Her skriker Østberg til Weng i sinne: – Heidi!

NOVE MESTO/OSLO (NRK): Her skriker Ingvild Flugstad Østberg i sinne til Heidi Weng på dagens langrennsjaktstart. – Jeg håpet det ikke var på TV, sier hun til NRK.

IRRITERT: Her skriker Ingvild Flugstad Østberg i sinne til lagvenninne Heidi Weng. Østberg var alt annet enn fornøyd med måten Weng gikk på under dagens jaktstart.

Laster innhold, vennligst vent..

Therese Johaug tok som ventet en suveren seier på dagens 10 km jaktstart i tsjekkiske Nove Mesto. Verdenscuplederen økte til konkurrentene underveis, og hadde full kontroll på seieren.

Som vanlig.

Bak kvinnen fra Dalsbygda ble det imidlertid mer drama, mellom venninnene og – i dette tilfellet – bitre rivalene Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.

Det var tilsynelatende alt annet enn god stemning mellom de to underveis. Weng tok tidlig igjen russiske Natalia Neprjajeva, og noen minutter senere kjempet Østberg seg opp til de to.

Drama

Duoen hadde blitt til en trio, men det skulle by på noen utfordringer. Ikke mellom Neprjajeva og de norske, men mellom de to norske.

Czech Republic Cross Country World Cup

KAMPEN OM PALLEN: Her er Østberg, Weng og Neprjajeva avbildet under kampen om 2.- og 3. plassen på dagens 10-kilometer.

Foto: Petr David Josek / AP

Østberg var tydelig irritert på Weng underveis. Ut fra TV-bildene kunne det se ut til at Weng tråkket på skiene til Østberg ved flere anledninger. Da sistnevnte prøvde et slags rykk i bakken opp mot 8,6 kilometer, slang hun ut noen gloser.

– Jeg sa bare «Heidi» litt sint, tror jeg, sånn som det kan komme ut i skirenn. Det var litt i kampens hete da det var igjen 1,5 kilometer, så da hørtes det litt surt ut, forklarer Østberg til NRK.

– Det kom kanskje en liten sånn...

– Jeg håpet det ikke var på TV, men det var det tydeligvis. Hun hadde gått på bakskiene mine en stund, også hadde jeg også prøvd å få henne til å være med og dra. Da hun ikke ville det, så tenkte jeg i hvert fall at da kan hun ikke gå på skiene mine. Hun gjorde ikke det med vilje, men jeg tenkte at da kan jeg si ifra litt, også gikk det bra, det, fortsetter Østberg.

Czech Republic Cross Country World Cup

JEVNT: Neprjajeva er overlegen i spurten om 2. plassen. Bak blir det svært jevnt mellom Weng og Østberg.

Foto: Petr David Josek / AP

Nektet «high five»

Hedi Weng forklarer hendelsen slik:

– Jeg tråkket på staven hennes, men det er sånt som skjer. Det var det samme bak meg. Når det blir kaving utenfor sporet og det er løssnø, så blir det fort til at man tråkker på en stav. Sånt skjer. Plutselig er det motsatt, sier hun til NRK.

– Opplevde du at Ingvild ble sur på deg?

– Det vet jeg ikke. Hun sa ifra, men det samme skjedde bak meg, så det er sånt som skjer av og til.

I mål ville tilsynelatende ikke Østberg rekke opp handa da Weng forsøkte en «high five», men det tar Weng pent.

– Jeg sa «grattis med tredjeplassen», jeg. Jeg synes det var ganske sykt at jeg klarte fjerdeplassen selv, så jeg er veldig fornøyd.

Østberg først i mål

Inn mot mål var Neprjajeva klart sterkest i spurten, og russeren sikret dermed sin andre 2. plass på to dager.

Mellom Østberg og Weng var det langt jevnere. De var mer eller mindre nøyaktig like raske, og måtte vente på målfoto for å se hvem som var først.

Etter et par minutters venting ble Østberg dømt foran.

– Da fikk jeg den halve milimeteren på oppløpet der, så kanskje det var skjebnen til slutt, ler hun.

Czech Republic Cross Country World Cup

PALLEN: Therese Johaug vant til slutt foran Natalia Neprjajeva og Ingvild Flugstad Østberg.

Foto: Petr David Josek / AP

Fornøyd Johaug

Therese Johaug var glad hun slapp å spurte om en plassering i dag.

– Jeg var glad jeg ikke skulle strekke fram den foten. Jeg vil nesten si det var dødt løp, sier hun om kampen mellom lagvenninnene.

Hun var ellers svært godt fornøyd med egen innsats.

– Det var et veldig, veldig godt renn i dag. Jeg hadde kjempegode ski, så smørerne har gjort en veldig god jobb. Jeg føler meg i veldig god form om dagen. Jeg blir ikke stiv og kan bare gå. Det er en fantastisk følelse. Jeg var veldig spent før helgen, men jeg tror konkurransene i Tour de Ski og fått en rolig periode etterpå, så får man litt igjen for det når man begynner på igjen. Jeg er kjempefornøyd, sier hun til NRK.

Siste nytt

 • Lyon overrasket med seier

  Lucas Tousarts nydelige scoring var nok da Lyon slo Juventus 1-0 i mesterligaens åttedelsfinale. Scoringen gir Lyon et godt utgangspunkt foran bortekampen i Torino 17. mars. Juventus og Cristiano Ronaldo slet stort med å komme seg til de store målsjansene i Frankrike.

  Tousart
  Foto: PHILIPPE DESMAZES
 • Ramos så rødt da City snudde kampen

  Isco sendte Real Madrid i føringen mot Manchester City i mesterligaens åttedelsfinale, men to raske scoringer fra Gabriel Jesus og Kevin de Bruyne (straffe) gjorde at gjestene tar med seg et glimrende utgangspunkt før returkampen. Fem minutter før slutt gikk det fra vondt til verre for Real Madrid da kaptein Sergio Ramos ble utvist etter å ha taklet Jesus som bakerste mann.

  Ramos
  Foto: SERGIO PEREZ / Reuters
 • Trekker voldtektstiltale mot Sarr

  Tiltalen mot den tidligere Molde-spilleren Babacar Sarr er trukket etter en polititabbe. Det skriver VG onsdag kveld.

  Tidligere i februar ble Sarr tiltalt for en voldtekt i Oslo. Politiet har ikke underettet senegaleseren om at etterforskningen mot ham er gjenopptatt, etter å tidligere ha vært henlagt.

  Fristen for å gi beskjed om omgjøring er tre måneder og dette har politiet altså ikke gjort. Derfor besluttet statsadvokat Ingrid Vormeland Salte at tiltalen trekkes onsdag.

  Sarr ble frikjent for en sovevoldtekt i Molde i 2018, men påtalemyndigheten anket frifinnelsen. Ankesaken har blitt utsatt tre ganger fordi Sarr ikke har møtt i retten og 28-åringen er nå internajsonalt etterlyst.

  Eliteserien fotball 2017: Sandefjord-Molde (3-3)
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal