Birkens største klubblag

NTNUI langrenn er den idrettsforreningen som har flest representanter i Birkebeinerrennet. 170 løpere deltar – fra eliteløpere, til debutanter.

NTNUI Birken 2
Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

NTNU har norges største idrettsforrening – NTNUI. Langrennsgruppa til NTNUI, har omkring 200 medlemmer, og i dag stiller 170 av dem til start i Birkebeinerrennet.

– Birken er det store målet for mange av oss i løpet av sesongen, sier leder i gruppa, Berit Gjelten.

Godt miljø

Breddesatsingen i NTNUI er veldig god. Det er fire jenter og seks gutter som stiller i eliteklassen, og resten av de 170 fordeler seg utover puljene. Flere er også førstegangsreisende over fjellet.

– Vi har et veldig godt i klubben. Det er ikke sjelden at det er over 60 personer med på treningene våre, og vi trives veldig godt sammen, sier Gjelten.

Og det sier Anders Gullhav seg enig i. Han gikk Vasaloppet for to uker siden, og er ikke helt sikker på formen, men stiller allikevel til start.

– Vi var mellom 30 og 40 deltagere i Sverige, og det var utrolig gøy. Siden vi er så mange blir det jo mye moro, sier han.

Gullhav håper å komme seg til Lillehammer på tre timer i dag.

(Saken fortsetter under bildet)

NTNUI Birken

NTNUI-foreldre stiller opp som støtteapparat under Birken.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Foreldre er med som støtteapparat

Det er sjuende gang Gjelten går Birkebeinerrennet. Hun stiller i eliteklassen, og målet hennnes er å forbedre tiden fra i fjor.

– Det er egentlig litt hardt føre for meg i dag, men det kan jo hende at det løsner litt opp etterhvert, sier hun.

Det som er sikkert er at mye er avhengig av smurningen. Faren til Anders Gullhav er smøreansvarlig i det lille støtteapparatet, og kan fortelle at han har en litt hemmelig klisteroppskrift. Han viser frem en liten og mystisk tube, men snapper den raskt til seg.

– Den får ingen se, sier han, med et lurt smil om munnen.

Nådde nesten målet

Anders Gullhav Fullførte Birkebeinerrennet på 03.00.09, mens Berit Gjelten brukte 03.30.09 på turen over fjellet. Hvis du vil vite hvor lang tid din nabo, ektefelle eller venner brukte på turen, kan du finne ut det her.