Hopp til innhold

Marerittstart for norsk 17-åring i EM-finalen: – Å, herregud, nei!

Det norske kunstløptalentet Mia Caroline Risa Gomez (17) fikk en verst tenkelig start på friløpet av EM-konkurransen lørdag.

gomez

FALL: Her går det galt for EM-debutant Mia Caroline Risa Gomez.

17-åringen imponerte under torsdagens kortprogram i EM-debuten og kvalifiserte seg til friløpet, altså selve finalen, lørdag ettermiddag.

Men da tok nervøsiteten overhånd og den norske yndlingen fikk en marerittstart med knall og fall på Metro arena i Esbo Finland.

– Det går veldig fort. Jeg kjenner i lufta at jeg ligger feil. «Å, herregud, nei», tenker jeg, og er skuffa i et halvt sekund. Men så prøver jeg å glemme det helt, sier kunstløperen til NRK.

Med en total poengsum på 137,62 endte hun til slutt på en 22.-plass.

Wonder Woman slo tilbake

Til Wonder Woman-tema, skøytet Gomez elegant utpå isen. Men som i enhver superhelthistorie møtte protagonisten på problemer. Det første hinderet kom allerede i det første hoppet, og mirakelkvinnen ble felt.

– Den første gangen kom jeg litt langt bakpå, det var vanskelig å redde. Det er alltid tungt å starte løpet med et fall. Men man får poeng for hvert element. Så jeg prøvde å tenke videre og redde inn poeng etter fallet, forteller Gomez.

Etter den tunge åpningen kjempet hun seg tilbake i det andre vanskelige elementet – som satt perfekt.

– Jeg er veldig stolt over at jeg klarte å lande det andre vanskelige hoppet bra. De to første hoppene er de vanskeligste for meg, sier 17-åringen.

Et perfekt andrehopp.

Men så gikk det galt på ny, og Gomez fikk nok et uhyggelig møte med isen på det tredje hoppet.

– Det var enda dummere. At det ble enda ett fall. Det elementet var litt lettere så det var kjipere å bomme på. I det andre fallet fikk jeg ikke nok eksplosivitet. Man må jo bare tenke et element av gangen. Det som har skjedd har skjedd også kan jeg enten la det ødelegge eller så kan jeg kjempe på for resten av løpet, forklarer hun.

Hun valgte det siste alternativet. Smilet kom tilbake og 17-åringen bød på piruetter på øverste nivå i resten av friløpet.

– Jeg er ikke helt fornøyd, for det gikk mye bedre på oppvarming og treningene. Men det er mitt første EM, så det er vel naturlig at jeg er litt mer nervøs, sier Gomez.

Mia Risa Gomez

KJEMPET SEG TILBAKE: Etter to fall imponerte Mia Caroline Risa Gomez med feilfrie piruetter.

Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Piruetter på høyeste nivå

Viaplays britiske kommentator Chris Howarth berømmet Gomez for et godt forsøk og roser henne for å komme tilbake etter en skuffende start.

– Høydepunktet for meg var piruettene. De var alle på nivå fire, høyeste nivå. Den ene tingen hun virkelig kan jobbe med er hastighet, sa han etter Gomez' friløp.

Gomez setter pris på tilbakemelding:

– Det er hyggelig å høre at de alle var på nivå fire. At jeg satte de ordentlig. Jeg er enig i at jeg må jeg forbedre tempoet og fart generelt i løpet. Det kommer nok til å hjelpe meg mer i hoppene også.

Gomez tar erfaringen fra EM med seg videre og ser framover.

– Jeg vil alltid forbedre meg og gå så bra løp som mulig, sier hun

gomez

EM-DEBUTANT: Mia Caroline Risa Gomez

Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Mål om VM i mars

Neste helg venter Nordisk mesterskap og Gomez har planen klar:

– Jeg vil jo prøve å komme på pallen.

– Så er det to eller tre konkurranser før jeg forhåpentligvis blir tatt ut til senior-VM i mars. Det får jeg vite med sikkerhet om en måneds tid, forteller en spent Gomez.

Før jul klarte Gomez VM-kravet, og satte like så godt tre nye norsk rekorder, med høyest poengsum i kortløp, friløp og totalt i konkurransen i Budapest.

Foreløpig har ingen andre norske kunstløpere klart VM-kravet.

17-åringen er den tredje norske kunstløperen gjennom tidene som har klart VM-kravet etter at Det internasjonale skøyteforbundet innførte poengkrav, og alt tyder på at hun blir Norges representant i kunstløp-VM i Japan i mars.

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Bayern tok første stikk mot Maanums Arsenal

  Bayern München vant det første kvartfinaleoppgjøret mot Arsenal 1-0 på hjemmebane i mesterligaen.

  Dermed har Frida Maanum og resten av Arsenal kniven på strupen før returoppgjøret i London 29. mars.

  Det var tyskerne som kom best i gang da Lea Schüller nikket vertene i ledelsen sju minutter før pause. Det ble også kampens eneste mål i den første kvartfinalen.

  Bayern trenes av Alexander Straus, som i sommer forlot Brann. Han har fått i oppgave å lede de rødkledde til toppen av europeisk fotball.

  Med på lasset tok også Straus med seg Tuva Hansen, som spilte hele kampen ut for tyskerne, mens Emilie Bragstad først fikk komme på etter 90 minutter.

  Germany Women's Soccer
  Foto: Peter Kneffel / AP
 • Bodø/Glimt bekrefter Haikin-retur

  Nikita Haikin overrasker, og returnerer til Bodø/Glimt. Russeren har kun vært borte fra klubben siden januar, da han dro til engelske Bristol City.

  – Velkommen hjem, skriver klubben.

  Oppholdet ble altså kortvarig, og kontrakten med Bristol City er terminert.

  Nå har Haikin skrevet under en kontrakt med Glimt som strekker seg til sommeren 2026.

  Etter at Haikin forlot Glimt, har Julian Faye Lund vært keeper i laget. Samtidig har klubben ikke lagt skjul på at den jakter en ny førstekeeper.

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Naalsund skadet seg i United-debuten – ute i seks til åtte uker

  To måneder etter overgangen til Manchester United fikk endelig Lisa Naalsund debuten sin i helgen. Det tok imidlertid bare 26 minutter før hun skadet seg.

  – Jeg var godt inne i kampen, og jeg har trent hardt for å være der. Men alt blir så bortkastet når dette skjer. Jeg ble oppgitt over kroppen, sa Naalsund Bergensavisen.

  Naalsund gjorde overgang til Manchester United i januar, men har måttet vente i over to måneder før hun endelig fikk debuten sin mot Lewes i kvartfinalen av FA-cupen.

  27-åringen startet kampen sammen med Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir, men måtte av allerede etter 26 minutter. Overfor BA utdyper Naalsund omfanget av skaden:

  – En grad 2-strekk. Jeg er ute i seks til åtte uker. (NTB)

  Fotball kvinner, A-landslaget har medietreff før EM
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste