Skuffet Brann-trener etter tap mot marerittmotstander: – Historien gjentok seg

MJØNDALEN/OSLO (NRK): Brann har ikke slått Mjøndalen på 14 forsøk på bortebane siden 1975. Søndag gikk bergenserne på nok et tap i Buskerud.

Eliteserien fotball menn 2019, Mjøndalen-Brann.

SLÅTT IGJEN: Branns statistikk mot Mjøndalen er ikke særlig oppløftende.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er litt godt at statistikken opprettholdes, jeg må innrømme det, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til NRK etter kampen.

1975 er året hvor Brann sist slo Mjøndalen på bortebane. Søndag gikk det heller ikke for bergenserne. Bruntrøyene slo Brann 2–1 etter skåringer av Stian Semb Aasmundsen og Vetle Dragsnes. Daouda Bamba skåret for Brann.

– Det var en kjempedeilig seier. Vi trengte den, sier matchvinner Vetle Dragsnes til NRK.

– Vi vinner fortjent etter min mening. Vi trenger å vinne fotballkamper iblant for å hoppe litt på tabellen, sier Vegard Hansen.

– Vi fortjener ikke poeng

Seieren sørget for tre viktige Mjøndalen-poeng i bunnstriden av Eliteserien.

1975 er for øvrig samme året som klassikerfilmen Flåklypa Grand Prix hadde premiere på norske kinoer.

Eliteserien fotball menn 2019, Mjøndalen-Brann 2-1.

SKUFFET: Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Brann har ikke slått Mjøndalen siden 1992. De siste seks årene har lagene møttes seks ganger. Fire av kampene har gitt MIF-triumf, mens to har endt uavgjort.

På 14 forsøk i Mjøndalen har Brann vunnet en gang. De 13 andre kampene har endt med seks uavgjort og syv tap.

– Det er surt å tape uansett, men det er vanskelig for oss her nede, tydeligvis. Vi fortjener ikke poeng i dag, sier en skuffet Brann-trener Lars Arne Nilsen etter kampen.

Rykket ned etter Mjøndalen-tap

Mjøndalen har blitt en marerittmotstander for Brann. I 2014 slo Mjøndalen Brann over to kamper i kvalifiseringen om eliteserieplass. Det sørget for at Mjøndalen rykket opp til eliteserien, mens Brann måtte ta den tunge veien ned i 1. divisjon.

I 2017 slo Buskerud-klubben Brann 1–0 på hjemmebane i cupen.

– Det har ikke vært spilt altfor mange kamper mellom lagene. Vi har vel ikke spilt mot de hvert år i 44 år heller. Men det er klart at de har ødelagt litt for oss, og vi har slitt mot de. Historien gjentok seg i dag, sier Nilsen.

Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth tror statistikken skyldes tilfeldigheter.

– Det sitter kanskje litt i bakhodet med de dårlige opplevelsene, men det er nok noen tilfeldigheter og, påpeker han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  De gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • VM-sølv til Borch

  Kjetil Borch slo til med sølv, bak Italia, i verdensmesterskapet i kystroing i Portugal søndag. Medaljen kom i strandsprint, og øvelsen skal inn på OL-programmet i 2028.

  – Det er litt rart. Jeg hadde ingen ambisjoner da jeg kom hit og hadde ikke lagt inn så mye trening. Det er en ny konkurranseform, en avart av roing, så det er kult å kunne gjøre det nokså bra på første forsøk, sier han til NRK.

  Borch fortalte nylig at han var lei roing etter OL, og la på seg 10 kilo siden sølvet i Tokyo.

  – Fett er fart. Jeg har jo gått opp en del og trent i snitt én økt i uka, så jeg er ikke i sykt god form. Men det er en kort konkurranse, så kravet til aerob kapasitet er ikke like stort, sier han.

  Kjetil Borch
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ruud og Europa jublet for seier

  Casper Ruud og hans Europa-lagkamerater kunne søndag juble for seier over verdenslaget i Laver Cup i tennis allerede etter søndagens første kamp.

  Andrej Rublev og Alexander Zverev vant doublekampen mot Reilly Opelka og Denis Shapovalov og sørget for åttende Europa-seier på ni kamper så langt. Dermed ble de tre gjenstående singlekampene avlyst fordi de var uten betydning.

  I stedet avvikles en siste doublekamp der Casper Ruud og Daniil Medvedev skal møte Felix Auger-Aliassime og Diego Schwartzman. Det blir i praksis en oppvisningskamp.

  Ruud imponerte da han fredag spilte turneringens åpningskamp og slo Opelka i strake sett (NTB).

  Ruud og Borg
  Foto: CLIVE BRUNSKILL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal