Hopp til innhold

Lyn-Vålerenga setter tilskuerrekord

Over 17.500 billetter er solgt til Lyns kamp mot erkerival Vålerenga på Ullevaal stadion om to uker, noe som er ny tilskuerrekord i 1. divisjon.

Det opplyser Lyn på sine nettsider.

– Nå tror vi den blir utsolgt. Det blir en festdag med noen rammer du bare får oppleve i Oslo-derbyet, sier Bjørn Jønsberg i Lyn.

– Vi er ekstremt stolte over den enorme interessen rundt denne kampen og det historiske billettsalget, sier kommersiell leder Pål Brenn i Norsk Toppfotball.

Den gamle tilskuerrekorden i 1. divisjon er på 17.284 fra 16. mai-kampen mellom Brann og Nest-Sotra i 2015.

Lyn har Bislett stadion som sin hovedarena denne sesongen, men skal blant annet bruke Stabæks stadion Nadderud i noen kamper – i tillegg til den ene på Ullevaal stadion mot Vålerenga 20. april.

Lyn var mandag tilbake i aksjon på nivå to for første gang siden 2010, og åpnet sesongen med 0-3-tap for Moss. Vålerenga spilte 1-1 mot Sogndal. (NTB/NRK)

NM fotball cup 2023: Vålerenga - Lyn (1-2)
Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Siste nytt

 • Duestad hjalp kvinnene til lagsølv i skyte-EM – ble nummer fire individuelt i 50 m match

  Jeanette Hegg Duestad førte an da Norges kvinner vant lagsølv i rifle 50 meter match i EM skyting, men nådde ikke opp i medaljekampen individuelt. Hun endte på 4. plass.

  Jenny Stene ble nummer 12 med 588 poeng og Mari Bårdseng Løvseth nummer 23 med 586 poeng. Til sammen holdt det til norsk sølv i lagkonkurransen, åtte poeng bak Sveits.

  I klassen for menn tok både Jon-Hermann Hegg og Henrik Larsen seg til finale, og Hegg sto igjen som europamester.

  Sammen med Ole Martin Halvorsen ble det gull også i lagkonkurransen. Dermed ble det to gull og sølv for de norske rifleskytterne i Osijek tirsdag.

  (©NTB)

  NPReQN493FI
  Foto: NTB
 • Lillestrøm henter Karlsbakk fra AaFK

  Lillestrøm er blitt enig med Aalesund om en overgang for Markus Karlsbakk. 24-åringen har signert en avtale med LSK som gjelder ut 2028.

  Det melder eliteserieklubben på sitt nettsted. Den offensive midtbanespilleren er formelt LSK-spiller fra 24. juni.

  Karlsbakk kan debutere for LSK i eliteserien borte mot Rosenborg 21. juli.

  (©NTB)

  Cl6hJYAu6mM
  Foto: NTB
 • Casper Ruud slapp unna regnkaos i Paris – enkelt videre i Roland-Garros

  Casper Ruud Ruud (25) fikk en behagelig vei til 2. runde i Grand Slam-turneringen Roland-Garros tirsdag. Felipe Meligeni Alves (26) ble slått i strake sett.

  Ruud avanserte med sifrene 6-3, 6-4, 6-3.

  I kampens siste game vartet Ruud blant annet opp med et slag mellom egne bein og en stoppball motstanderen var sjanseløs på å nå. Etter en time og 55 minutter var han videre til 2. runde.

  Der venter vinneren av oppgjøret mellom Valentin Vacherot og Alejandro Davidovich-Fokina for Ruud. Deres kamp er en av mange som er forsinket av regn.

  Mange av tennisstjernene har måttet smøre seg med tålmodighet tirsdag på grunn av regnværet i Paris. Det slapp Ruud, for hans kamp gikk på Philippe-Chatrier-banen. Der er det tak, og kampen startet da den skulle.

  – Det føles flott å være tilbake her. Dette er en fantastisk bane med fantastiske fans, og jeg føler meg velkommen her, sa Ruud til applaus fra tribunene.

  Ruud har tatt seg til finalen i Paris to år på rad og har mange poeng å forsvare på ATP-rankingen. Han har tre Grand Slam-finaler på CV-en. Alle har endt med tap.

  (©NTB)

  XbyEcAmR5z4
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal