Hopp til innhold

Johaug med landslaget til Italia

– I utgangspunktet har Therese sagt at ho skal vere med til Val Senales, seier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK. Landslaget skal til høgdesamling der i neste veke. – Ho har gitt utrykk for at ho ønskjer det, seier han.

Dermed har Løfshus snudd. I går var han overfor NRK klar på at ho ikkje skulle vere med til Italia.

Johaug
Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Siste nytt

 • Odermatt suveren da Kristoffersen skuffet

  Østerrikske Marco Odermatt var overlegen i franske Val d'Isere og vant med nesten ett sekund ned til landsmann Marco Schwarz i lørdagens storslalåm. Joan Verdu fra Andorra tok den siste pallplassen.

  Henrik Kristoffersen var på skuddhold etter første omgang og lå 65 hundredeler bak ledende Odermatt, men svak kjøring i finaleomgangen sørget for en skuffende 8. -plass for nordmannen.

  Finaleomgangen var preget av dårlig sikt og flere kjørte ut.

  Alexander Steen Olsen var nest beste nordmann etter første omgang med 11. -plass, men kjørte ut i finaleomgangen.

  Atle Lie McGrath røk korsbåndet under VM forrige sesong og har akkurat kommet tilbake i verdenscupen. McGrath seg opp to plassen og endte på 12. -plass etter finale omgangen.

  Rasmus Windingstad fikk det ikke til å klaffe i første omgang og var i mål 4,84 sekunder bak Odermatt.

  Han hadde bare to løpere bak seg på sin 28.-plass etter første omgang, men kjørte seg opp til 18. -plass i finaleomgangen.

  Fredrik Møller kjørte inn til 24. -plass og tok sine første verdenscuppoeng, mens Kasper Kindem aldri kvalifiserte seg til finaleomgangen.

  Dette var bare herrenes andre storslalåmrenn denne sesongen. Storslalåmsesongen startet i østerrikske Sölden i oktober, men da ble rennet avblåst etter én omgang grunnet sterk vind.

  Henrik Kristoffersen under førsteomgang i storslalåm i Val d'Isere.
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Ler av brorens forklaring etter suveren seier

  Etter et skuffende resultat i Östersund forrige helg skyldte Johannes Thingnes Bø på svak overkropp. Brødrene Bø spøker om at lillebror sin seieren i Hochfilzen skyldtes x-antall pushups.

  – Ja, det kan hende han har tatt noe «hotellromtrening» i baris der med boksershortsen på snei, og litt pushups vegg i vegg, svarer Tarjei Bø.

  Selv sier Thingnes Bø at det har blitt en del pushups siden Östersund.

  – Pluss minus hundre, så kanskje noe sånt, sier han.

  Fra ellevteplass i Østerrike, og et vanskelig utgangspunkt gikk alt veien for Thingnes Bø. Han kunne igjen ta øverst på pallen i verdenscupen.

  – Det hadde vel ingen forventa, så det var vel en overraskelse for oss alle, sier han.

  Bak han kjempet storebror Tarjei Bø, Johannes Dale-Skjevdal og Sturla Holm Lægreid om resten av pallplassene.

  Til slutt ble Dale-Skjevdal nummer to, storebror Bø nummer tre og Holm Lægreid to fjerdeplassen etter at han fikk det tungt mot slutten. Dermed ble seierspallen i Hochfilzen tapetsert i de norske fargene.

  Tarjei Bø tok over ledelsen i verdenscupen med lørdagens tredjeplass. Ni poeng foran Sebastian Samuelsson som til slutt endte på en femteplass.

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen, brødrene Bø
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Mowinckel og Vickhoff Lie langt bak overlegen Shiffrin i mål

  Det var langt ifra de norskes dag i utforrennet i St. Moritz. Rennet er midlertidig avbrutt og foreløpig ligger Kajsa Vickhoff Lie som beste nordmann på en 15-plass, hele 1.02 bak amerikanske Michaela Shiffrin i mål.

  Ragnhild Mowinckel fikk det ikke til å stemme i det hele tatt i de sveitsiske alper. Da hun gikk i mål lå hun sist av samtlige, men ligger foreløoig nest sist.

  Ingen har hittil ikke kunne gjøre noe med overlegne Michaela Shiffrin. Etter gårsdagens renn i super-G var italienske Sofia Goggia den store favoritten til å vinne utforrennet, men en liten feil i siste heng kostet henne seieren.

  Goggia ligger i mål på en andreplass foran lagvenninne Federica Brignone.

  hlPF7Nz774U
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal