Treneren stiller VM-krav til Iversen: – Kan ikke bare gå én gang, bli disket og ta utstyr

LYGNA (NRK): Johannes Høsflot Klæbo tok en oppskriftsmessig seier på Lygna, mens Emil Iversen var maksimalt uheldig og røk tidlig ut. Trønderen innrømmer at han ikke styrket sitt eget VM-kandidatur og har ifølge treneren helt rett i det.

Iversen og Monsen

Emil Iversen og Arild Monsen, her fra fredagens renn på Lygna.

Foto: NTB Scanpix

Iversen la ikke skjul på at han var frustrert etter hendelsen under den klassiske sprinten i norgescupen på Lygna fredag.

På en dag der Johannes Høsflot Klæbo gikk først over målstreken foran lagkompis Erik Valnes, stod Iversen misfornøyd i pressesonen. Det ble exit allerede i kvartfinalen etter at staven løsnet fra håndtaket rett før en motbakke.

– Det er første gang det skjer i min skikarriere, og jeg håper det er siste, sier Iversen.

– Er det litt bekymringsfullt at noe sånt kan skje?

Litt er ikke dekkende nok. Det er veldig bekymringsfullt. Det er helt håpløst. Jeg kom hit for å gå mange heat og kjempe om pallen. I dag gikk det «åt skogen», og det er pinlig og kjedelig, sier en lettere irritert Iversen.

– Hva jeg føler har ingenting med saken å gjøre

Det er andre gang denne sesongen han ryker ut så tidlig under en klassisk sprint. På Beitostølen i november ble han rett og slett disket for regelbrudd.

Nå er det faktisk litt alvor for 29-åringen med tanke på å kvalifisere seg til sprintlaget. Han har ett godt resultat med en tredjeplass fra verdenscupåpningen. Men han må ha ett godt resultat til. Det klarte han ikke å levere fredag.

Iversen

SPRINTNEDTUR: For Emil Iversen, her i pressesonen etter rennet på Lygna fredag.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Og det gjenstår bare to renn å gjøre det på før VM.

– Det er mange skirenn som skal bli gått, og fortsetter jeg i denne duren så skal jeg ikke til VM, det er det ikke tvil om. Jeg har ikke gitt opp ennå, jeg lever i trua, sier Iversen.

Føler du at du er kvalifisert til dette laget, sånn realistisk sett?

– Ja, jeg føler det, men hva jeg føler har ingenting med saken å gjøre. Jeg må fortsette å vise form og jeg skal vise form. Jeg er fornøyd med formen og kroppen, og følte meg kjempebra i kvartfinalen. Jeg vil heller knekke staven og føle meg pigg, enn å føle meg skikkelig dårlig, sier Iversen.

Har dette noe betydning for din mulighet til å gå VM?

– Jeg tror ikke dette styrker kandidaturet mitt, det tror jeg ikke.

– Kan ikke bare gå én gang

Sprintlandslagstrener Arild Monsen sier Iversen heldigvis har ett resultat fra verdenscupen å vise til én måned før VM-uttaket kommer.

Zy7jEjEFR3k

SPRINTLANDSLAGSTRENER: Arild Monsen, her avbildet under norgescupen på Lygna.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Monsen er imidlertid klar på at Iversen må gå sprint under NM i Granåsen neste helg og under verdenscupen i Falun siste helgen i januar.

– Så kommer han forhåpentligvis tilbake. Det er synd det som skjedde i dag. Men det er sånn som kan skje. Men han har vist at det er grei kvalitet på ham, sier Monsen og legger til følgende når NRK forteller at Iversen selv er bekymret for en eventuell VM-plass i sprint:

– Han trenger å gå sprintkonkurranser. Han kan ikke bare gå én gang, bli disket og ta utstyr. Det er en dårlig miks. Men vi gir ham en sjanse i NM, så kommer vel det.

Jevn kamp om VM-plassene

Til VM-laget i sprint er Johannes Høsflot Klæbo allerede kvalifisert. Erik Valnes er trolig inne. Bak der virker kampen om plassene forholdsvis åpen og de tre neste ukene helt avgjørende.

Landslagsløperne Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl og Sindre Bjørnestad Skar er alle kandidater, mens regionlagsløper Sivert Wiig meldte seg på i kampen med sin tredjeplass på Lygna fredag.

Norges Cup Lygna

VANT: Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten på Lygna foran Erik Valnes.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Klæbo fikk revansj

I finalen ble det som ventet en kamp mellom Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes. Før dagen sto det 1–1 i duellen mellom de to. Klæbo vant på Beitostølen, mens Valnes tok seieren i verdenscupen i Ruka.

Men på Lygna var Klæbo igjen tilbake på toppen og vant overlegent.

– Det hadde vært morsommere å slå ham i Ruka enn her. Men jeg tar med meg at vi fikk tre heat i tillegg til prologen. Det var det jeg kom for i dag, sier Klæbo.

Sportsnyheter

Europa conference leauge 2021: Bodø/Glimt - Roma

Mourinho-slakt: – Jeg overvurderte spillerne mine

Avisene i Italia er ikke nådige i sin dom over Roma i kveld. Jose Mourinhos første 6-1-tap i karrieren beskrives som pinlig og skammelig.

Siste nytt

 • Sørloth-assist høydepunktet

  Alexander Sørloth ble byttet inn og fikk målgivende i Real Sociedads 1-0-seier i europaligaen torsdag. West Ham slo Kristian Thorstvedt og Genk 3-0.

  Det var en lang stillingskrig i oppgjøret mellom Sturm Graz og Real Sociedad, og det sto lenge målløst. Men det var før Alexander Sørloth ble byttet inn etter en time. Han satte umiddelbart preg på kampen da han fant navnebror Alexander Isak med en pasning. Svensken skjøt via både forsvarer og keeper før ballen trillet i mål.

  Hjemmelaget Sturm Graz klarte ikke skape de største sjansene mot slutten å måtte tåle sitt tredje tap på tre kamper. Sørloths Sociedad har fem poeng og deler tabelltoppen sammen med PSV.

  Oppgjøret mellom West Ham og Genk var målløst lenge, men London-laget hadde god kontroll og sikret 3-0-seier.

  Craig Dawson scoret først på hodet etter innlegg fra Aaron Cresswell, før Cresswell igjen assisterte Issa Diop som stanget inn 2-0. Kun minuttet etter scoret Jarrod Bowen etter en fin soloprestasjon til 3-0 som også ble sluttresultatet.

  Thorstvedt spilte 83 minutter i kampen.

  Jens Petter Hauge kom inn helt mot slutten i Eintrach Frankfurts 3-1-seier mot Olympiacos.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Supporter bortvist fra Aspmyra

  En italiensk supporter er bortvist fra kampen på Aspmyra mellom Bodø/Glimt og Roma for rasistiske tilrop.

  Det melder politiet i Nordland på Twitter.

  Glimt mot Roma på Aspmyra
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Flertall for kvinnelag i Brann

  Torsdag stemte 42 av de 45 stemmeberettige på Årsmøtet for forslaget om at Brann skal ha kvinnelag i 2022. Det skriver Brann på sin nettside.

  Brann har godkjent vedtaket om at IL Sandviken Toppfotball kan skifte navn til SK Brann Kvinner.

  Nå er det opp til IL Sandviken Toppfotball og IL Sandviken om de vil gjennomføre sammenslåingen.

  Rungane ja til kvinnefotball i Brann.
  Foto: Andrea A Krüger / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal