dragsnes til NRK.

– Vi vinner fortjent etter min mening. Vi trenger å vinne fotballkamper iblant for å hoppe litt på tabellen, sier Vegard Hansen.

– Vi fortjener ikke poeng

Seieren sørget for tre viktige Mjøndalen-poeng i bunnstriden av Eliteserien.

1975 er for øvrig samme året som klassikerfilmen Flåklypa Grand Prix hadde premiere på norske kinoer.

Eliteserien fotball menn 2019, Mjøndalen-Brann 2-1.

SKUFFET: Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Brann har ikke slått Mjøndalen siden 1992. De siste seks årene har lagene møttes seks ganger. Fire av kampene har gitt MIF-triumf, mens to har endt uavgjort.

På 14 forsøk i Mjøndalen har Brann vunnet en gang. De 13 andre kampene har endt med seks uavgjort og syv tap.

– Det er surt å tape uansett, men det er vanskelig for oss her nede, tydeligvis. Vi fortjener ikke poeng i dag, sier en skuffet Brann-trener Lars Arne Nilsen etter kampen.

Rykket ned etter Mjøndalen-tap

Mjøndalen har blitt en marerittmotstander for Brann. I 2014 slo Mjøndalen Brann over to kamper i kvalifiseringen om eliteserieplass. Det sørget for at Mjøndalen rykket opp til eliteserien, mens Brann måtte ta den tunge veien ned i 1. divisjon.

I 2017 slo Buskerud-klubben Brann 1–0 på hjemmebane i cupen.

– Det har ikke vært spilt altfor mange kamper mellom lagene. Vi har vel ikke spilt mot de hvert år i 44 år heller. Men det er klart at de har ødelagt litt for oss, og vi har slitt mot de. Historien gjentok seg i dag, sier Nilsen.

Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth tror statistikken skyldes tilfeldigheter.

– Det sitter kanskje litt i bakhodet med de dårlige opplevelsene, men det er nok noen tilfeldigheter og, påpeker han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Signerte milliardkontrakt

  Patrick Mahomes har skrevet under på en 10 år lang kontraktsforlengelse med Kansas City Chiefs. Avtalen er den største som er inngått i idrettshistorien.

  Quarterbacken var den store stjerna da Kansas City Chiefs vant sin første Super Bowl siden 1970 i februar. Fram til kontraktsslutt i 2031 kan Mahomes tjene opptil 503 millioner dollar, over 4,7 milliarder kroner, og er garantert over 4 milliarder i løpet av kontraktsperioden.

  Den tidligere rekorden ble holdt av baseballspiller Mike Trout som signerte en kontrakt verdt 425 millioner dollar i 2019.

  Til sammenligning tjener Cristiano Ronaldo 1,2 milliarder kroner på sin fireårskontrakt med Juventus fram til 2022 .Den største kontrakten fotballhistorien til nå signerte Gareth Bale da han skrev under en 6-årskontrakt med Real Madrid verdt 146 millioner dollar i 2013.

  Super Bowl LIV - San Francisco 49ers v Kansas City Chiefs
  Foto: Andy Lyons / AFP
 • MLS-klubb trekker seg

  Major League Soccer (MLS) gjør comeback 9. juli etter viruspausen med en turnering for alle 26 klubber.

  Men ikke alle kommer til å delta. FC Dallas har nemlig valgt å trekke laget sitt ettersom flere i klubben har testet positivt for koronaviruset.

  Ronny Deila er trener i New Yorke City, mens Adama Diomandé (LAFC), Ola Kamara (DC United) og Jakob Glesnes (Philadelphia Union) alle spiller i den amerikanske ligaen.

  MLS
  Foto: JEWEL SAMAD
 • Amper stemning mellom Spurs-duo

  I Tottenhams 1-0-seier over Everton stjal Hugo Lloris og Son Heung-min overskriftene med en amper uenighet på vei inn til pause.

  Tottenham-kaptein Lloris var rasende på lagkameraten sin og dyttet til ham, noe som fikk Son til å reagere. Flere av Tottenham-spillerne fikk skilt kamphanene før situasjonen utviklet seg ytterligere.

  Årsaken er foreløpig ukjent, men TV-bildene kan tyde på at keeperen var misfornøyd med at Son ikke løp tilbake på en Everton-kontring. (NTB)

  GSbzKGIZsBc
  Foto: ADAM DAVY

Sendeplan

Kl. Program Kanal