Hopp til innhold

– Nivået på reiseregningene er høyt

Norges Fotballforbund (NFF) har i dag valgt å publisere forbruket til generalsekretær Kjetil Siem på reiser. Totalt kommer kostnadene på en halv million kroner.

Kjetil Siem, reiseregninger

REISEREGNINGER: Generalsekretær Kjetil Siem har brukt en kvart million på flyreiser. I tillegg kommer andre utgifter.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

– Det er et høyt nivå på regningene til Siem, sier fotballpresident Terje Svendsen til NRK.

– Det høye nivået forklares med at det har vært mye internasjonalt arbeid for generalsekretæren.

Hvorfor velger du å gå ut med dette nå?

– Det er viktig med åpenhet. Det er jo det jeg gikk til valg på, ler Svendsen, før han legger til:

– Å skape en åpenhetskultur i organisasjonen er viktig. Man må være så åpen at det av og til gjør litt vondt.

Mener NFF endrer kurs nå

Den ferske fotballpresidenten sier han har merket at Fotballforbundet har blitt utfordret på åpenhet den siste tiden.

Nå ønsker han en debatt om åpenhet i idretten velkommen.

– Vi ønsker å opptre mer åpne enn det vi har gjort. Jeg håper vi nå kan legge disse tingene bak oss. Vi har endret oss og dette kommer til å fortsette.

Terje Svendsen

NÅDELØS ÅPENHET: – Vi må ikke bare dele gleder, men også sorger og andre mindre trivelige ting, sier fotballpresident Terje Svendsen til NRK.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Nå sender Svendsen stafettpinnen videre til andre særforbund.

– Vi ønsker å ta opp en dialog med Norges idrettsforbund og andre særforbund. Vi ønsker å tøye åpenhetsgrensen noe lengre.

Hva mener du med det?

– Jeg håper at andre særforbund også legger inn tiltak for å bli mer åpne. Vi må nå vise at vi faktisk legger om måten vi møter omverdenen. Fotballforbundet skal

Satt i åtte timer langt styremøte

På onsdag var Svendsen i sitt første styremøte som president. Det varte i åtte timer og temaet for møtet var blant annet reiseregningene til Siem.

Vi hadde vårt første styremøte igår hvor vi diskuterte styrets prioritertinger og de aktuelle sakene som har versert i mediene de siste tidene. Det har vært viktig for oss å komme ut med en svar i denne saken.

Hvordan vil dette påvirke NFF fremover?

– Den prosessen vi har vært gjennom nå kommer til å påvirke holdningene positivt i forbundet knyttet til at man vil bli mer kostnadsbevisst, legger Svendsen til.

reiseregninger

SIEMS FORBRUK: En kvart million på flyreiser, i tillegg til annet forbruk. Her er reiseregningen til generalsekretær.

Foto: Ali Iqbal Tahir

Bildet over viser en fordeling av Kjetil Siems reiseutgifter fra 2015.

– Idretten er ikke underlagt offentlighetsloven, men vi ser behovet for at vi viser en større åpenhet enn i dag, sier Svendsen.

Mener det er viktig med åpenhet

Fotballpresidenten skrev i dag et innlegg på fotball.no hvor han tok opp temaer som reiseregninger, åpenhet og forbruk.

– Vi har forståelse for behovet for en større åpenhet på dette området, og for fremtiden vil president og generalsekretær møte media etter hvert styremøte, forteller Svendsen videre. Det samme har han også skrevet i et innlegg på fotball.no.

Svendsen skriver videre i innlegget at presidentens og generalsekretærens reisevirksomhet mellom styremøtene vil fremover være tilgjengelig og pressen skal få se hvor man har reist, hvorfor og hva reisevirksomheten har kostet.

– Vi hadde vårt første styremøte i går hvor vi diskuterte styrets prioritertinger og de aktuelle sakene som har versert i mediene de siste tidene. Det har vært viktig for oss å komme ut med en svar. VG har satt fokus på kostnader og reiseregninger. Det var viktig for oss å få kommentert det, sier Svendsen til NRK.

Kjetil Siem har ikke besvart NRKs henvendelser.

Kjetil Siem

LA FREM REISEREGNINGENE SELV: Siem tok selv initiativ til å legge frem reiseregningene, ifølge innlegget på fotball.no.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal