NRK Meny
Normal

Innbytter ble tomålsscorer i nimålsfest

Ni mål i en og samme kamp er ikke dagligdags. Men med Mjøndalen kan alt skje.

Odd Mjøndalen

JUBEL: Oddrane kunne juble for seks mål!

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Mjøndalen har vært et friskt pust i den norske eliteserien. Etter en meget god start, hvor de blant annet snudde 0-2 til 3-2 mot Rosenborg har det gått nedover for Mjøndalen.

Mot Odd skulle det hvertfall ikke stå på underholdningen for den nøytrale tilskuer. 0-1. 0-2. 0-3. Men så begynte Mjøndalen opphentingen. Plutselig stod det 2-3. Odd skjerpet seg igjen og gikk opp til 2-5, før Mjøndalen på nytt startet opphentingen.

Innbytter ble helten

Men den opphentingen varte ikke lenge.

De siste fire minuttene scoret først Mjøndalens Sanel Kapidzic sitt andre for dagen, før Ole Jørgen Halvorsen gjorde det samme for Odd, og fastsatte sluttresultatet til 6-3.

– Vi har spillt europacup og er vant til et høyere tempo. Samtidig merker vi at vi spillte sist kamp på torsdag, så det falt litt i intensivitet utover i kampen, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Nettopp Ole Jørgen Halvorsen ble byttet inn etter en times spill. På den lille halvtimen han fikk på banen klarte han allikevel å sette inn to mål for Oddrane.

– Det er deilig å score to mål. Det var en veldig spesiell kamp å spille, sier Halvorsen til NRK etter kampen.

Slik var kampen - minutt for minutt:

Laster innhold, vennligst vent..

Ni kamper uten seier

Dermed kunne Odd juble for tre poeng for første gang på fem kamper. Med det ligger de på femteplass etter 18 spillte kamper.

Mjøndalen, på sin side, er i fritt fall på tabellen. Ikke siden 12. mai har Mjøndalen fått tre poeng i serien.

– Vi gjør mye bra, vi er fornøyde med å komme inn i kampen, men vi gjør noen dumme feil sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter kampen.

12. mai er forøvrig også sist det ble ni mål i samme kamp. Den gangen var det Tromsø og Vålerenga som til sammen scoret ni mål. Den kampen endte med 5-4 seier til Oslo-laget.

Med seks innslupne mål har Mjøndalen sluppet inn hele 44 mål i årets serie. Det er desidert mest i eliteserien.

– Det var dårlig forsvarsspill i noen situasjoner. Vi gjør dumme feil, da gjør vi det umulig for oss selv, sier Hansen.

Siste nytt

 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal