NRK Meny
Normal

Marerittet fortsetter for Norge i Nederland: – Et slag i trynet

Maren Mjelde bommet på straffe, og på overtid raknet det.

VM-kvalifiseringskamp mellom Nederland-Norge

SKUFFET: Det var en gråtende Caroline Graham Hansen som gikk av banen etter tapet mot Nederland.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Idrett kan være grusomt. Vi hadde kjempet heroisk hele kampen, og vi hadde fortjent å få med oss ett poeng.

Slik oppsummerer landslagssjef Martin Sjögren VM-kvalifiseringskampen mot Nederland.

Sommerens EM ble et mareritt for de norske damene, da de røk ut etter gruppespillet uten å ha scoret et eneste mål. I kveld var de tilbake i Nederland for å møte den regjerende europamesteren.

Der fortsatte scoringsmarerittet.

Maren Mjelde bommet på straffe, og på overtid scoret Vivianne Miedema for Nederland foran 22.000 tilskuere. Dermed gikk de norske damene på et meget surt 1–0-tap.

VM-kvalifiseringskamp mellom Nederland-Norge

TAP: Tre minutter på overtid scoret europamesterne mot Norge.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Dette er ekstremt surt. Vi jobbet som et lag og gjorde alt som planlagt. At de fikk det målet på overtid oppleves som et slag i ansiktet, sier Maria Thorisdottir til NRK.

– Vi skaper ikke mye, men jeg syns vi gjør en god kamp og jobber bra defensivt. Vi hadde fortjent bedre, sier Isabell Herlovsen, som gjorde comeback for Norge etter en liten landslagspause.

– Det var veldig gøy å være utpå der i dag. Jeg skulle ønske vi fikk et bedre resultat med oss, men vi må bare jobbe hardt videre. Ingenting er avgjort.

Målløs førsteomgang

Norge stod med to seiere i VM-kvalifiseringen før kampen mot den regjerende europamesteren, som ennå ikke hadde spilt en VM-kvalifiseringskamp. Kun gruppevinneren går direkte til VM, mens de fire beste (av syv) gruppetoere spiller playoff.

De norske damene kom gradvis inn i kampen etter et hektisk åpningskvarter, men det var Nederland som hadde ballen det meste av første omgang. Begge lag slet med å skape de store sjansene og til pause stod det 0–0.

Straffebom

Etter pause økte nederlenderne presset på de norske kvinnene, men det ble Norge som fikk den store sjansen da de, 20 minutter inn i andre omgang, ble tildelt straffespark. Shanice van de Sanden skulle klarere, men berørte i stedet ballen med hånden, og dommeren blåste straffe.

Det skulle bli Norges store sjanse i kampen, men Maren Mjeldes skudd ble reddet av Nederlands keeper.

– Det er mildt sagt en veldig dårlig straffe. Det er veldig bittert. Man skuffer hele laget, sa en preget Mjelde etter kampen.

VM-kvalifiseringskamp mellom Nederland-Norge

STRAFFEBOM: Maren Mjelde bommet på straffe. Det ble avgjørende.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hun gjorde dermed som Caroline Graham Hansen under EM, da hun brant et veldig viktig straffespark mot Danmark, og Norge røk ut av mesterskapet.

Tapte på overtid

Nederland presset på for scoring etter straffen, og på overtid fikk de uttelling. Miedema skjøt fra 30 meter og ballen gikk i mål.

Dermed tapte Norge meget viktige poeng. De står med seks poeng etter tre kamper, mens Nederland har full pott etter sin ene kamp.

– Det er mange kamper igjen. Vi viser at vi kan matche Nederland og det er bare å ønske dem velkommen til Norge neste år, sier Thorisdottir.

– Jeg tror det kommer til å stå mellom oss og Nederland. Nå har de et overtak og vi må vinne kampen på hjemmebane, avslutter Sjögren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Enger nummer to på siste etappe

  Ingen klarte å gjøre noe med Mathieu van der Poel i spurten på avslutningsetappen i Arctic Race of Norway i Alta. Sondre Holst Enger ble nummer to. Van der Poel var sterkest i avslutningen og tok sin andre etappeseier i firedagersrittet.

  Sondre Holst Enger
  Foto: Alstad, Terje / NTB scanpix
 • Suverent NM-gull til Lundanes

  En uke etter VM-seieren på langdistanse tok Olav Lundnes et suverent gull i NM orientering ultralangdistanse søndag. Gaute Hallan Steiwer på sølvplass ble slått med 8.14 minutter. Audun Heimdal ble nummer tre. Marianne Andersen vant kvinneklassen.

  Olav Lundanes vant i dag prøve-VM i orientering i Latvia.
  Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Tromsø
NM-veka: NM-kveld