NRK Meny
Normal

– Trodde jeg skulle få bilen i hodet

GP2-fører Pål Varhaug (20) fikk en konkurrents bil over seg og var nær ved å forulykke i debuten i et av verdens råeste bilracingsirkus.

Pål Varhaug

Pål Varhaug.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Nordmannens bil ble truffet av en flygende bil etter kollisjon på Yas Marina-banen i Abu Dhabi, der GP2-mesterskapet startet i helgen.

– Jeg var sikker på at jeg skulle bli truffet i hodet, men heldigvis gikk det bra, sier 20-åringen i en pressemelding.

Først fikk Ålgård-føreren bremseproblemer i kvalifiseringen, som sendte ham langt bak i feltet. Da starten av det første løpet gikk fredag, oppsto dramatikken.

– Det sto en bil foran min som ikke hadde kommet seg av gårde. Jeg svingte til venstre, og plutselig oppdaget jeg en bil oppe i lufta. Den hadde truffet bilen som sto stille og var på vei rett mot meg. Jeg dukket og håpet at han ikke skulle treffe hodet mitt, og det gjorde han heldigvis ikke. Men bilen ble totalvrak, beskriver Pål Varhaug.

Dani Clos var føreren som ikke kom seg av gårde i starten. Luis Razia traff bilen til den 20-årige rogalendingen. DAMS-teamet måtte dermed jobbe hele natta for å få nordmannens bil klar til lørdagens løp.

– Men jeg måtte starte helt bakerst på grunn av kollisjonen, og det er ikke lett å kjøre forbi.

Debuten endte med 21.-plass.

Stefano Coletti vant lørdagens løp, mens Jules Bianchi seiret i åpningsløpet fredag.

GP2 Asia-sirkuset fortsetter i Bahrain med runde tre og fire.

Varhaug er den nordmann som har vært nærmest formel 1-sirkuset noensinne.

Siste nytt

 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal