NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen får ikke løpe favorittdistansen i Diamond League

LAUSANNE (NRK): – Det har vært et veldig stort mål for meg å løpe 1500 meter i Monaco i år, sier en skuffet Henrik Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen

1500-METERLØPER: Henrik Ingebrigtsen vil løpe fleste mulig 1500-metere på høyest mulig nivå før EM, men det er lettere sagt enn gjort.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Henrik Ingebrigtsen (27) drømmer om medalje på 1500 meter i EM om én måned, men veien frem dit er nå brått blitt vanskeligere enn han hadde håpet på.

– Jeg er blitt skviset litt ut av startfeltet i Rabat. Det siste jeg hørte var at de ville fylle opp feltet med marokkanere, sier Ingebrigtsen til NRK.

Han snakker om Diamond League-stevnet i den marokkanske hovedstaden neste helg. Et stevne som i utgangspunktet kanskje ikke høres så viktig ut, men som ville betydd mye for 27-åringen.

Det ville nemlig vært et avgjørende utstillingsvindu før stevnet i Monaco helgen etter - hvor han virkelig kunne fått en god 1500 metertid før EM.

– Det har vært et veldig stort mål å springe 1500-meteren der (Monaco) for å vise at jeg er på vei tilbake til min gode, gamle 1500-meterform. Men nå virker det som om jeg må vente med det til neste år, sier han.

Personlig rekord fra Monaco

Ingebrigtsen sier han fortsatt først og fremst er 1500 meterløper, selv om han, blant annet på grunn av skader, ikke har løpt distansen siden skuffelsen i OL i Rio de Janeiro for snart to år siden (slått ut i semifinalen).

Monaco er stedet han perset på 3.31.46 for fire år siden og en av hans favorittarenaer.

Forrige uke fortalte VG om Ingebrigtsens plan om å reise til Afrika for å få flest mulig 1500 meterløp i beina før EM. Men den planen må nå altså endres, noe Ingebrigtsen ikke legger skjul på at er ugunstig.

– Jeg skulle gjerne hatt litt mer selvtillit med en god 1500 metertid når jeg står på startstreken i EM, sier han.

– Må ha gode løp tidlig

Siden Ingebrigtsen verken har hevdet seg på distansen i de siste mesterskapene eller Diamond League-stevnene blir han ikke invitert til å løpe distansen.

– Det er helt fair at jeg ikke får være med i og med at jeg ikke har prestert på 1500 meter. Hadde jeg hatt en bra tid nå hadde jeg selvsagt fått plass, men du må være litt heldig med timingen når du løper fort. Du må ha et godt løp tidlig i sesongen, det er inngangsbilletten, forklarer han.

Dét har han derimot hatt på 5000 meter. Med årsbeste i Europa (13.16.97) fra sesongåpningen i mai er han både en av favorittene på distansen i EM - og invitert til Diamond League-stevnet i Lausanne torsdag.

Men aller helst vil Henrik Ingebrigtsen ta medalje både på favorittdistansen og på 5000 meter.

Sesongdebuten ble langt bedre enn eldstemann Ingebrigtsen hadde regnet med.

EM-KRAV: Henrik Ingebrigtsen klarte EM-kravet på 5000 meter allerede i sesongåpningen i USA 3. mai. Se intervjuet etter at han overrasket seg selv her.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale