Hopp til innhold

Brakk fingeren på boksemaskin, gir opp verdenscupen: – Nytter ikke å bli sint, sier morfar

Johannes Høfslot Klæbo skulle bare ha det moro med noen kompiser, men så bommet han på en såkalt boksemaskin og pådro seg et brudd i fingeren. Nå ryker trolig både verdenscupen sammenlagt og Ski Tour 2020.

Klæbo og fingeren

BRUDD: Johannes Høsflot Klæbo sier han ser mørkt på resten av sesongen etter bruddet i fingeren.

Foto: Instagram / NTB scanpix

– Hadde jeg visst hvordan det ble, hadde jeg ikke gjort det, sier Klæbo på sin egen videoblogg om skaden.

Det er uten tvil hans pinligste skade noen gang.

Det absurde opptrinnet skjedde i helgen da skistjernen skulle koble av med tre kompiser. På vei hjem fra bowling oppdaget de en såkalt boksemaskin der man skal slå til en lekeboksehanske så hardt man kan. Jo hardere du slår, jo flere poeng får du.

Klæbo dro til, men det gikk på ingen måte som planlagt. Konsekvensen ble et brudd i fingeren, at han gir opp verdenscupen sammenlagt og at sesongens store høydepunkt Ski Tour 2020 mest sannsynlig ryker.

Johannes Høsflot Klæbo og Kåre Høsflot

IKKE SINT: Å teste trykket i knyttnevene var ikke en del av morfar Kåres treningsplan. Eleven er likevel tilgitt.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fryktet brudd umiddelbart

Slik forklarer Klæbo i detalj hva som skjedde:

– Konkurransemenneske som jeg er slår jeg alt jeg kan på førsteslaget. Riktig nok får jeg den høyeste scoren og er superfornøyd. Så skal vi gjøre dette en gang til. Problemet er bare at rett ved siden av boksegreia står det en annen maskin som er en jernmaskin. Akkurat i det jeg slår treffer jeg, men så sklir hånda mi av og treffer kanten på den andre maskinen med full kraft. Jeg kjente der og da at «dette var ikke godt, jeg er redd jeg har brukket fingeren». Og det er det som også skjedde.

VIDEO: Her forteller Johannes Høsflot Klæbo hva som skjedde da han på svært uheldig vis pådro seg et brudd i fingeren i helgen. (FOTO: YouTube/johanneshk)

I videoen forteller Klæbo at han skal gå med skinne rundt to fingrer minst fram til 13. februar, da han skal igjennom en ny grundig legesjekk.

Ski Tour 2020 – det nye etappeløpet som starter i Östersund og avsluttes med to etapper på Klæbos hjemmebane i Granåsen – starter 15. februar. Tiden er med andre ord knapp.

– Nå er ikke jeg lege, men litt tabloid er det riktig å skrive at touren kan ryke, for det kan den, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

– Vi har realistisk tro på at han skal rekke den. Men hvis ikke fingeren blir helt bra, er det ingen vits i å risikere at skaden forverrer seg så han må slite med den i lang tid framover. Han vil få tett oppfølging, og avgjørelsen om han kan gå Ski Tour 2020 eller ikke kan bli tatt ganske tett på starten, erkjenner Nossum.

Trener og morfar Kåre Høsflot har heller ikke gitt opp håpet helt.

– Det nytter ikke å bli sint når slikt skjer. Vi får heller ta det som lærdom – og komme raskt tilbake. Vi har trent i dag – og jeg håper og tror at han er tilbake for fullt til touren fra Ôstersund til Trondheim», sier han til NRK.

– Unødvendig

– Hva tenkte du da?

– Jeg tenkte vel det samme som han, at der ryker det mye jeg kunne tenkt meg og hatt. Jeg synes først og fremst ekstremt synd på ham. Alle synes det er kjipt, men ingen synes det er kjipere enn han selv, selvfølgelig, sier Nossum.

– Vil du si det er en unødvendig skade?

– Selvfølgelig. Det ligger i sakens natur. Alle sånne ting er unødvendig. Han har et sterkt konkurranseinstinkt, så han har nok blitt dratt med av sitt eget konkurranseinstinkt.

– Tror du han lærer av det?

– Jeg håper det! En ting er å få det nå. Jeg vil ikke ha dette på samme tid nest tre åra, sier Nossum – med henvisning til at inneværende sesong i motsetning til de tre neste er en mesterskapsfri sesong.

Det var like før 14 mandag at Skiforbundet publiserte en melding på sine nettsider om at Klæbo må stå over verdenscuprennet i Falun, uten å ville si årsaken til skaden.

Klæbo

BRUDD: Johannes Høsflot Klæbo må stå over Falun og henviser til en ulykke han har vært involvert i.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

De henviste til skistjernen selv, som igjen kom med avsløringen rundt årsaken på sin vlog, altså videoblogg, mandag kveld.

– Jeg skal fortsatt trene. Jeg har gitt opp verdenscupen sammenlagt, men jeg har ikke gitt opp å vinne skirenn. Det er tungt, det sitter langt inne og det verste jeg vet er folk som er etterpåkloke og begynner å si «hvorfor gjorde du det», men hadde jeg visst det hadde vært sånn, hadde jeg selvfølgelig aldri gjort det, sier Klæbo og legger til:

– Jeg kan aldri slutte å leve, og da får vi ta støyten som den er, prøve å holde motet oppe og prøve å være så flink som mulig.

Klæbo skulle i likhet med de øvrige landslagsløperne ha deltatt under NM på Konnerud i helga. Fordi han ikke følte seg helt i slag for etter verdenscupen i Oberstdorf helga i forveien, slapp han å delta.

Men i stedet for å stille fullt restituert til verdenscupen i Falun kommende helg, pådro han seg altså en skade som gjør at han ikke kan delta i Falun heller.

– Avhengig av at Bolsjunov mislykkes

Fraværet i Falun-rennene kommer svært ubeleilig for Klæbo, som har havnet 235 poeng bak russiske Aleksandr Bolsjunov i verdenscupen sammenlagt.

I Falun var dessuten Klæbo i utgangspunktet favoritt til en seier på klassisk sprint, noe som hadde gitt 100 verdenscuppoeng.

At 30 km fristil intervallstart ble omgjort til 15 km fristil fellesstart, var også en gave til Klæbo. Nå går han altså glipp av den muligheten.

– Det gjør at sjansene nå er mer avhengig av at Bolsjunov mislykkes fremover. Samtidig er det mange poeng å hente i tourene, som gjør at muligheten fortsatt er til stede. Men for øyeblikket ser det ut som en tung oppgave, sier Fredrik Aukland.

Landslagstrener Nossum innser at det potensielt er mange poeng som går tapt.

– Med de konkurransene er nå, hadde det ikke vært spesielt om han hadde kommet hjem med 200 poeng, sier Nossum, som forteller at Klæbo har følt seg bra på trening den siste uka.

Aukland.

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Iversen frivillig vraket

Emil Iversen hadde i likhet med Klæbo en tøff helg i Oberstdorf, og sto i likhet med Klæbo over NM. Og i likhet med Klæbo, går han heller ikke i Falun. Det skyldes imidlertid ikke skade, men at Iversen vil finpusse formen fram mot Ski Tour 2020 på hjemmebane.

– For det første var ikke Emil sportslig kvalifisert for noen av øvelsene i Falun. For det andre ville han veldig gjerne være hjemme. Da ble det et enkelt valg, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Forfall fra Klæbo og Iversen gjør at Pål Trøan Aune og Fredrik Riseth får sjansen på den klassiske sprinten i Falun. Begge var skuffet da de ikke ble tatt ut til sprinten i prøve-VM i Oberstdorf.

Siste nytt

  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal