Ingebrigtsen får ikke løpe favorittdistansen i Diamond League

LAUSANNE (NRK): – Det har vært et veldig stort mål for meg å løpe 1500 meter i Monaco i år, sier en skuffet Henrik Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen

1500-METERLØPER: Henrik Ingebrigtsen vil løpe fleste mulig 1500-metere på høyest mulig nivå før EM, men det er lettere sagt enn gjort.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Henrik Ingebrigtsen (27) drømmer om medalje på 1500 meter i EM om én måned, men veien frem dit er nå brått blitt vanskeligere enn han hadde håpet på.

– Jeg er blitt skviset litt ut av startfeltet i Rabat. Det siste jeg hørte var at de ville fylle opp feltet med marokkanere, sier Ingebrigtsen til NRK.

Han snakker om Diamond League-stevnet i den marokkanske hovedstaden neste helg. Et stevne som i utgangspunktet kanskje ikke høres så viktig ut, men som ville betydd mye for 27-åringen.

Det ville nemlig vært et avgjørende utstillingsvindu før stevnet i Monaco helgen etter - hvor han virkelig kunne fått en god 1500 metertid før EM.

– Det har vært et veldig stort mål å springe 1500-meteren der (Monaco) for å vise at jeg er på vei tilbake til min gode, gamle 1500-meterform. Men nå virker det som om jeg må vente med det til neste år, sier han.

Personlig rekord fra Monaco

Ingebrigtsen sier han fortsatt først og fremst er 1500 meterløper, selv om han, blant annet på grunn av skader, ikke har løpt distansen siden skuffelsen i OL i Rio de Janeiro for snart to år siden (slått ut i semifinalen).

Monaco er stedet han perset på 3.31.46 for fire år siden og en av hans favorittarenaer.

Forrige uke fortalte VG om Ingebrigtsens plan om å reise til Afrika for å få flest mulig 1500 meterløp i beina før EM. Men den planen må nå altså endres, noe Ingebrigtsen ikke legger skjul på at er ugunstig.

– Jeg skulle gjerne hatt litt mer selvtillit med en god 1500 metertid når jeg står på startstreken i EM, sier han.

– Må ha gode løp tidlig

Siden Ingebrigtsen verken har hevdet seg på distansen i de siste mesterskapene eller Diamond League-stevnene blir han ikke invitert til å løpe distansen.

– Det er helt fair at jeg ikke får være med i og med at jeg ikke har prestert på 1500 meter. Hadde jeg hatt en bra tid nå hadde jeg selvsagt fått plass, men du må være litt heldig med timingen når du løper fort. Du må ha et godt løp tidlig i sesongen, det er inngangsbilletten, forklarer han.

Dét har han derimot hatt på 5000 meter. Med årsbeste i Europa (13.16.97) fra sesongåpningen i mai er han både en av favorittene på distansen i EM - og invitert til Diamond League-stevnet i Lausanne torsdag.

Men aller helst vil Henrik Ingebrigtsen ta medalje både på favorittdistansen og på 5000 meter.

Sesongdebuten ble langt bedre enn eldstemann Ingebrigtsen hadde regnet med.

EM-KRAV: Henrik Ingebrigtsen klarte EM-kravet på 5000 meter allerede i sesongåpningen i USA 3. mai. Se intervjuet etter at han overrasket seg selv her.

Siste nytt

 • Vidåpen trekning for Ruud

  Casper Ruud kan trekkes mot Novak Djokovic eller turneringens svakeste spiller når kampoppsettet i Roland-Garros kommer i kveld. I Grand Slam-turneringer er seedede spillere sikret å ikke møtes før i tredje runde. Ruud er på 63. plass på rankingen.

  Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • PSG-eier siktet for korrupsjon

  Den mektige medie- og fotballtoppen Nasser al-Khelaifi er siktet for å ha forsøkt å bestikke til seg friidretts-VM i i Qatar, ifølge franske medier. Han er mest kjent som styreleder og administrerende direktør i Paris Saint-Germain. (NTB)

  Nasser Al-Khelaifi
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Ny hovedtrener i Larvik

  Lars Wallin Andresen (36) overtar som hovedtrener i Larvik Håndballklubb, som er degradert til 1. divisjon. Det melder Østlands-Posten. 36-åringen forlater dermed Runars kvinnelag i 2. divisjon. Larvikingen har trenererfaring fra både norsk og dansk håndball.

Sendeplan

Kl. Program Kanal