NRK Meny
Normal

Knuste verdensrekorden i NM

Hildeborg Juvet Hugdal satte verdensrekord i benkpress, men fordi den ikke var i en internasjonal konkurranse må hun gjenta bragden.

Styrkeløftaren Hildeborg Juvet Hugdal fra Sauda imponerte voldsomt under NM i alta i helga då hu sette uoffisiel verdsrekord i benkpress.-og då snakkar me om verkeleg tunge tak.. -Tenka seg til 215 kilo i benkepress-Då fortene Hildeborg påskeferie i SaudaFrom InfoDispatcher.SingleFileImporter

VIDEO: Ny rekord for Hildeborg Juvet Hugdal.

Styrkeløfteren Hildeborg Juvet Hugdal fra Sauda imponerte voldsomt under NM i Alta i helgen da hun satt uoffisiel verdensrekord i benkpress med 215 kilo,

– Det er veldig kjekt. Det er da du får igjen for alle timer med trening og det er et bevis på at det du gjør fungerer, sier hun.

Men løftet på 215 kilo holder kun til en norgesrekord, siden det ikke ble gjort i en internasjonal konkurranse. Nå tar hun med seg en ny rekord og masse selvtillit til EM i Tsjekkia om halvannen måned.

– Jeg vet ikke om det var så lurt med tanke på presset, for nå er hvertfall det der. Nå vet jeg hvor jeg ligger og hvor mye jeg har å gå på, sier hun.

Juvet Hugdal har vunnet både VM og EM tidligere, og rekordene hun slår er veldig ofte hennes egne. I Norge er hun i en klasse for seg.

– Det er kampen om å hele tiden ta mer enn jeg hadde gjort før. På så høyt nivå er det masse trening for å bare holde seg på nivået. Jeg tror ikke folk kan forestille seg hvor deilig det er å perse. Det er fantastisk, sier hun.

Hildeborg Juvet Hugdal

Hildeborg Juvet Hugdal knuste verdenskorden med 9 kilo.

Foto: Stian Walgermo

Siste nytt

 • CAS opnar dopingsak mot russar

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS seier at dei vil opne dopingsak mot den rusisske curlingspelaren Alexander Krusjelnitskij.

  Krusjelnitskij spela på miks-double-laget som tok bronse. Blir laget diska, kan det gi bronse til Norge.

  Alexander Krusjelnitskij
  Foto: Aaron Favila / AP
 • Watson tok sin tiende PGA-tittel

  Golferen Bubba Watson (39) har slitt med helseproblemer og elendig spill. I helgen gikk Watson til topps i PGA-turneringen i Pacific Palisades, California. Watson har vært så langt nede de siste årene at han har vurdert å legge opp.

  SPO-GLF-USP-GENESIS-OPEN---FINAL-ROUND
  Foto: Dylan Buell / AFP
 • Ny verdensrekord på 60 meter

  Den amerikanske sprinteren Christian Coleman (21) har satt ny innendørs verdensrekord på 60 meter med tiden 6,34 sekunder. Den tidligere rekorden på 6,39 sekunder har amerikaneren Maurice Green hatt i 20 år, altså siden 1998.

  ATHLETICS-WORLD/M100-SEMIS
  Foto: Lucy Nicholson / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang