Herlovsen solgt til kinesisk fotball - tar pause fra landslaget

LSK-spissen Isabell Herlovsen har signert for den kinesiske klubben Jiangsu. 28-åringen går «all in» i den nye hverdagen - og dropper nå landslagsspill for Norge.

Herlovsen

KLAR FOR KINA: Isabell Herlovsen forlater LSK til fordel for kinesisk fotball.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Det føles bra å være klar for en ny klubb. Det var noe jeg ønsket sterkt, sier Isabell Herlovsen til NRK.

Torsdag var det slutt på alle spekulasjoner rundt Herlovsen: Både klubben og spilleren selv bekrefter at hun har signert for kinesiske Jiangsu - en kontrakt som strekker seg ut desember.

– Jeg følte at tiden var inne for noe nytt. Jeg blir ikke yngre med dagene, så når jeg fikk denne muligheten kunne jeg rett og slett ikke si nei, sier 28-åringen.

Det var Romerikes blad som først omtalte saken.

Norge

GIR SEG: Isabell Herlovsen har bestemt seg for å ta en pause fra landslagsfotballen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Får privatsjafør

Herlovsen signerte en ny kontrakt med LSK i høst, som strakk seg to år frem i tid. Dermed blir overgangssummen rekordhøy for en norsk kvinnelig fotballspiller, ifølge Romerikes blad.

I Kina får Herlovsen sin egen privatsjafør.

– Det er vel kanskje greit at jeg får. Jeg tror ikke jeg hadde turt å kjøre bil der nede, ler Herlovsen.

Hun forteller at overgangen kom på plass ut av det blå, og at hun derfor drar til Kina alene.

Isabell Herlovsen

REKORDHØY SUM: Ifølge Romerikes Blad blir Herlovsen den dyreste norske kvinnelige fotballspilleren i historien.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg reiser dit alene. Alt kom veldig kjapt og brått på, så min samboer må fortsette i jobben sin. Pappa kommer ned ganske kjapt, og det er jo betryggende at de har lyst til å komme og besøke meg.

Den kinesiske klubben Jiangsu Suning havnet nest sist i den nasjonale ligaen i fjor. Klubben har kun vunnet ligatrofeet ved en anledning, i 2009.

Herrelaget, på sin side, er en toppklubb i Kina, og har flere store profiler i klubben. Brasilianerne Ramires, tidligere Chelsea, og Alex Teixeira, tidligere Sjakhtar Donetsk, er klubbens største stjerner.

FBL-ASIA-CHN

STJERNER: Ramires og Alex Teixeira er blant de største stjernene i kinesisk fotball, og spiller for samme klubb som Herlovsen nå er klar for.

Foto: STR / Afp

Tar pause fra landslaget

Det kan bli vanskelig å kombinere landslagsspill med ligaspill i Kina. Derfor har Herlovsen bestemt seg for å sette en stopp for landslagsfotballen for denne gang.

– Jeg kommer til å ta en pause fra landslaget. Så er det selvfølgelig opp til landslagsledelsen om de ønsker å ha med meg videre når jeg kommer hjem igjen. Jeg ønsker å fokusere 100 prosent på klubbfotball når jeg først drar dit.

Herlovsen sier at landslagsledelsen er informert om avgjørelsen.

– Jeg har pratet med landslaget om det, og det var ikke noe problem.

Siste nytt

 • – Håper han ikke tar alle målene

  Joshua King og Erling Braut Haaland ble drillet som en spissduo på dagens formasjonstrening. Bournemouth-stjernen King har sto tro på sin ferske spissmakker.

  – Håper han ikke tar alle målene, sier han til NRK.

  – Det er gøy å spille med gode fotballspillere, og i den formen han er i nå, så ser det ut som om ingenting kan stoppe ham. Vi har en kamp med hverandre, og spisser trenger tid, og på landslaget blir det mye taktikk, det blir lite trening. Jo mer jeg og Erling får spille sammen, jo bedre blir partnerskapet. Norge må ta seg av hatten for det han har prestert, jeg gjør i hvert fall det.

  – Jeg gleder meg til fortsettelsen for Erling. Det blir spennende å spille sammen med ham i denne kvaliken og i Nations League. Han er bare 19 år og har en stor fremtid foran seg. Men det kuleste med ham er at han har beina plantet på jorda, samtidig som at han er full av selvtillit – men på en riktig måte, sier King.

  – Er han god nok for PL?

  – Hvis man ser på stats, så er han det. Men han er fortsatt 19-år, hvor han går neste gang er det han og hans far og agent som må avgjøre sammen. Han er som sagt 19 år, men det tror jeg han skulle klart.

  Herrelandslaget trener på Ullevaal Stadion.
Norge møter Malta og Sverige.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Fourcade til Sjusjøen

  Det er ikke bare de norske toppløperne som skal i aksjon når skiskyttersesongen åpner på Sjusjøen kommende helg. Franske Martin Fourcade er en av storløperne. Landsmann Simon Desthieux stiller også, i tillegg til blant andre Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Simon Schempp, Erik Lesser og Benedikt Doll.

  – Dette blir en real forsmak på hva vi har i vente i verdenscupen senere i sesongen. Det er gledelig at så mange internasjonale toppnavn fra nasjoner som Tyskland, Frankrike og Italia stiller til start. Og så er vi selvfølgelig fryktelig spente på hva de norske utøverne kan få til i sesongens første renn, sier rennleder Jens Schjerven, ifølge NTB. NRK sender helgens renn på våre plattformer. Programmet finner du her.

  Skifestivalen Blink 2019
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Villa gir seg etter endt sesong

  Den spanske spissveteranen David Villa (37) legger opp etter sesongen. 37-åringen med fortid i Barcelona, Atlético Madrid og Valencia vil avslutte sin karriere i japansk fotball og Vissel Kobe. – Jeg har bestemt meg for å avslutte min profesjonelle karriere, sa en tydelig rørt Villa.

  NYCFC Villa Soccer David Villa
  Foto: Seth Wenig / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal