Kulturministeren ber idretten ta regninga etter sykkel-VM

OSLO (NRK): Sykkel-VM 2017 styrte mot et varslet underskudd, ifølge nye opplysninger. Nå peker partene på hverandre, og ingen vil betale.

Tom Tvedt og Linda Hofstad Helleland

HVEM TAR REGNINGA?: Kulturminister Linda Hofstad Helleland peker nå på idrettspresident Tom Tvedt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Staten har bevilget 52 millioner kroner til et sykkel-VM i Bergen, et mesterskap som styrer mot underskudd.

Onsdag sa kulturminister Linda Hofstad Helleland til NRK at de ikke vil bidra med mer penger til arrangementet.

– Nå regner jeg med at idretten sammen med sykkelforbundet gjør opp regninga og ser hva de kan gjøre bedre til neste gang, sier hun.

Dermed ber hun idrettspresident Tom Tvedt involvere seg i saken. Norges idrettsforbund vil overfor NRK ikke kommentere om det er aktuelt å ta av idrettens penger for å dekke et eventuelt underskudd etter sykkel-VM, og nå vil de ta en prat med Helleland, for å avklare hvem som må betale for sykkelfesten i Bergen.

– Idrettsforbundet velger å ikke kommentere Hellelands uttalelser. Isteden har man tatt initiativ til en dialog med Kulturdepartementet om utfordringene knyttet til sykkel-VM, og de bevilgningene som er blitt gjort over statsbudsjettet til sykkel-VM i Bergen og til sykkelforbundet, sier kommunikasjonssjef i Idrettsforbundet, Niels Røine til NRK.

Varslet underskudd

I en artikkel i Bergens Tidende torsdag kommer det frem at sykkelpresident og daglig leder for Bergen 2017 AS, Harald Tiedemann Hansen, i et notat i sommer varslet at sykkel-VM gikk mot et underskudd på 15 millioner kroner.

Harald Tiedemann Hansen

VARSLET UNDERSKUDD: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen forutså et underskudd på 15 millioner kroner to måneder før sykkel-VM.

Foto: Even Norheim Johansen

I notatet 13. juli skrev Tiedemann Hansen og styreleder i Bergen 2017 AS, Mona Hellesnes: «Resultatmessig ser prognosene ikke særlig lovende ut og vi kan fort få et underskudd på rundt 15 millioner kroner.»

Tiedemann Hansen uttalte imidlertid offentlig at VM kunne gå i null.

Helleland krevde i intervjuet med NRK onsdag mer åpenhet knyttet til sykkel-VM.

– For mesterskap, både med tanke på tildeling og gjennomføring, er det helt nødvendig at befolkningen har tillit til at ting foregår på en ordentlig måte, og åpenhet er eneste måten å få det til å skje på.

Siste nytt

 • Grøvdal med sterk sesongdebut

  Karoline Bjerkeli Grøvdal har vært skadeplaget så langt denne sesongen, men lørdag løp hun inn til 15.00,90 på 5000 meter i et blandet felt, skriver NTB. Tiden er bare ni sekunder bak hennes personlige rekord på distansen. Grøvdal startet på 3000 meter under Impossible Games i juni, men måtte bryte.

  Grøvdal
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Slo tilbake etter skrekkomgang

  Chelsea var store favoritter før bortemøtet med West Brom, men en rekke personlige feil bidro til at hjemmelaget ledet hele 3-0 til pause. Chelsea-manager Frank Lampard gjorde to bytter i pausen, og blåtrøyene spilte seg inn i kampen igjen – tre ganger. Til slutt sikret Tammy Abraham for at London-laget tok med seg ett poeng hjem.

  Chelsea
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / Reuters
 • Molde snublet mot Sandefjord

  Sandefjord tok en sterk seier borte mot Molde etter en tidlig dødballscoring av midtstopper Marc Vales.

  Molde stilte noe reservepreget mellom oppgjørene om mesterligaspill mot Ferencvaros. Nærmest mål var Ohi Omoijuanfo med et stolpeskudd. Laget står nå med sju tap på de ti siste kampen i serien.

  Tapet gjør at Molde potensielt kan falle ned til femteplass etter helgens runde, mens Sandefjord foreløpig er oppe på en niendeplass.

  Eliteserien 2020: Molde - Sandefjord
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal