Hopp til innhold

Leknessund nær Tour-sensasjon: – Syk opplevelse

– Jeg tenkte på slutten at «nå spurter vi faktisk om seieren her». Det var en ganske syk opplevelse, sier Leknessund til TV 2 etter målgang.

Andreas Leknessund imponerte stort på den 10. etappen med åttendeplass i Tour de France da danske Magnus Cort Nielsen tok seieren.

En haug av ryttere, inkludert nordmennene Edvald Boasson Hagen og Andreas Leknessund, prøvde å dra seg løs fra feltet opp Col de Jambaz (tredjekatekorisert) og etablerte til slutt et 25-mannsbrudd.

Bruddet fikk en stor luke som på det meste var på ni og et halvt minutt ned til hovedfeltet.

Pierre Rolland og Fred Wright rykket fra resten av bruddet over Côte de Châtillon-sur-Cluses, men ble tatt igjen i bakken ned fra stigningen.

Alberto Bettiol ga det også et forsøk, men ble tatt igjen fem kilometer fra toppen av stigningen var det kun 12 løpere igjen i bruddet, hvor blant annet Boasson Hagen hadde falt av.

I spurten var det danske Magnus Cort Nielsen som var sterkest foran Schulz og Sanchez. Leknessund endte på 8.-plass.

Det ble full kaos i bruddet da Bettiol kom seg løs og en gjeng med demonstranter satte seg ned i veibanen. Bettiol kom seg forbi demonstrantene, men bruddet måtte stoppe for de uønskede gjestene i veibanen.

Bettiol ble stoppet av arrangørene og måtte vente til demonstrantene ble fjernet fra løypa.

Arrangørene sørget for at alle avstandene var like som før demonstrantene stoppet bruddet. Også hovedfeltet bak måtte stoppe så de ikke tok noe igjen på bruddet foran.

Siste nytt

 • Surt hjemmetap for Deilas Standard Liège

  Standard Liège tapte 0-2 hjemme for Seraing United i den belgiske toppdivisjonen fredag. Med det røk seiersrekken på fire kamper for Ronny Deilas lag.

  Standard Liège var storfavoritter i fredagens oppgjør motSeraing som kun sto med to seirer hittil og lå under streken. Likevel var det bortelaget som fikk med seg alle poengene ved hjelp av scoringer av Mamadou Mbow og Morgan Poaty.

  Aron Dønnum ble byttes ut allerede etter 26 minutter i kampen.

  Liège-klubben har elleve poeng opp til serieleder Royal Antwerp med én kamp mer spilt. I neste kamp venter Charleroi på bortebane. (NTB)

  MLS: Chicago Fire at New York City FC
  Foto: Brad Penner / Reuters
 • Bayern slo tilbake – første seier på fem kamper

  Bayern München har slitt i tysk Bundesliga i det siste. Fredag tok storklubben sin første seier på fem kamper da Leverkusen ble slått 4-0.

  Stjerneskuddet Jamal Musiala (19) storspilte og bidro med tre målpoeng. Den offensive midtbanespilleren står med fem ligascoringer på sju kamper denne sesongen.

  München-klubben innledet sesongen storslagent med ni poeng og 15-1 i målforskjell på de tre første kampene. Deretter ble det imidlertid tyngre for klubben som i de fire neste spilte tre uavgjort før de tapte 0-1 for Augsburg sist runde.

  Fredag var de tilbake på vinnersporet da de kjørte over et svakt Leverkusen. Det var Leroy Sane, nevnte Musiala, Sadio Mané og Thomas Müller som sørget for en imponerende 4-0-seier i München. (NRK/NTB)

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Vil at russere som tar avstand fra krig bør konkurrere

  IOC-president Thomas Bach tar russiske utøvere i forsvar i et stort intervju med italienske Corriere Della Sera.

  Han mener at det ikke var russiske idrettsutøvere som startet krigen, og at de som tar avstand fra Putins krigføring bør få konkurrere.

  – De som har tatt avstand fra regimet bør kunne konkurrere under et nøytralt flagg. Målet vårt er å få russiske passidrettsutøvere som ikke støtter krigen til å konkurrere igjen. Men det er ikke lett, sier Bach til avisen.

  Thomas Bach
  Foto: LAURENT GILLIERON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste