Hopp til innhold

Her skriker Østberg til Weng i sinne: – Heidi!

NOVE MESTO/OSLO (NRK): Her skriker Ingvild Flugstad Østberg i sinne til Heidi Weng på dagens langrennsjaktstart. – Jeg håpet det ikke var på TV, sier hun til NRK.

IRRITERT: Her skriker Ingvild Flugstad Østberg i sinne til lagvenninne Heidi Weng. Østberg var alt annet enn fornøyd med måten Weng gikk på under dagens jaktstart.

Laster innhold, vennligst vent..

Therese Johaug tok som ventet en suveren seier på dagens 10 km jaktstart i tsjekkiske Nove Mesto. Verdenscuplederen økte til konkurrentene underveis, og hadde full kontroll på seieren.

Som vanlig.

Bak kvinnen fra Dalsbygda ble det imidlertid mer drama, mellom venninnene og – i dette tilfellet – bitre rivalene Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.

Det var tilsynelatende alt annet enn god stemning mellom de to underveis. Weng tok tidlig igjen russiske Natalia Neprjajeva, og noen minutter senere kjempet Østberg seg opp til de to.

Drama

Duoen hadde blitt til en trio, men det skulle by på noen utfordringer. Ikke mellom Neprjajeva og de norske, men mellom de to norske.

Czech Republic Cross Country World Cup

KAMPEN OM PALLEN: Her er Østberg, Weng og Neprjajeva avbildet under kampen om 2.- og 3. plassen på dagens 10-kilometer.

Foto: Petr David Josek / AP

Østberg var tydelig irritert på Weng underveis. Ut fra TV-bildene kunne det se ut til at Weng tråkket på skiene til Østberg ved flere anledninger. Da sistnevnte prøvde et slags rykk i bakken opp mot 8,6 kilometer, slang hun ut noen gloser.

– Jeg sa bare «Heidi» litt sint, tror jeg, sånn som det kan komme ut i skirenn. Det var litt i kampens hete da det var igjen 1,5 kilometer, så da hørtes det litt surt ut, forklarer Østberg til NRK.

– Det kom kanskje en liten sånn...

– Jeg håpet det ikke var på TV, men det var det tydeligvis. Hun hadde gått på bakskiene mine en stund, også hadde jeg også prøvd å få henne til å være med og dra. Da hun ikke ville det, så tenkte jeg i hvert fall at da kan hun ikke gå på skiene mine. Hun gjorde ikke det med vilje, men jeg tenkte at da kan jeg si ifra litt, også gikk det bra, det, fortsetter Østberg.

Czech Republic Cross Country World Cup

JEVNT: Neprjajeva er overlegen i spurten om 2. plassen. Bak blir det svært jevnt mellom Weng og Østberg.

Foto: Petr David Josek / AP

Nektet «high five»

Hedi Weng forklarer hendelsen slik:

– Jeg tråkket på staven hennes, men det er sånt som skjer. Det var det samme bak meg. Når det blir kaving utenfor sporet og det er løssnø, så blir det fort til at man tråkker på en stav. Sånt skjer. Plutselig er det motsatt, sier hun til NRK.

– Opplevde du at Ingvild ble sur på deg?

– Det vet jeg ikke. Hun sa ifra, men det samme skjedde bak meg, så det er sånt som skjer av og til.

I mål ville tilsynelatende ikke Østberg rekke opp handa da Weng forsøkte en «high five», men det tar Weng pent.

– Jeg sa «grattis med tredjeplassen», jeg. Jeg synes det var ganske sykt at jeg klarte fjerdeplassen selv, så jeg er veldig fornøyd.

Østberg først i mål

Inn mot mål var Neprjajeva klart sterkest i spurten, og russeren sikret dermed sin andre 2. plass på to dager.

Mellom Østberg og Weng var det langt jevnere. De var mer eller mindre nøyaktig like raske, og måtte vente på målfoto for å se hvem som var først.

Etter et par minutters venting ble Østberg dømt foran.

– Da fikk jeg den halve milimeteren på oppløpet der, så kanskje det var skjebnen til slutt, ler hun.

Czech Republic Cross Country World Cup

PALLEN: Therese Johaug vant til slutt foran Natalia Neprjajeva og Ingvild Flugstad Østberg.

Foto: Petr David Josek / AP

Fornøyd Johaug

Therese Johaug var glad hun slapp å spurte om en plassering i dag.

– Jeg var glad jeg ikke skulle strekke fram den foten. Jeg vil nesten si det var dødt løp, sier hun om kampen mellom lagvenninnene.

Hun var ellers svært godt fornøyd med egen innsats.

– Det var et veldig, veldig godt renn i dag. Jeg hadde kjempegode ski, så smørerne har gjort en veldig god jobb. Jeg føler meg i veldig god form om dagen. Jeg blir ikke stiv og kan bare gå. Det er en fantastisk følelse. Jeg var veldig spent før helgen, men jeg tror konkurransene i Tour de Ski og fått en rolig periode etterpå, så får man litt igjen for det når man begynner på igjen. Jeg er kjempefornøyd, sier hun til NRK.

Siste nytt

  • Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

    Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

    – Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

    33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

    Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

    – Det hadde vært fint å fortsette der. Det er en kjekk tid. Det er et fint sted å være og utvikle seg. Jeg føler at den siste tiden så har jeg fått vise det på banen, sier Nyland og fortsetter:

    – Jeg har levert stabilt og godt, og vært med å ta en del poeng som har vært viktig for oss.

    Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
    Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / Reuters
  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal