Pedersen raste mot Gauseth etter kampslutt: – Flyr noen på kapteinen din, så skal du ta tak

DRAMMEN (NRK): I ren frustrasjon etter å ha tapt 3-2 for erkerival Mjøndalen, gikk Strømsgodsets Marcus Pedersen rett bort til Christian Gauseth for å fortelle ham at han ikke likte oppførselen hans idet dommeren blåste av kampen.

Godset

KRANGLING ETTER KAMPSLUTT: Mjøndalen og Strømsgodset-spillere var forbannet etter at dommeren hadde blåst av oppgjøret de to lagene imellom.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

For omtrent idet sluttsignalet gikk og Mjøndalen hadde tatt årets første trepoenger i Eliteserien, valgte Gauseth å trykke til i en duell med Godset-kaptein Jakob Glesnes.

«Bøser meg opp»

Hendelsen førte til tumulter mellom flere av spillerne på banen. Spesielt Marcus Pedersen reagerte og ble hissig. Han gikk bort til Gauseth og tok tak i ham for å fortelle ham noen alvorsord.

– Det er ikke frustrasjon dét. Men flyr noen på kapteien din, så skal du ta tak, kommenterer Pedersen selv overfor TV-kanalen MAX.

– Jeg har ikke sett bildene på slutten. Men det er sånn det skal være. Det er en duell mellom meg og Glesnes. Jeg dytter og «bøser» meg (tøffer meg) litt opp. Og så kommer Marcus som «fredsmegler» på slutten der. Det er helt greit, sier Gauseth til samme kanal. Han fikk for øvrig gult kort etter hendelsen.

Saken fortsetter under bildet.

Glede og irritasjon

KOKTE ETTER KAMPSLUTT: Her løper Marcus Pedersen (ytterst til venstre) mot Gauseth like etter kampslutt for å gi klar beskjed om at han ikke likte oppførselen hans.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Glesnes sier til NRK at han selv tente på alle plugger etter duellen, som ble oppfattet som unødvendig. Han legger til at han heldigvis klarte å holde seg rolig slik at han ikke fikk rødt kort. Om kampen sier Glesnes følgende:

– Å tape mot Mjøndalen skal ikke være mulig...

– Noe av det verste jeg har vært med på

For gjestene stod med null poeng på to kamper før fredagens oppgjør. Godset hadde på sin side seier mot Haugesund hjemme og et sterkt bortepoeng mot Brann sist runde. Det var ikke tvil om hvem som var favoritter før kampstart.

– Dette er blytungt. Dette er noe av det verste jeg har vært med på. Vi spiller en håpløs førsteomgang hvor vi ikke henger sammen, verken offensivt eller defensivt. Så prøver vi å ta tak i pausen og hever oss. Men kampen sett under etter er altfor dårlig, sier trener Bjørn «BP» Petter Ingebretsen.

Saken fortsetter under bildet.

Beklaget

BEKLAGET: Godset-spiller Amahl Pellegrino var borte hos hjemmefansen for å takke for støtten og beklage tapet mot Mjøndalen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Når NRK påpeker at det kunne se «planløst og energiløst ut», sier Godset-sjefen at det blir en riktig beskrivelse.

– De ordene kan du bruke med god samvittighet. De så ikke ut som om vi var til stede og ikke ville spille fotball, melder Ingebretsen svært skuffet.

– Dette er det største

I Mjøndalen var naturligvis stemningen svært godt. Gauseth var stolt over lagkameratene og var glad for å gi tre poeng i gave til lagets supportere. På spørsmål om laget kunne gå til kampen med lavere skuldre enn motstandere, svarer han slik:

– Jeg tror ikke det. Vi har tapt to kamper, vi, før dette. Vi ønsket å komme oss i gang. Vi var trygge på hva vi skulle gjøre. Planen utfører vi med glans i første omgang og i andre omgang er jeg ikke fornøyd. Men første er veldig bra, sier Mjøndalen-spilleren.

Trener Vegard Hansen mener seieren på Marienlyst var noe av det største han og Mjøndalen har opplevd.

– Å reise fra lille Mjøndalen inn til byen, slå Godset i en seriekamp på øverste nivå, på deres hjemmebane, kanskje cupfinalen kunne målt seg, men dette er det største, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Glede

GLEDE: Mjøndalens Joackim Olsen Solberg (foran) tok med seg lagkompisene foran fansen - og for å ta bilder etter at tre poeng var sikret.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Forrykende omgang

«Ælv Classico», som oppgjøret mellom de to naboene er døpt, startet i et forrykende tempo. Kampen var ikke ti minutter gammel engang før den første ballen lå i nettet bak Godset-keeper Viljar Myhra, da Sondre Solholm Johansen nikket en presis corner i lengste hjørne.

Det tok ikke lang tid før Godset svarte. Igjen var det et hjørnespark som var foranledningen til målet. Lars-Christopher Vilsvik svingte ballen inn mot første stolpe. Midtstopper Lars Sætra stormet inn i feltet og satte ballen kontant i korthjørnet med pannebrasken.

Men i det 19. minutt svarte Mjøndalen igjen. Denne gangen var det Stian Semb Aasmundsen som hamret inn 2-1-scoringen på halv volley til ellevill jubel blant bortefansen.

Den ble ikke mindre fem minutter før pause. Da slo nemlig Joackim Olsen Solberg inn et perfekt innlegg mot Olivier Occéan. Den 37 år gamle spissveteranen var råsterk inne i vertenes boks og nikket ballen i Myhras høyre hjørne. 3-1 var et faktum og det så tungt ut for Godset å komme tilbake.

Enormt Godset-press

Selv om Mjøndalen som kom best i gang etter hvilen, tok hjemmelaget voldsomt over etter hvert.

For etter en drøy time spilte Vilsvik Kristoffer Tokstad gjennok på høyresiden. Han tittet opp og banket ballen inn i Mjøndalen-boksen. Klareringen var svak og ble plukket av Mustafa Abdellaoue. Han hadde ingen problemer med å sette inn reduseringen fra kort hold.

Saken fortsetter under bildet.

Håp

SKAPTE HÅP: Mustafa Abdellaoue reduserte til 3-2 og Godset-spillerne fikk tro på poeng.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Vertene presset voldsomt på for å sikre utligning. Nærmest var nettopp Abdellaoue. Fire minutter på overtid kunne han sikret Godset ett poeng. Men alene med keeper satte han ballen i krysstanga. Fortvilelsen var stor hos både spissen og på Godset-benken.

Noen minutter senere var kampen over.

Dermed tok Mjøndalen sesongens første trepoenger i Eliteserien - på erkerivalens grunn.

Siste nytt

 • Curling-EM: Ny seier til Norge

  Norge tok sin tredje seier i curling-EM da Sveits ble beseiret 9–4 i Helsingborg tirsdag formiddag. Det norske laget står nå med tre seirer og tre tap. Skip Thomas Ulsrud og hans lag ligger på delt femteplass i EM sammen med Tyskland.

  AFP_10O3Z4
  Foto: WANG ZHAO
 • Hareide med stikk til forbundet

  Åge Hareide skal lede Danmark i fotball-EM, men irriterer seg stadig over behandlingen han har fått av forbundet DBU.

  Etter mandagens 1-1-kamp mot Irland som sikret EM-billetten, måtte Hareide erkjenne at han ikke bare hadde gode følelser.

  – Det har vært mye støy i denne perioden med spillerstreik. Og i sommer kunne vi godt ha tenkt oss at det foregikk på en annen måte da Danmark valgte ny landslagssjef, sier Hareide, ifølge EkstraBladet, og fortsetter:

  – Vi har aldri fått en begrunnelse for hvorfor DBU har gjort det de har gjort. Det kunne vi ønsket oss, men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå.

  Hareide erstattes med Kasper Hjulmand.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • Medier: Spania-sjef fikk sparken

  Spanias fotballforbund skal ha valgt å hente tilbake Luis Enrique som landslagssjef etter at EM-kvalifiseringen ble avsluttet mandag kveld.

  Det skriver en rekke internasjonale medier, deriblant ESPN , The Guardian og den spanske storavisen Marca.

  Etter mandagens 5-0-seier over Romania skal landslagssjef Robert Moreno ha tatt et tårevått farvel med spillerne. Moreno var synlig lei seg og kom ikke på pressekonferanse etter kampen. Heller ikke spillerne ville uttale seg.

  Ifølge Marca vil det spanske forbundet holde pressekonferanse klokken 12.30 tirsdag der det kunngjøres at Moreno byttes ut med Luis Enrique. Moreno har i utgangspunktet kontrakt til og med EM neste sommer.

  Enrique var spansk landslagssjef fram til juni, men trakk seg da for å ta seg av sin kreftsyke datter Xana. Hun døde av kreft i september. (NTB)

  Moreno
  Foto: Manu Fernandez / Manu Fernandez

Sendeplan

Kl. Program Kanal