Hopp til innhold

Pedersen raste mot Gauseth etter kampslutt: – Flyr noen på kapteinen din, så skal du ta tak

DRAMMEN (NRK): I ren frustrasjon etter å ha tapt 3-2 for erkerival Mjøndalen, gikk Strømsgodsets Marcus Pedersen rett bort til Christian Gauseth for å fortelle ham at han ikke likte oppførselen hans idet dommeren blåste av kampen.

Godset

KRANGLING ETTER KAMPSLUTT: Mjøndalen og Strømsgodset-spillere var forbannet etter at dommeren hadde blåst av oppgjøret de to lagene imellom.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

For omtrent idet sluttsignalet gikk og Mjøndalen hadde tatt årets første trepoenger i Eliteserien, valgte Gauseth å trykke til i en duell med Godset-kaptein Jakob Glesnes.

«Bøser meg opp»

Hendelsen førte til tumulter mellom flere av spillerne på banen. Spesielt Marcus Pedersen reagerte og ble hissig. Han gikk bort til Gauseth og tok tak i ham for å fortelle ham noen alvorsord.

– Det er ikke frustrasjon dét. Men flyr noen på kapteien din, så skal du ta tak, kommenterer Pedersen selv overfor TV-kanalen MAX.

– Jeg har ikke sett bildene på slutten. Men det er sånn det skal være. Det er en duell mellom meg og Glesnes. Jeg dytter og «bøser» meg (tøffer meg) litt opp. Og så kommer Marcus som «fredsmegler» på slutten der. Det er helt greit, sier Gauseth til samme kanal. Han fikk for øvrig gult kort etter hendelsen.

Saken fortsetter under bildet.

Glede og irritasjon

KOKTE ETTER KAMPSLUTT: Her løper Marcus Pedersen (ytterst til venstre) mot Gauseth like etter kampslutt for å gi klar beskjed om at han ikke likte oppførselen hans.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Glesnes sier til NRK at han selv tente på alle plugger etter duellen, som ble oppfattet som unødvendig. Han legger til at han heldigvis klarte å holde seg rolig slik at han ikke fikk rødt kort. Om kampen sier Glesnes følgende:

– Å tape mot Mjøndalen skal ikke være mulig...

– Noe av det verste jeg har vært med på

For gjestene stod med null poeng på to kamper før fredagens oppgjør. Godset hadde på sin side seier mot Haugesund hjemme og et sterkt bortepoeng mot Brann sist runde. Det var ikke tvil om hvem som var favoritter før kampstart.

– Dette er blytungt. Dette er noe av det verste jeg har vært med på. Vi spiller en håpløs førsteomgang hvor vi ikke henger sammen, verken offensivt eller defensivt. Så prøver vi å ta tak i pausen og hever oss. Men kampen sett under etter er altfor dårlig, sier trener Bjørn «BP» Petter Ingebretsen.

Saken fortsetter under bildet.

Beklaget

BEKLAGET: Godset-spiller Amahl Pellegrino var borte hos hjemmefansen for å takke for støtten og beklage tapet mot Mjøndalen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Når NRK påpeker at det kunne se «planløst og energiløst ut», sier Godset-sjefen at det blir en riktig beskrivelse.

– De ordene kan du bruke med god samvittighet. De så ikke ut som om vi var til stede og ikke ville spille fotball, melder Ingebretsen svært skuffet.

– Dette er det største

I Mjøndalen var naturligvis stemningen svært godt. Gauseth var stolt over lagkameratene og var glad for å gi tre poeng i gave til lagets supportere. På spørsmål om laget kunne gå til kampen med lavere skuldre enn motstandere, svarer han slik:

– Jeg tror ikke det. Vi har tapt to kamper, vi, før dette. Vi ønsket å komme oss i gang. Vi var trygge på hva vi skulle gjøre. Planen utfører vi med glans i første omgang og i andre omgang er jeg ikke fornøyd. Men første er veldig bra, sier Mjøndalen-spilleren.

Trener Vegard Hansen mener seieren på Marienlyst var noe av det største han og Mjøndalen har opplevd.

– Å reise fra lille Mjøndalen inn til byen, slå Godset i en seriekamp på øverste nivå, på deres hjemmebane, kanskje cupfinalen kunne målt seg, men dette er det største, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Glede

GLEDE: Mjøndalens Joackim Olsen Solberg (foran) tok med seg lagkompisene foran fansen - og for å ta bilder etter at tre poeng var sikret.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Forrykende omgang

«Ælv Classico», som oppgjøret mellom de to naboene er døpt, startet i et forrykende tempo. Kampen var ikke ti minutter gammel engang før den første ballen lå i nettet bak Godset-keeper Viljar Myhra, da Sondre Solholm Johansen nikket en presis corner i lengste hjørne.

Det tok ikke lang tid før Godset svarte. Igjen var det et hjørnespark som var foranledningen til målet. Lars-Christopher Vilsvik svingte ballen inn mot første stolpe. Midtstopper Lars Sætra stormet inn i feltet og satte ballen kontant i korthjørnet med pannebrasken.

Men i det 19. minutt svarte Mjøndalen igjen. Denne gangen var det Stian Semb Aasmundsen som hamret inn 2-1-scoringen på halv volley til ellevill jubel blant bortefansen.

Den ble ikke mindre fem minutter før pause. Da slo nemlig Joackim Olsen Solberg inn et perfekt innlegg mot Olivier Occéan. Den 37 år gamle spissveteranen var råsterk inne i vertenes boks og nikket ballen i Myhras høyre hjørne. 3-1 var et faktum og det så tungt ut for Godset å komme tilbake.

Enormt Godset-press

Selv om Mjøndalen som kom best i gang etter hvilen, tok hjemmelaget voldsomt over etter hvert.

For etter en drøy time spilte Vilsvik Kristoffer Tokstad gjennok på høyresiden. Han tittet opp og banket ballen inn i Mjøndalen-boksen. Klareringen var svak og ble plukket av Mustafa Abdellaoue. Han hadde ingen problemer med å sette inn reduseringen fra kort hold.

Saken fortsetter under bildet.

Håp

SKAPTE HÅP: Mustafa Abdellaoue reduserte til 3-2 og Godset-spillerne fikk tro på poeng.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Vertene presset voldsomt på for å sikre utligning. Nærmest var nettopp Abdellaoue. Fire minutter på overtid kunne han sikret Godset ett poeng. Men alene med keeper satte han ballen i krysstanga. Fortvilelsen var stor hos både spissen og på Godset-benken.

Noen minutter senere var kampen over.

Dermed tok Mjøndalen sesongens første trepoenger i Eliteserien - på erkerivalens grunn.

Siste nytt

  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP
  • Fenomenet Wembanyama enstemmig valgt til årets rookie i NBA

    Victor Wembanyama levde opp til de enorme forventningene i debutsesongen i NBA. Han ble enstemmig valgt til årets rookie.

    Det franske fenomenet ble oppført på førsteplass på samtlige 99 stemmesedler. Selv om han spilte for et dårlig lag (San Antonio Spurs, som vant bare 22 kamper), leverte han prestasjoner som ikke er sett før.

    Wembanyama endte med snitt på 21,4 poeng, 10,6 returer, 3,9 assist, 3,6 blokkerte skudd og 1,2 ballerobring per kamp. Ingen spiller har i sin første sesong hatt så gode tall i alle de kategoriene.

    Phoenix Suns forward Kevin Durant fouls San Antonio Spurs center Victor Wembanyama
    Foto: AP
  • Træen måtte bryte Giro d'Italia – Milan endelig til topps

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen. Jonathan Milan vant tirsdagens etappe.

    Siden hans forrige seier i Giroen, hadde Milan fem 2.-plasser før triumfen endelig kom i tirsdagens spurt. Italieneren vant etappen foran Kaden Groves og Phil Bauhaus.

    – Etter fem 2.-plasser er det lett å unna ham denne seieren, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen.

    Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting som følge av lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

    – Jeg må dessverre fortelle at jeg bryter Giroen. Smertene ble for store, og det var ikke fornuftig å fortsette. Jeg synes det er veldig kjipt å måtte gi meg, men nå skal jeg hjem og restituere og fokusere på resten av sesongen, sier Træen i en video Bahrain-Victorious har publisert på X.

    Torstein Træen under Tour de France i 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal