Her skriker Østberg til Weng i sinne: – Heidi!

NOVE MESTO/OSLO (NRK): Her skriker Ingvild Flugstad Østberg i sinne til Heidi Weng på dagens langrennsjaktstart. – Jeg håpet det ikke var på TV, sier hun til NRK.

IRRITERT: Her skriker Ingvild Flugstad Østberg i sinne til lagvenninne Heidi Weng. Østberg var alt annet enn fornøyd med måten Weng gikk på under dagens jaktstart.

Laster innhold, vennligst vent..

Therese Johaug tok som ventet en suveren seier på dagens 10 km jaktstart i tsjekkiske Nove Mesto. Verdenscuplederen økte til konkurrentene underveis, og hadde full kontroll på seieren.

Som vanlig.

Bak kvinnen fra Dalsbygda ble det imidlertid mer drama, mellom venninnene og – i dette tilfellet – bitre rivalene Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.

Det var tilsynelatende alt annet enn god stemning mellom de to underveis. Weng tok tidlig igjen russiske Natalia Neprjajeva, og noen minutter senere kjempet Østberg seg opp til de to.

Drama

Duoen hadde blitt til en trio, men det skulle by på noen utfordringer. Ikke mellom Neprjajeva og de norske, men mellom de to norske.

Czech Republic Cross Country World Cup

KAMPEN OM PALLEN: Her er Østberg, Weng og Neprjajeva avbildet under kampen om 2.- og 3. plassen på dagens 10-kilometer.

Foto: Petr David Josek / AP

Østberg var tydelig irritert på Weng underveis. Ut fra TV-bildene kunne det se ut til at Weng tråkket på skiene til Østberg ved flere anledninger. Da sistnevnte prøvde et slags rykk i bakken opp mot 8,6 kilometer, slang hun ut noen gloser.

– Jeg sa bare «Heidi» litt sint, tror jeg, sånn som det kan komme ut i skirenn. Det var litt i kampens hete da det var igjen 1,5 kilometer, så da hørtes det litt surt ut, forklarer Østberg til NRK.

– Det kom kanskje en liten sånn...

– Jeg håpet det ikke var på TV, men det var det tydeligvis. Hun hadde gått på bakskiene mine en stund, også hadde jeg også prøvd å få henne til å være med og dra. Da hun ikke ville det, så tenkte jeg i hvert fall at da kan hun ikke gå på skiene mine. Hun gjorde ikke det med vilje, men jeg tenkte at da kan jeg si ifra litt, også gikk det bra, det, fortsetter Østberg.

Czech Republic Cross Country World Cup

JEVNT: Neprjajeva er overlegen i spurten om 2. plassen. Bak blir det svært jevnt mellom Weng og Østberg.

Foto: Petr David Josek / AP

Nektet «high five»

Hedi Weng forklarer hendelsen slik:

– Jeg tråkket på staven hennes, men det er sånt som skjer. Det var det samme bak meg. Når det blir kaving utenfor sporet og det er løssnø, så blir det fort til at man tråkker på en stav. Sånt skjer. Plutselig er det motsatt, sier hun til NRK.

– Opplevde du at Ingvild ble sur på deg?

– Det vet jeg ikke. Hun sa ifra, men det samme skjedde bak meg, så det er sånt som skjer av og til.

I mål ville tilsynelatende ikke Østberg rekke opp handa da Weng forsøkte en «high five», men det tar Weng pent.

– Jeg sa «grattis med tredjeplassen», jeg. Jeg synes det var ganske sykt at jeg klarte fjerdeplassen selv, så jeg er veldig fornøyd.

Østberg først i mål

Inn mot mål var Neprjajeva klart sterkest i spurten, og russeren sikret dermed sin andre 2. plass på to dager.

Mellom Østberg og Weng var det langt jevnere. De var mer eller mindre nøyaktig like raske, og måtte vente på målfoto for å se hvem som var først.

Etter et par minutters venting ble Østberg dømt foran.

– Da fikk jeg den halve milimeteren på oppløpet der, så kanskje det var skjebnen til slutt, ler hun.

Czech Republic Cross Country World Cup

PALLEN: Therese Johaug vant til slutt foran Natalia Neprjajeva og Ingvild Flugstad Østberg.

Foto: Petr David Josek / AP

Fornøyd Johaug

Therese Johaug var glad hun slapp å spurte om en plassering i dag.

– Jeg var glad jeg ikke skulle strekke fram den foten. Jeg vil nesten si det var dødt løp, sier hun om kampen mellom lagvenninnene.

Hun var ellers svært godt fornøyd med egen innsats.

– Det var et veldig, veldig godt renn i dag. Jeg hadde kjempegode ski, så smørerne har gjort en veldig god jobb. Jeg føler meg i veldig god form om dagen. Jeg blir ikke stiv og kan bare gå. Det er en fantastisk følelse. Jeg var veldig spent før helgen, men jeg tror konkurransene i Tour de Ski og fått en rolig periode etterpå, så får man litt igjen for det når man begynner på igjen. Jeg er kjempefornøyd, sier hun til NRK.

Siste nytt

 • Innbytter berget Arsenal-poeng

  Arsenal stanget lenge hjemme mot nedrykkstruede Fulham, men hadde flyt i tilleggstiden og berget 1-1 i søndagens Premier League-kamp.

  Innbytter Eddie Nketiahs mål endte noen svært dramatiske sluttminutter i London-oppgjøret der Fulham-keeper Alphonse Areola hadde vært i det umulige hjørnet i 96 minutter.

  Areola reddet også skuddforsøket fra Dani Ceballos helt på tampen, men Nketiah satte returen i mål.

  Med ett poeng mot Fulham ser det svært vrient ut for Arsenal å blande seg inn i kampen om de seks øverste plassene på Premier League-tabellen.

  Det skiller ni poeng opp til West Ham på 4.-plass og seks til Liverpool på 6.-plassen. Sistnevnte har én kamp til gode på Arsenal.

  Premier League - Arsenal v Fulham
  Foto: Julian Finney / Reuters
 • Aalerud med 11.-plass i Amstel

  Den norske proffsyklisten Katrine Aalerud ble nummer 11 i Amstel Gold søndag. Hun var ni sekunder bak tetgruppa der Marianne Vos vant.

  Den nederlandske sykkeldronningen har vunnet det som er å vinne, men søndagens seier var hennes første i Amstel Gold, en av Ardennene-klassikerne.

  Vos var sterkes i spurten da en gruppe på ni kom samlet inn til mål. Like bak dem rullet Norges beste kvinnesyklist for tiden i mål.

  Aalerud, som er proff i Movistar-laget, kjørte inn til 11.-plass, bare ni sekunder bak tetgruppa med de største favorittene.

  Stine Borgli ble nummer 61, mens Mie Bjørndal Ottestad ble nummer 63.

  Katrine Aalerud
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Fjerde seier for Cavendish i Tyrkia

  Sykkelveteranen Mark Cavendish (35) slo blant andre Kristoffer Halvorsen i søndagens spurt og tok sin fjerde etappeseier i Tyrkia rundt.

  Den britiske Deceuninck-Quick Step-rytteren har fått et realt løft under etapperittet i Tyrkia. Han hadde ikke vunnet et løp på over tre år før han vant den 2. etappen der i starten av uken.

  Cavendish var sterkest også på avslutningsetappen søndag, og han vant foran belgieren Jasper Philipsen og norske Kristoffer Halvorsen fra Uno-X-laget.

  Sammenlagtseieren i rittet gikk til spanjolen José Manuel Díaz. Han vant med bare ett sekunds margin til australske Jay Vine. (NTB)

  Cavendish
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal