- Drit i hva alle andre gjør!

Han tapte mot Ingerid Stenvold under fjorårets Birkenrenn, men lørdag er han klar til ny dyst. Få Jon Almaas' beste Birkentips her!

Jon Almaas i motbakke

Jon Almaas trekker Dagsrevyens Ingerid Stenvold i pulk gjennom Nordmarka. Lørdag er han klar for Birkebeinerrennet.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Lørdag er det klart for det tradisjonsrike Birkebeinerrennet, som har fått skiglade nordmenn til å spenne på seg plankene helt siden 1932.

Les: Rekordår for Birkebeinerrennet

- Ingen fikk med seg at jeg gikk ganske bra

Jon Almaas er blant de 16133 deltakerne som skal bruke helgen på å tilbakelegge den 54 kilometer lange etappen fra Rena til Lillehammer.

Med 13 deltakelser på CV-en sin, har «Nytt på nytt»-generalen markert seg som en ekte Birken-entusiast.

Han fikk mye medieomtale i fjor, da han inngikk veddemål med Dagrevyens Ingerid Stenvold om hvem som gikk Birken raskest.

Almaas gikk over målstreken fem minutter senere enn Stenvold, og måtte som straff trekke henne i pulk fra Sognsvann til Ullevålsseter .

Selv mener 42-åringen at nederlaget fikk ufortjent stor oppmerksomhet.

– Alt fokuset var på at jeg tapte mot Ingerid. Det ingen fikk med seg, var at jeg faktisk gikk ganske bra, og fikk merket med 15 minutters margin, fastslår Almaas.

Jon Almaas fremme på Ullevålseter

Jon Almaas Birken-debuterte i 1993. - Går det dårlig, har man bare seg selv å skylde på, sier programlederen.

Foto: Helge Carlsen / NRK

At han tapte mot en kvinne som har proffbakgrunn fra langrennssporten, ble heller ikke trukket fram som formildende omstendighet, påpeker han.

– Ingerid har en lang karriere som langrennsløper bak seg, hun har jo vunnet gull i junior-NM og greier. Så det var ingen hvemsomhelst jeg tapte mot, forteller NRK-programlederen.

Ikke veddemål i år

Foreløpig ser det ikke ut til at det blir noe veddemåls-da capo på lørdag. Stenvold skal nemlig ikke gå Birken i år, og så langt har ingen andre utfordret Almaas til duell.

– Men i Kjetil Saugestads radiodokumentar "Førti, feit og ferdig" hørte jeg folk si at de «i hvert fall skulle slå Jon Almaas». Det er jo litt motiverende å tenke på. Jeg får mer konkurranseinstinkt av at noen ønsker å slå meg, konkluderer Birken-veteranen.

Skal du også ut i Birkenløypa på lørdag? Les og bli vis:

JONS SEKS KJAPPE BIRKENTIPS:

 • Ikke finn på noe nytt du ikke har prøvd før. Husk: Ikke nye støvler eller annet utstyr lørdag 20. mars.
 • Spis og drikk på hver stasjon. Går du næringstom, begynner du nesten å grine ved Kvarstad.
 • Regn Sjusjøen som mål! Etter det er det nedover og bortover, og det tar du på ren vilje.
 • Velg en smøringsekspert og stol på vedkommende. Drit i hva alle andre gjør.
 • Om du driter deg ut og har et dårlig renn, så er det kun din egen feil. Jeg har selv hatt dårlige renn og har måttet smøre om, gått i vinglete spor og misset merket med to minutter. Det er ingen andre å skylde på enn deg selv!
 • Bit tenna sammen, og god tur!

Siste nytt

 • Hovland med god start

  Viktor Hovland virker bestemt på å rette opp inntrykket før han forlater OL. Golfstjernen fikk tidlig tre birdier på 4. og siste runde søndag.

  23-åringen startet sisterunden på delt 32.-plass og hele sju slag bak bronseplassen. Søndagens åpning tyder på at Hovland vil vise seg fra sin beste side i OL-avslutningen.

  Hovland er i øyeblikket på delt 14.-plass. Totalt er han åtte slag under par.

  Kristian Krogh Johannessen har hittil hatt en svært ujevn runde. På de åtte første hullene står han med tre birdier og fire bogeyer. 26-åringen er i øyeblikket ett slag over par og ligger på delt 55.-plass.

  De beste i sammendraget har ikke startet enda.

  f
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ny Real Madrid-spiller smittet

  I løpet av de siste åtte dagene har tre Real Madrid-spillere blitt koronasmittet. Lørdag bekrefter Real at Álvaro Odriozola har testet positivt.

  25-åringen er dermed den tredje spilleren på åtte dager til å bli smittet, etter at Karim Benzema fikk påvist koronavirus forrige fredag, og nysigneringen David Alaba ble smittet onsdag.

  Odriozola spilte 90 minutter i treningskampen mot Rangers i Glasgow forrige uke, men vil nå isolere seg som følge av smitten. Det skriver klubben i en kort uttalelse på sine hjemmesider.

  – Real Madrid kan bekrefte at Odriozola har testet positivt for covid-19, heter det kort og godt fra storklubben. Han var på banen i 16 kamper sist sesong og startet ni La Liga-kamper. (NTB)

  Odriozola
  Foto: Pau Barrena / AFP
 • Ruuds finale stanset av uvær

  Casper Ruud stormet mot sin tredje tittel på ATP-touren på like mange uker, men regnet stanset finalen i Kitzbühel. Arrangøren håper å få fullført lørdag kveld.

  Regnet har roet seg noe ned, og det kan dermed gå mot en skikkelig sen kamp for det norske tennisesset og spanske Pedro Martinez.

  Etter en lengre pause mellom første og andre sett, ble spillet stanset kort tid ut i andresettet da regnværet igjen skapte problemer.

  Arrangøren varslet først at kampen skulle spilles ferdig 22, før dette ble flyttet fram til 21.05. Mens banen ble gjort i stand, fortsatte regnet å falle fra himmelen.

  På banen var Ruud i en egen klasse. Nordmannen vant førstesettet 6-1. I andresettet sto det 2-1 til Martinez etter at begge spillerne hadde vunnet sine servegame før regnet stanset spillet.

  Casper Ruud
  Foto: Stefan Adeldberger / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal