- Drit i hva alle andre gjør!

Han tapte mot Ingerid Stenvold under fjorårets Birkenrenn, men lørdag er han klar til ny dyst. Få Jon Almaas' beste Birkentips her!

Jon Almaas i motbakke

Jon Almaas trekker Dagsrevyens Ingerid Stenvold i pulk gjennom Nordmarka. Lørdag er han klar for Birkebeinerrennet.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Lørdag er det klart for det tradisjonsrike Birkebeinerrennet, som har fått skiglade nordmenn til å spenne på seg plankene helt siden 1932.

Les: Rekordår for Birkebeinerrennet

- Ingen fikk med seg at jeg gikk ganske bra

Jon Almaas er blant de 16133 deltakerne som skal bruke helgen på å tilbakelegge den 54 kilometer lange etappen fra Rena til Lillehammer.

Med 13 deltakelser på CV-en sin, har «Nytt på nytt»-generalen markert seg som en ekte Birken-entusiast.

Han fikk mye medieomtale i fjor, da han inngikk veddemål med Dagrevyens Ingerid Stenvold om hvem som gikk Birken raskest.

Almaas gikk over målstreken fem minutter senere enn Stenvold, og måtte som straff trekke henne i pulk fra Sognsvann til Ullevålsseter .

Selv mener 42-åringen at nederlaget fikk ufortjent stor oppmerksomhet.

– Alt fokuset var på at jeg tapte mot Ingerid. Det ingen fikk med seg, var at jeg faktisk gikk ganske bra, og fikk merket med 15 minutters margin, fastslår Almaas.

Jon Almaas fremme på Ullevålseter

Jon Almaas Birken-debuterte i 1993. - Går det dårlig, har man bare seg selv å skylde på, sier programlederen.

Foto: Helge Carlsen / NRK

At han tapte mot en kvinne som har proffbakgrunn fra langrennssporten, ble heller ikke trukket fram som formildende omstendighet, påpeker han.

– Ingerid har en lang karriere som langrennsløper bak seg, hun har jo vunnet gull i junior-NM og greier. Så det var ingen hvemsomhelst jeg tapte mot, forteller NRK-programlederen.

Ikke veddemål i år

Foreløpig ser det ikke ut til at det blir noe veddemåls-da capo på lørdag. Stenvold skal nemlig ikke gå Birken i år, og så langt har ingen andre utfordret Almaas til duell.

– Men i Kjetil Saugestads radiodokumentar "Førti, feit og ferdig" hørte jeg folk si at de «i hvert fall skulle slå Jon Almaas». Det er jo litt motiverende å tenke på. Jeg får mer konkurranseinstinkt av at noen ønsker å slå meg, konkluderer Birken-veteranen.

Skal du også ut i Birkenløypa på lørdag? Les og bli vis:

JONS SEKS KJAPPE BIRKENTIPS:

 • Ikke finn på noe nytt du ikke har prøvd før. Husk: Ikke nye støvler eller annet utstyr lørdag 20. mars.
 • Spis og drikk på hver stasjon. Går du næringstom, begynner du nesten å grine ved Kvarstad.
 • Regn Sjusjøen som mål! Etter det er det nedover og bortover, og det tar du på ren vilje.
 • Velg en smøringsekspert og stol på vedkommende. Drit i hva alle andre gjør.
 • Om du driter deg ut og har et dårlig renn, så er det kun din egen feil. Jeg har selv hatt dårlige renn og har måttet smøre om, gått i vinglete spor og misset merket med to minutter. Det er ingen andre å skylde på enn deg selv!
 • Bit tenna sammen, og god tur!

Siste nytt

 • Angrer på superliga-støtte

  JPMorgan, den amerikanske banken som skulle gi lån til superligaen, sier i en uttalelse fredag at de angrer på støtten de ga til utbryterligaen.

  – Vi feilberegnet åpnebart hvordan avtalen kom til å bli mottatt i fotballmiljøet. Vi skal lære av dette, sier en representant for banken.

  Banken skulle stille med et lån på 3,5 milliarder euro til grunnleggerne av superligaen. Dette skulle blant annet brukes til å dekke tapte inntekter på grunn av koronapandemien.

  FILE PHOTO: JP Morgan Chase & Co sign outside headquarters in New York
  Foto: Mike Segar / Reuters
 • Langrenn sier nei til høydehus

  Langrennskomiteen i Skiforbundet vil ikke oppheve høydehusforbudet. Det er Dagbladet som melder om avgjørelsen.

  Torbjørn Skogstad, leder for langrennskomiteen i Norges Skiforbund, sier til avisen at deres anbefaling til skistyret er å si nei til høydehus.

  Tidligere i april bekreftet Idrettsstyret at de støtter Norges Idrettsforbunds (NFIFs) forslag om å si ja til høydehus i Norge. Forslaget fra NFIF skal opp på Idrettstinget i slutten av mai, og hvis støtten er stor nok kan det særegne norske forbudet fra 2003 fjernes.

  Langrenn Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • 20 koronatilfeller i samme klubb

  20 av 28 spillere og ledere i ishockeyklubben Björklöven på nivå to i Sverige har testet positivt for korona. Björklöven kjemper om opprykk til den svenske toppserien og tapte 0-7 for Timrå mandag.

  Dagen etter oppgjøret fikk en spiller på Björklöven symptomer, og etter hurtigtesting var tolv spillere på laget positive. Onsdag ble det gjort PCR-tester, og fredag bekreftet klubben at 15 spillere og fem ledere har testet positivt.

  Ny teststasjon for Covid-19
  Foto: Jil Yngland / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal