Hopp til innhold

Skuffet Brann-trener etter tap mot marerittmotstander: – Historien gjentok seg

MJØNDALEN/OSLO (NRK): Brann har ikke slått Mjøndalen på 14 forsøk på bortebane siden 1975. Søndag gikk bergenserne på nok et tap i Buskerud.

Eliteserien fotball menn 2019, Mjøndalen-Brann.

SLÅTT IGJEN: Branns statistikk mot Mjøndalen er ikke særlig oppløftende.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er litt godt at statistikken opprettholdes, jeg må innrømme det, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til NRK etter kampen.

1975 er året hvor Brann sist slo Mjøndalen på bortebane. Søndag gikk det heller ikke for bergenserne. Bruntrøyene slo Brann 2–1 etter skåringer av Stian Semb Aasmundsen og Vetle Dragsnes. Daouda Bamba skåret for Brann.

– Det var en kjempedeilig seier. Vi trengte den, sier matchvinner Vetle Dragsnes til NRK.

– Vi vinner fortjent etter min mening. Vi trenger å vinne fotballkamper iblant for å hoppe litt på tabellen, sier Vegard Hansen.

– Vi fortjener ikke poeng

Seieren sørget for tre viktige Mjøndalen-poeng i bunnstriden av Eliteserien.

1975 er for øvrig samme året som klassikerfilmen Flåklypa Grand Prix hadde premiere på norske kinoer.

Eliteserien fotball menn 2019, Mjøndalen-Brann 2-1.

SKUFFET: Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Brann har ikke slått Mjøndalen siden 1992. De siste seks årene har lagene møttes seks ganger. Fire av kampene har gitt MIF-triumf, mens to har endt uavgjort.

På 14 forsøk i Mjøndalen har Brann vunnet en gang. De 13 andre kampene har endt med seks uavgjort og syv tap.

– Det er surt å tape uansett, men det er vanskelig for oss her nede, tydeligvis. Vi fortjener ikke poeng i dag, sier en skuffet Brann-trener Lars Arne Nilsen etter kampen.

Rykket ned etter Mjøndalen-tap

Mjøndalen har blitt en marerittmotstander for Brann. I 2014 slo Mjøndalen Brann over to kamper i kvalifiseringen om eliteserieplass. Det sørget for at Mjøndalen rykket opp til eliteserien, mens Brann måtte ta den tunge veien ned i 1. divisjon.

I 2017 slo Buskerud-klubben Brann 1–0 på hjemmebane i cupen.

– Det har ikke vært spilt altfor mange kamper mellom lagene. Vi har vel ikke spilt mot de hvert år i 44 år heller. Men det er klart at de har ødelagt litt for oss, og vi har slitt mot de. Historien gjentok seg i dag, sier Nilsen.

Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth tror statistikken skyldes tilfeldigheter.

– Det sitter kanskje litt i bakhodet med de dårlige opplevelsene, men det er nok noen tilfeldigheter og, påpeker han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap

  Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse.

  Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden».

  Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall.

  Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene.

  Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen.

  – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia.

  – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Jean-Francois Badias / AP
 • Carlsen misset stor fordel i Norway Chess

  Magnus Carlsen hadde ikke helt dagen ved sjakkbrettet og ble nummer sju i lynsjakkturneringen som innledet Norway Chess.

  Carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. Det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen av Norway Chess, som starter tirsdag. De fem beste i lynsjakkturneringen får den fordelen.

  Carlsen åpnet med å spille remis mot nederlandske Anish Giri. Etter det fulgte to strake tap for Dommaraju Gukesh og Shakhriyar Mamedyarov, men han hentet seg godt inn med seier over både Nodirbek Abdusattorov, Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura.

  I etterkant røk han på tap for landsmann Aryan Tari, før han avsluttet med remis mot Wesley So og Alireza Firouzja. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Sjansesløsing da HamKam og Lillestrøm delte poengene

  Verken HamKam eller Lillestrøm fikk ballen i mål i mandagens eliteseriekamp på Briskeby. Hedmarkingene står uten seier på sine fem siste seriekamper.

  HamKam kom til mandagens hjemmekamp med fire strake serietap i bagasjen. Lillestrøm på sin side tapte nylig cupfinalen mot Brann. På Briskeby var det nok av sjanser, men ingen av lagene greide å sette ballen i nettmaskene. (NTB)

  Eliteserien 2023: HamKam - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste