Her ender legendens rallykarriere

I et tiår har han vært sikkerheten selv i rallysirkuset. Men det aller siste rallyet til Sebastien Loeb (39) endte på taket.

Sebastian Loeb

Sebastien Loeb og kartleser Daniel Elena kom seg uskadet ut av bilen etter å ha kjørt ut i Rally Frankrike søndag morgen. Her sjekkes bilen av sikkerhetsfolk.

Foto: Christian Lutz / Ap

Sebastien Loeb

Slik har vi sett Sebastien Loeb gang på gang de siste årene: Sprutende med champagne etter å ha vunnet et rally.

Foto: PATRICK HERTZOG / Afp

Det var på den 15. fartsprøven i Rally Frankrike søndag morgen at bilen til Sebastien Loeb og kartleser Daniel Elena skled ut i en høyresving og rullet rundt før de endte på taket.

Ingen av de to i bilen ble skadet, men sjansene til å vinne det som trolig er Loebs aller siste rally er dermed ute.

Har vunnet alt

At Sebastien Loebs rallykarriere skulle avsluttes slik er nesten ironisk – nettopp fordi det påfallende sjelden har skjedd at han har kjørt ut.

Etter at Petter Solberg vant den gjeveste rallytittelen WRC i 2003, har Loeb sikret seg ni strake sammenlagtseire. På hjemmebane i Frankrike passerte han lørdag sin etappeseier nummer 900 i karrieren.

En av hans styrker i alle disse årene har vært å unngå feil og utkjøringer.

Denne sesongen har han kun startet i fire av rallyene, og han er ikke påmeldt i de to avsluttende løpene i Spania og Wales. Gjennom sesongen har det vært store spekulasjoner om rallyet på hjemmebane blir hans siste.

Like før rallyet startet kom bekreftelsen. Loeb vil neste sesong satse på World Touring Car Championship, og er dermed neppe aktuell for noen rallysatsing.

Loeb har riktignok bevist før at han kan finne på å stille opp i sin lekegrind WRC selv om han kjører også i andre bilklasser. Men om han ikke ombestemmer seg og stiller opp igjen, er utkjøringen i Frankrike hans aller siste rally.

Jevn kamp

Loeb var med i kampen om seieren i rallyet helt frem til han kjørte ut. Uten den franske legenden ble det lenge en sekundstrid mellom Jari-Matti Latvala, Daniel Sordo og Sebastien Ogier i teten.

Til slutt vant Ogier seieren foran Sordo (12 sekunder bak) og Latvala (19 sekunder bak).

De norske kjørerne havnet litt bak. Andreas Mikkelsen ble nummer syv, mens Mads Østberg ble nummer åtte.

Sammenlagtseieren denne sesongen er imidlertid allerede avgjort. Sebastien Loebs landsmann - og navnebror - Sebastien Ogier har vært suveren gjennom hele sesongen og er årets vinner.

Siste nytt

 • Poengløs Zuccarello

  Mats Zuccarello og Minnesota Wild tapte 5-3 for Chicago Blackhawks i natt. Zuccarello hadde ingen poeng i kampen, men lagkamerat Eric Staal scoret sitt NHL-poeng nummer 1000 i karrieren.

  Wild Blackhawks Hockey
  Foto: Paul Beaty / AP
 • Strandberg til italiensk fotball

  Stefan Strandberg har signert for Trapani i italiensk Serie B. Strandbergs kontrakt med russiske Krasnodar gikk ut i sommer, og han har siden vært uten arbeidsgiver. Midtstopperen har 10 landskamper for Norge. (NTB)

  Fotball herrer, A-landslaget trener på Ullevaal stadion.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Kamp avbroten etter stygge tilrop

  2. divisjonskampen i Spania mellom Rayo Vallecano og Albacete blei avbroten ved pause på grunn av stygge tilrop frå publikum til Albacetes ukrainske spelar Roman Zozulia (biletet).

  Begge laga bad i pausen dommaren bryte av kampen.

  Zozulia spela nokre kampar for Rayo i 2017. Då ville nokre av fansen også ha han bort frå klubben på grunn av det dei meinte var høgre-ekstreme synspunkt, noko han sjølv avviste.

  Roman Zozulia
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal