Høiland: – Det er sånn jeg gjør med lillebroren min i FIFA

Et nesten fullsatt Viking stadion fikk servert et lokaloppgjør som hadde det meste: Syv mål, Tommy Høiland-hat trick og en herlig feiring.

Tommy Høiland

FEIRET MED ET SMELL: Tommy Høiland.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Viking ledet 4–0 allerede etter 31 minutter, og serverte de oppmøtte på stadion en real fotballfest 16. mai. Men etter hvilen slapp guttene fra Stavanger seg ned et par hakk.

I løpet av 12 minutter i 2. omgang satte Erixon Danso inn to mål for gjestene, og 4–0 hadde blitt til 4–2. Med en halvtime igjen på stadion, var det fortsatt håp for Ulf.

– Det er enveiskjøring i 1. omgang, og vi kjører kampen. Så gjør vi sånn jeg gjør med lillebroren min i FIFA, og slipper inn to mål. Så setter jeg spikeren i kista med 5-2, sier Høiland til Eurosport etter kampen.

Nesten 16 000 tilskuere hadde møtt opp på Viking stadion for å få med seg 16.-mai-oppgjøret mellom Viking og naboen fra Sandnes Ulf. Det er nesten 10 000 mer enn Viking har hatt på sine øvrige kamper i 1.-divisjon denne sesongen.

– Det var en fantastisk ramme her. Vi fikk vist potensialet vi har, og jeg håper alle kommer neste gang, sier Høiland til Eurosport.

Tidlig ledelse

Det tok kun fem minutter før de mørkeblå tok ledelsen, og deretter handlet alt om hjemmelaget på Viking stadion. Etter et kvarter var det 3-0, og til pause ledet Viking 4–0.

Sandnes Ulf hadde en knallhard snuoperasjon å gjøre, men gjorde et ærlig forsøk.

Viking jubler under kampen mellom Viking og Sandnes Ulf

FEIRET: Viking-spillerne feirer scoring mot Sandnes Ulf.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Men Vikings spiss heter Tommy Høiland, og han er vant til å skape overskrifter. 72 minutter var spilt da han satte inn sitt tredje for dagen, og feiret deretter.

Løp over hele banen

Etter å ha pirket inn ballen fra seks-syv meter, løp han bort til cornerflagget med armene ut mot siden. Deretter fortsatte han nedover mot cornerflagget på motsatt side, og mottok hyllesten fra hele stadion.

Det var ikke få. Etter nedrykket til 1.-divisjon har det vært mange tomme seter på Viking stadion. På de tre første kampene har det vært drøyt 6000 på tribunen, men onsdag var det rapportert opp mot 16 000 tilskuere på stadion.

Kun én klubb i eliteserien hadde flere på tribunen. Rosenborg hadde 21 045 tilskuere på kampen mot LSK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Brøt LA Galaxys seiersrekke

  Etter fem strake seire for Jørgen Skjelvik og Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy ble det kun 0-0 borte mot Minnesota United. Adama Diomande og Los Angeles FC topper Western Conference tre poeng foran Skjelvik & Co., men har én kamp mer spilt.

  skjelvik
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters
 • Cupfinale på Bayern München

  Bayern München er klar for finale i den tyske cupen etter å ha vunnet 3-2 borte mot Werder Bremen i onsdagens semifinale. To mål av Robert Lewandowski og ett av Thomas Müller sørget for finalebilletten. De møter dermed Leipzig i cupfinalen 25. mai.

  Germany Soccer Cup
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Wolverhampton ga Arsenal bank

  Arsenals håp om en topp fire-plassering ble enda mindre da de tapte 1-3 borte mot Wolverhampton onsdag. Det var første gang Arsenal tapte for Wolverhampton siden 1979. Når tre serierunder gjenstår ligger Arsenal på 5.-plass, ett poeng bak Chelsea.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal