Hopp til innhold

- Drit i hva alle andre gjør!

Han tapte mot Ingerid Stenvold under fjorårets Birkenrenn, men lørdag er han klar til ny dyst. Få Jon Almaas' beste Birkentips her!

Jon Almaas i motbakke

Jon Almaas trekker Dagsrevyens Ingerid Stenvold i pulk gjennom Nordmarka. Lørdag er han klar for Birkebeinerrennet.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Lørdag er det klart for det tradisjonsrike Birkebeinerrennet, som har fått skiglade nordmenn til å spenne på seg plankene helt siden 1932.

Les: Rekordår for Birkebeinerrennet

- Ingen fikk med seg at jeg gikk ganske bra

Jon Almaas er blant de 16133 deltakerne som skal bruke helgen på å tilbakelegge den 54 kilometer lange etappen fra Rena til Lillehammer.

Med 13 deltakelser på CV-en sin, har «Nytt på nytt»-generalen markert seg som en ekte Birken-entusiast.

Han fikk mye medieomtale i fjor, da han inngikk veddemål med Dagrevyens Ingerid Stenvold om hvem som gikk Birken raskest.

Almaas gikk over målstreken fem minutter senere enn Stenvold, og måtte som straff trekke henne i pulk fra Sognsvann til Ullevålsseter .

Selv mener 42-åringen at nederlaget fikk ufortjent stor oppmerksomhet.

– Alt fokuset var på at jeg tapte mot Ingerid. Det ingen fikk med seg, var at jeg faktisk gikk ganske bra, og fikk merket med 15 minutters margin, fastslår Almaas.

Jon Almaas fremme på Ullevålseter

Jon Almaas Birken-debuterte i 1993. - Går det dårlig, har man bare seg selv å skylde på, sier programlederen.

Foto: Helge Carlsen / NRK

At han tapte mot en kvinne som har proffbakgrunn fra langrennssporten, ble heller ikke trukket fram som formildende omstendighet, påpeker han.

– Ingerid har en lang karriere som langrennsløper bak seg, hun har jo vunnet gull i junior-NM og greier. Så det var ingen hvemsomhelst jeg tapte mot, forteller NRK-programlederen.

Ikke veddemål i år

Foreløpig ser det ikke ut til at det blir noe veddemåls-da capo på lørdag. Stenvold skal nemlig ikke gå Birken i år, og så langt har ingen andre utfordret Almaas til duell.

– Men i Kjetil Saugestads radiodokumentar "Førti, feit og ferdig" hørte jeg folk si at de «i hvert fall skulle slå Jon Almaas». Det er jo litt motiverende å tenke på. Jeg får mer konkurranseinstinkt av at noen ønsker å slå meg, konkluderer Birken-veteranen.

Skal du også ut i Birkenløypa på lørdag? Les og bli vis:

JONS SEKS KJAPPE BIRKENTIPS:

  • Ikke finn på noe nytt du ikke har prøvd før. Husk: Ikke nye støvler eller annet utstyr lørdag 20. mars.
  • Spis og drikk på hver stasjon. Går du næringstom, begynner du nesten å grine ved Kvarstad.
  • Regn Sjusjøen som mål! Etter det er det nedover og bortover, og det tar du på ren vilje.
  • Velg en smøringsekspert og stol på vedkommende. Drit i hva alle andre gjør.
  • Om du driter deg ut og har et dårlig renn, så er det kun din egen feil. Jeg har selv hatt dårlige renn og har måttet smøre om, gått i vinglete spor og misset merket med to minutter. Det er ingen andre å skylde på enn deg selv!
  • Bit tenna sammen, og god tur!

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal