Hopp til innhold

Her ender legendens rallykarriere

I et tiår har han vært sikkerheten selv i rallysirkuset. Men det aller siste rallyet til Sebastien Loeb (39) endte på taket.

Sebastian Loeb

Sebastien Loeb og kartleser Daniel Elena kom seg uskadet ut av bilen etter å ha kjørt ut i Rally Frankrike søndag morgen. Her sjekkes bilen av sikkerhetsfolk.

Foto: Christian Lutz / Ap

Sebastien Loeb

Slik har vi sett Sebastien Loeb gang på gang de siste årene: Sprutende med champagne etter å ha vunnet et rally.

Foto: PATRICK HERTZOG / Afp

Det var på den 15. fartsprøven i Rally Frankrike søndag morgen at bilen til Sebastien Loeb og kartleser Daniel Elena skled ut i en høyresving og rullet rundt før de endte på taket.

Ingen av de to i bilen ble skadet, men sjansene til å vinne det som trolig er Loebs aller siste rally er dermed ute.

Har vunnet alt

At Sebastien Loebs rallykarriere skulle avsluttes slik er nesten ironisk – nettopp fordi det påfallende sjelden har skjedd at han har kjørt ut.

Etter at Petter Solberg vant den gjeveste rallytittelen WRC i 2003, har Loeb sikret seg ni strake sammenlagtseire. På hjemmebane i Frankrike passerte han lørdag sin etappeseier nummer 900 i karrieren.

En av hans styrker i alle disse årene har vært å unngå feil og utkjøringer.

Denne sesongen har han kun startet i fire av rallyene, og han er ikke påmeldt i de to avsluttende løpene i Spania og Wales. Gjennom sesongen har det vært store spekulasjoner om rallyet på hjemmebane blir hans siste.

Like før rallyet startet kom bekreftelsen. Loeb vil neste sesong satse på World Touring Car Championship, og er dermed neppe aktuell for noen rallysatsing.

Loeb har riktignok bevist før at han kan finne på å stille opp i sin lekegrind WRC selv om han kjører også i andre bilklasser. Men om han ikke ombestemmer seg og stiller opp igjen, er utkjøringen i Frankrike hans aller siste rally.

Jevn kamp

Loeb var med i kampen om seieren i rallyet helt frem til han kjørte ut. Uten den franske legenden ble det lenge en sekundstrid mellom Jari-Matti Latvala, Daniel Sordo og Sebastien Ogier i teten.

Til slutt vant Ogier seieren foran Sordo (12 sekunder bak) og Latvala (19 sekunder bak).

De norske kjørerne havnet litt bak. Andreas Mikkelsen ble nummer syv, mens Mads Østberg ble nummer åtte.

Sammenlagtseieren denne sesongen er imidlertid allerede avgjort. Sebastien Loebs landsmann - og navnebror - Sebastien Ogier har vært suveren gjennom hele sesongen og er årets vinner.

Siste nytt

 • Gavi utvist i Barcelona-seier

  Barcelona-unggutten Gavi (19) fikk rødt kort på overtid i 1-0-seieren over Porto i mesterligaen. Vinnermålet ble satt inn av Ferrán Torres.

  Etter to strake sesonger med exit i puljespillet ligger Barcelona i år langt bedre an. Katalanerne står med full pott etter to kamper.

  Torres trillet inn 1-0-scoringen mellom beina på Portos keeper Diogo Costa rett før pause. I forkant ble han spilt følsomt igjennom av Ilkay Gündogan.

  Barcelona måtte avslutte oppgjøret i Portugal med ti mann. Tre minutter ut i tilleggstiden fikk Gavi sitt andre gule kort for å dra i drakten til en Porto-mann. Han mister dermed neste gruppekamp mot ukrainske Sjakhtar Donetsk.

  Porto hadde sine muligheter på hjemmebane, men godt stopperspill fra særlig Jules Koundé reddet Barcelona. Vertene fikk straffespark i sluttfasen, men avgjørelsen ble omgjort etter en VAR-sjekk. (NTB)

  z7YVW8SzZUs
  Foto: AP
 • Newcastle lekte med PSG - vant 4-1

  PSG virket regelrett sjanseløse da de gjestet Newcastle, som spilte deres første hjemmekamp i Mesterligaen siden 2002/03-sesongen.

  Vertene var i fyr og flamme og presset gjestene fra Frankrike intensivt fra første sekund. 17 minutter ut i oppgjøret fikk de lønn for strevet da Miguel Almiron banket inn kveldens første.

  Før pause stanget Dan Burn inn doblingen etter å ha knust Milan Skriniar i lufta.

  Newcastle-gutten Sean Longstaff ville også være med på moroa, og fem minutter etter pause sto det 3-0 på måltavla. En utrolig bragd av engelskmennene mot Kylian Mbappé og co.

  Warren Zaïre-Emery (17) er et talent av de helt sjeldne og med en følsom pasning over Newcastles forsvar fant han Lucas Hernandez. Backens 3-1-scoring ble av det trøstende slaget, for dette var Newcastles store kveld.

  På overtid fastsatte Fabian Schar sluttresultatet til 4-1 med en suser fra distanse. En ydmykelse av de franske mesterne.

  BYXgH8zL_50
  Foto: Reuters
 • Vålerenga legger press på Rosenborg - slo Arna-Bjørnar i innholdsrik kamp

  Vålerenga hadde kun tatt to poeng på de siste to kampene i Toppserien og dermed gitt fra seg tabelltoppen til Rosenborg før onsdagens kamp mot Arna-Bjørnar.

  Arna-Bjørnar kjemper på sin side for å unngå nedrykk, men de kom til kampens første store sjanse i Oslo onsdag kveld.

  Gradvis tok Vålerenga over og etter en halvtime kom uttellingen. Med et lekkert skudd fra 15 meter sendte Olaug Tvedten Vålerenga i ledelsen og bare fem minutter senere doblet hun ledelsen, via Arna-Bjørnars Sigrid Aas.

  Arna-Bjørnar slo imidlertid tilbake. Vilde Vedeler reduserte etter 40 minutters spill og ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Linnea Sælen da hun kom først på en ball i bakrommet og kunne spasere ballen inn i tomt bur.

  Håpet om poeng ble kortvarig for Arna-Bjørnar, for bare fire minutter senere headet Vålerenga-kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir ballen i mål og få minutter etter sto det 4-2 etter et selvmål fra Imana Chebel.

  Flere mål ble det ikke og dermed er Vålerenga oppe på 49 poeng, like mange som serieleder Rosenborg. Trønderne har både en marginalt bedre målforskjell og én kamp mindre spilt enn laget fra Oslo. Dermed kan det bli spenning om Toppserie-gullet helt inn. Vålerenga møter Rosenborg borte i siste serierunde, 18. november. De to lagene møtes også i cupfinalen 26. november.

  Arna-Bjørnar ligger nest sist og på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Avaldsnes på nedrykksplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste