Herlovsen solgt til kinesisk fotball - tar pause fra landslaget

LSK-spissen Isabell Herlovsen har signert for den kinesiske klubben Jiangsu. 28-åringen går «all in» i den nye hverdagen - og dropper nå landslagsspill for Norge.

Herlovsen

KLAR FOR KINA: Isabell Herlovsen forlater LSK til fordel for kinesisk fotball.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Det føles bra å være klar for en ny klubb. Det var noe jeg ønsket sterkt, sier Isabell Herlovsen til NRK.

Torsdag var det slutt på alle spekulasjoner rundt Herlovsen: Både klubben og spilleren selv bekrefter at hun har signert for kinesiske Jiangsu - en kontrakt som strekker seg ut desember.

– Jeg følte at tiden var inne for noe nytt. Jeg blir ikke yngre med dagene, så når jeg fikk denne muligheten kunne jeg rett og slett ikke si nei, sier 28-åringen.

Det var Romerikes blad som først omtalte saken.

Norge

GIR SEG: Isabell Herlovsen har bestemt seg for å ta en pause fra landslagsfotballen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Får privatsjafør

Herlovsen signerte en ny kontrakt med LSK i høst, som strakk seg to år frem i tid. Dermed blir overgangssummen rekordhøy for en norsk kvinnelig fotballspiller, ifølge Romerikes blad.

I Kina får Herlovsen sin egen privatsjafør.

– Det er vel kanskje greit at jeg får. Jeg tror ikke jeg hadde turt å kjøre bil der nede, ler Herlovsen.

Hun forteller at overgangen kom på plass ut av det blå, og at hun derfor drar til Kina alene.

Isabell Herlovsen

REKORDHØY SUM: Ifølge Romerikes Blad blir Herlovsen den dyreste norske kvinnelige fotballspilleren i historien.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg reiser dit alene. Alt kom veldig kjapt og brått på, så min samboer må fortsette i jobben sin. Pappa kommer ned ganske kjapt, og det er jo betryggende at de har lyst til å komme og besøke meg.

Den kinesiske klubben Jiangsu Suning havnet nest sist i den nasjonale ligaen i fjor. Klubben har kun vunnet ligatrofeet ved en anledning, i 2009.

Herrelaget, på sin side, er en toppklubb i Kina, og har flere store profiler i klubben. Brasilianerne Ramires, tidligere Chelsea, og Alex Teixeira, tidligere Sjakhtar Donetsk, er klubbens største stjerner.

FBL-ASIA-CHN

STJERNER: Ramires og Alex Teixeira er blant de største stjernene i kinesisk fotball, og spiller for samme klubb som Herlovsen nå er klar for.

Foto: STR / Afp

Tar pause fra landslaget

Det kan bli vanskelig å kombinere landslagsspill med ligaspill i Kina. Derfor har Herlovsen bestemt seg for å sette en stopp for landslagsfotballen for denne gang.

– Jeg kommer til å ta en pause fra landslaget. Så er det selvfølgelig opp til landslagsledelsen om de ønsker å ha med meg videre når jeg kommer hjem igjen. Jeg ønsker å fokusere 100 prosent på klubbfotball når jeg først drar dit.

Herlovsen sier at landslagsledelsen er informert om avgjørelsen.

– Jeg har pratet med landslaget om det, og det var ikke noe problem.

Siste nytt

 • Telemark: Fersk VM-vinner skadet

  VM er over for telemarkskjører Trym Nygaard Løken. Onsdagens gullvinner er ute i flere måneder etter å ha slått skulderen ut av ledd. Løken tok gull i klassisk under telemark-VM på hjemmebane. Dagen etter hadde han slått skulderen ut av ledd.

  Trym Løken
  Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
 • Frisk Asker med drømmestart

  Ti minutter ut i forlengningen pirket Mikkel Christiansen inn 4–3 og ga Frisk Asker en drømmestart på sluttspillsemifinalen i ishockey mot Vålerenga. Det neste oppgjøret i semifinaleduellen mellom lagene spilles lørdag.

  Kvartfinale NM sluttspillet i ishockey.(Lillehammer - Frisk Asker (3-4)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Ruud ute av Miami Open

  Casper Ruud åpnet forrykende, men måtte til slutt se seg slått av den canadiske 18-åringen Felix Auger-Aliassime i 1. runde av tennisturneringen Miami Open.

  Ruud tapte 6-3, 1-6, 2–6 mot spilleren som er rangert som verdens 57. beste spiller.

  Ruud.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal