NRK Meny

Innbytter ble tomålsscorer i nimålsfest

Ni mål i en og samme kamp er ikke dagligdags. Men med Mjøndalen kan alt skje.

Odd Mjøndalen

JUBEL: Oddrane kunne juble for seks mål!

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Mjøndalen har vært et friskt pust i den norske eliteserien. Etter en meget god start, hvor de blant annet snudde 0-2 til 3-2 mot Rosenborg har det gått nedover for Mjøndalen.

Mot Odd skulle det hvertfall ikke stå på underholdningen for den nøytrale tilskuer. 0-1. 0-2. 0-3. Men så begynte Mjøndalen opphentingen. Plutselig stod det 2-3. Odd skjerpet seg igjen og gikk opp til 2-5, før Mjøndalen på nytt startet opphentingen.

Innbytter ble helten

Men den opphentingen varte ikke lenge.

De siste fire minuttene scoret først Mjøndalens Sanel Kapidzic sitt andre for dagen, før Ole Jørgen Halvorsen gjorde det samme for Odd, og fastsatte sluttresultatet til 6-3.

– Vi har spillt europacup og er vant til et høyere tempo. Samtidig merker vi at vi spillte sist kamp på torsdag, så det falt litt i intensivitet utover i kampen, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Nettopp Ole Jørgen Halvorsen ble byttet inn etter en times spill. På den lille halvtimen han fikk på banen klarte han allikevel å sette inn to mål for Oddrane.

– Det er deilig å score to mål. Det var en veldig spesiell kamp å spille, sier Halvorsen til NRK etter kampen.

Slik var kampen - minutt for minutt:

Laster innhold, vennligst vent..

Ni kamper uten seier

Dermed kunne Odd juble for tre poeng for første gang på fem kamper. Med det ligger de på femteplass etter 18 spillte kamper.

Mjøndalen, på sin side, er i fritt fall på tabellen. Ikke siden 12. mai har Mjøndalen fått tre poeng i serien.

– Vi gjør mye bra, vi er fornøyde med å komme inn i kampen, men vi gjør noen dumme feil sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter kampen.

12. mai er forøvrig også sist det ble ni mål i samme kamp. Den gangen var det Tromsø og Vålerenga som til sammen scoret ni mål. Den kampen endte med 5-4 seier til Oslo-laget.

Med seks innslupne mål har Mjøndalen sluppet inn hele 44 mål i årets serie. Det er desidert mest i eliteserien.

– Det var dårlig forsvarsspill i noen situasjoner. Vi gjør dumme feil, da gjør vi det umulig for oss selv, sier Hansen.

Siste nytt

  • Cavendish sykler Tour de France

    Mark Cavendish har slitt med sykdom denne sesongen, men stiller på startstreken i årets utgave av Tour de France. Det bekrefter laget på Twitter. Edvald Boasson Hagen er også tatt ut, men blir ikke lagets prioriterte spurter når Cavendish deltar.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Strømsgodset - Molde
Eliteserien: Strømsgodset - Molde