NRK Meny
Normal

Her ender legendens rallykarriere

I et tiår har han vært sikkerheten selv i rallysirkuset. Men det aller siste rallyet til Sebastien Loeb (39) endte på taket.

Sebastian Loeb

Sebastien Loeb og kartleser Daniel Elena kom seg uskadet ut av bilen etter å ha kjørt ut i Rally Frankrike søndag morgen. Her sjekkes bilen av sikkerhetsfolk.

Foto: Christian Lutz / Ap

Sebastien Loeb

Slik har vi sett Sebastien Loeb gang på gang de siste årene: Sprutende med champagne etter å ha vunnet et rally.

Foto: PATRICK HERTZOG / Afp

Det var på den 15. fartsprøven i Rally Frankrike søndag morgen at bilen til Sebastien Loeb og kartleser Daniel Elena skled ut i en høyresving og rullet rundt før de endte på taket.

Ingen av de to i bilen ble skadet, men sjansene til å vinne det som trolig er Loebs aller siste rally er dermed ute.

Har vunnet alt

At Sebastien Loebs rallykarriere skulle avsluttes slik er nesten ironisk – nettopp fordi det påfallende sjelden har skjedd at han har kjørt ut.

Etter at Petter Solberg vant den gjeveste rallytittelen WRC i 2003, har Loeb sikret seg ni strake sammenlagtseire. På hjemmebane i Frankrike passerte han lørdag sin etappeseier nummer 900 i karrieren.

En av hans styrker i alle disse årene har vært å unngå feil og utkjøringer.

Denne sesongen har han kun startet i fire av rallyene, og han er ikke påmeldt i de to avsluttende løpene i Spania og Wales. Gjennom sesongen har det vært store spekulasjoner om rallyet på hjemmebane blir hans siste.

Like før rallyet startet kom bekreftelsen. Loeb vil neste sesong satse på World Touring Car Championship, og er dermed neppe aktuell for noen rallysatsing.

Loeb har riktignok bevist før at han kan finne på å stille opp i sin lekegrind WRC selv om han kjører også i andre bilklasser. Men om han ikke ombestemmer seg og stiller opp igjen, er utkjøringen i Frankrike hans aller siste rally.

Jevn kamp

Loeb var med i kampen om seieren i rallyet helt frem til han kjørte ut. Uten den franske legenden ble det lenge en sekundstrid mellom Jari-Matti Latvala, Daniel Sordo og Sebastien Ogier i teten.

Til slutt vant Ogier seieren foran Sordo (12 sekunder bak) og Latvala (19 sekunder bak).

De norske kjørerne havnet litt bak. Andreas Mikkelsen ble nummer syv, mens Mads Østberg ble nummer åtte.

Sammenlagtseieren denne sesongen er imidlertid allerede avgjort. Sebastien Loebs landsmann - og navnebror - Sebastien Ogier har vært suveren gjennom hele sesongen og er årets vinner.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM