Hopp til innhold

Tok sensasjonell VM-bronse – hylles av superstjerna Shiffrin

I onsdagens super-G brøt Kajsa Vickhoff Lie en 30 år lang forbannelse, og sikret seg karrierens første VM-medalje. Det imponerte superstjerna Mikaela Shiffrin stort.

VM i alpint Courchevel og Meribel 2023, Super-G for kvinner

SØLV OG BRONSE: Kajsa Vickhoff Lie havnet på samme pall som amerikanske Mikaela Shiffrin.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Det var utrolig gøy. Jeg er megastolt, sier Lie til NRK.

Det ble altså norsk jubel i alpin-VM da hun tok sin aller første VM-medalje og den første norske medaljen i fartsdisiplinene på 30 år.

Begeistret Shiffrin

Det skjer etter en lang og tøff periode, der hun har måttet kjempe seg tilbake fra et beinbrudd i 2021. Historien rører den amerikanske superstjerna Mikaela Shiffrin.

– Kajsa har hatt en så utrolig reise de siste årene, fra skaden og gjennom hele prosessen til å få skikjøringen tilbake dit den skal være, sier Shiffrin til NRK.

Mikaela Shiffrin etter VM-sølv i super-G.

ROSER LIE: Mikaela Shiffrin hyller sin norske konkurrent.

Foto: Lars Thomas Nordby / NRK

Hun påpeker at den norske alpinisten har hatt en tøff vei tilbake til skibakken, med flere kneoperasjoner bak seg.

– Hun er en av de mest naturlige skikjørerne jeg noensinne har sett. Da hun kom på pallen i Cortina var det følelsesladet for alle oss utøverne som så på fordi hun har vært gjennom så utrolig mye for å komme dit. Og nå får hun en VM-medalje i tillegg. Det er en av de mest inspirerende historiene i vår generasjon, roser Shiffrin.

NRKs ekspert Lars Elton Myhre er beveget når han snakker om den norske bronsemedaljen.

– Det er rørende, det har nesten ikke gått opp for meg ennå. Hun har vært gjennom ordentlig mye de siste årene, sier Myhre, som mener Lie tar en sensasjonell medalje.

Se rennet til Kajsa Vickhoff Lie her

Bronsen havnet i norske hender etter et nervepirrende renn i franske Méribel.

Lie turte ikke å ta bronsen på forskudd da hun pratet med NRK like før konkurransen var avsluttet. Spesielt Alice Robinson var nære på å ta en pallplass og dermed dytte den norske alpinisten ned på fjerdeplass.

Likevel gikk det veien, noe hun innså etter at konkurrent etter konkurrent feilet med å overgå tiden hennes.

– Det var ikke bare nervepirrende på Alice, det var søren meg ekstremt nervepirrende på alle. Jeg hadde det forferdelig bra og forferdelig dårlig på samme tid, men veldig, veldig gøy at jeg fikk medaljen til slutt, sier 24-åringen.

kajsa

STORT SMIL: Kajsa Vickhoff Lie var strålende fornøyd etter sitt renn.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Det var på tide

Astrid Lødemel var siste norske kvinne som tok en medalje i en fartsdisiplin i et alpin-VM. Det skjedde i 1993, altså for 30 år siden. Da tok hun både sølv under utforen, og bronse på super-G-en. Det skjedde under mesterskapet i japanske Morioka.

Lødemel selv synes det var på tide med en ny medalje, og er mektig imponert over Lie.

– Det var på tide. Det er flott at det var Kajsa som tok den etter den skaden. Den unner jeg henne. Det er helt fantastisk. Jeg tenkte faktisk det at det var en sjans etter Cortina, sier Lødemel til NRK og sikter til pallplassen Vickhoff Lie tok i januar.

Shiffrin: – Jeg er i sjokk og vantro

Verdenscup-dronninga Shiffrin hang med hodet etter å ha kjørt inn til en andreplass. En liten justering ødela vinnersjansene for forhåndsfavoritten.

– Denne dagen har vært galskap. Jeg er i sjokk og vantro, jeg klarer ikke å snakke ordentlig akkurat nå. De siste ti timene har vært et kaos av følelser, forteller amerikaneren til NRK, men hun er likevel fornøyd med sølvmedaljen:

– Det har vært et vanskelig renn å se på, for alle kjørte så fort. Det er nesten vanskelig å tro at jeg får sølvmedalje. Jeg kjørte så godt jeg kunne, jeg er veldig fornøyd.

shiffrin

SKUFFA: Heller ikke i dag stemte det for verdenscupleder Mikaela Shiffrin.

Foto: Marco Trovati / AP

Norges gullhåp Ragnhild Mowinckel gikk hardt ut fra start, men sammen med mange konkurrenter fikk hun problemer med «galgen», en tøff sving i midtpartiet. Hun kjørte likevel inn til en god tid, som holdt til en femteplass.

Hun var full av lovord om sin lagvenninne før bronsen var et faktum.

– Herregud for en fantastisk dag med mest sannsynlig Kajsa på pallen. Det er det eneste plasteret på såret mitt nå. Jeg håper og tror det ikke er noen som kan ta henne nå. I dag er det en stor norsk dag uansett.

Se rennet til Mowinckel her

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal