Landskamp stoppet etter tjukk tåke:  – Hele greia er bare merkelig

JEREVAN/OSLO (NRK): Norge hadde full kontroll i VM-kvalifiseringskampen mot Armenia, men tåke sørget for at kampen ble stanset 20 minutter før fulltid.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Armenia - Norway

HERJET: Norge ledet 9-0 da dommeren blåste av kampen.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Norge herjet med Armenia i tirsdagens VM-kvalifiseringskamp. Men ettersom minuttene gikk, ble sikten bare verre og verre for spillerne.

Faktisk var det så ille at kommentator Christian Nilssen ikke kunne se hvem som satte inn Norges 9-0-mål.

Det er norsk scoring! Norge går opp til 9-0 og jeg aner ikke hvem som scoret, sa Christian Nilssen før det kom en nærmere reprise som viste at Celin Bizet Ildhusøy var sist på ballen.

Værforholdene gjør at kampen fullføres onsdag morgen kl 08 norsk tid.

Frustrert Reiten

Da spillerne innså at kampen måtte stoppes, var de ikke spesielt blide.

Guro Reiten var tydelig misfornøyd da dommerne stanset kampen på grunn av tåka, kunne NRKs reporter på stedet Christian Dehli Lokøy rapportere om fra indre bane.

Det kunne Chelsea-spilleren bekrefte.

Det var mye fram og tilbake. Vi har selvfølgelig lyst å spille ferdig kampen, Armenia har lyst til å spille ferdig kampen. Men dommeren sa nei, så da er det ikke noe annet å gjøre enn å spille ferdig kampen i morgen, kanskje, sier hun og fortsetter:

Nei, altså hele greia er bare merkelig. Vi var utpå her med noen vester og det var plutselig det ene og det andre. Jeg har aldri opplevd maken og får sikkert ikke oppleve det igjen.

– Kunne spilt ferdig

Martin Sjögren var klar på at de norske spillerne ville fullføre kampen.

– Vi synes det er ok å spille. Vi kunne spilt ferdig her, men reglene er slik, sier landslagssjefen.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Armenia - Norway
Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Maren Mjelde ville helst unngått en dag ekstra i Armenia.

– Det har jeg aldri opplevd, men jeg har vel aldri vært et sted som så mye tåke. Jeg fryktet etter hvert at dette skulle skje, sier Mjelde.

Nå må spillerne forberede seg til 20 minutter med fotball onsdag.

I morgen kommer ikke det til å være noe problem. Nå gjelder det bare å komme seg i dusjen og få i oss litt mat og lade batteriene, sier Sjögren.

– Absurd

På et tidspunkt ville dommerne at de norske spillerne skulle fullføre kampen med grønne vester slik at de skulle bli mer synlige i tåka. Det fikk kommentatorene til å reagere.

Dette er helt absurd. De skal spille de siste 20 minuttene med vester! Det har jeg aldri sett før. Jeg forstår ikke dette her, sier Carl-Erik Torp

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Armenia - Norway
Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Problemet med de grønne vestene, var at det var nesten samme farge som dommernes drakter. Dermed innså de at det ikke var noen god løsning.

– Det hadde jeg aldri trodd at jeg skulle oppleve. Det kan umulig ha skjedd før, sier Torp.

Tåken ble bare tjukkere og tjukkere, og etter hvert valgte spillerne å gå inn i garderobene igjen. 45 minutter etter at kampen ble stanset ble det klart at den fullføres neste morgen.

Norge er på full fart mot nytt VM-sluttspill, og når seieren blir et faktum, vil Norge stå med 16 poeng, mens Polen står med 11 poeng.

Sportsnyheter

Vilde Nilsen 2,8 sekunder bak en gullmedalje: – Jeg slet med å stå på beina

Det ble et dramatisk oppgjør om sekunder da Vilde Nilsen (21) tok VM-sølv i VM i snøsport på Lillehammer tirsdag. 21-åringen var kun 2,8 sekunder bak gullvinneren Ludmila Liasjenko.

Siste nytt

 • Korona-råka Tyskland vann gruppa

  Tyskland sleit med tynn tropp etter fleire korona-tilfelle, men greidde likevel å slå Polen 30-23 i handball-EM.

  Det inneber at Tyskland vann gruppa, og tek med seg 2 poeng inn i hovudrundegruppa der Norge er med.

  Resultatet betyr også at Norge møter Polen i sin første hovudgruppekamp torsdag. Fredag er Tyskland motstandar, søndag Spania og tysdag Sverige.

  Tyskland jubler
  Foto: RADOVAN STOKLASA / Reuters
 • Kombinert-Riiber leier hopprennet

  Kombinertløpar Jarl Magnus Riiber leier hopp-NM i Holmenkollen etter første omgang. Han hoppa 133 meter og er 4,4 poeng framfor Johan Andre Forfang. Halvor Egner Granerud er nummer tre, 7,6 poeng bak Riiber.

  Riiber hoppa aller først i omgangen, og greidde å halde leiinga heilt til også landslaghopparane hadde sett utfor.

 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen klarte ikkje å utnytte fordelen med kvite brikker og spelte remis mot nederlandske Jorden van Foreest i Wijk aan Zee-turneringa.

  Van Foreest vant turneringa i fjor og møtte den regjerande VM-vinnaren. Begge spelarane sto med 2 poeng etter tre parti før tysdagens møte.

  Partiet starta roleg, men det begynte å skje noko meir mellom 30. og 40. trekk. Det blei remis etter 52 trekk.

  Onsdag er det kviledag. Neste runde skal spelast torsdag. Då er svenske Nils Grandelius motstandar for Carlsen, som skal spele med svart.

  Magnus Carlsen
  Foto: Jon Gambrell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal